Sonyev PS4 nadmašio Xbox One

Sonyev PS4 nadmašio Xbox One

Sony je briljirao na E3 (Electronic Entertainment Expo) predstavljajući svoj PS4 te time doista pogazio Microsoft koji je samo par sati ranije predstavio svoju Xbox One konzolu. 
Predstavnici Sony oduševili su publiku i zaradili salve aplauza predstavljajući njihovu najnoviju verziju Play Stationa, te stavljajući naglasak na distribuciju igara. „Možete s njima trgovati, prodavati ih u maloprodaji, posuditi ih prijateljima ili ih zadržati zauvijek".

Pretpostavlja se da ova prethodna izjava sa E3 vrijedi samo za igre na diskovima, a ne za igre preuzete iz PlayStation online trgovine. Od kada postoje, igre na CDima su se prodavala po pravilu prvokorištenja, koje praktički omogućava kupcu da koristi i na kraju se riješi CDa kako mu se prohtije, dok se na skidanje sadržaja (uključujući i filmove, glazbu i E-knjige) često se ne gleda kao na kupnju, već kao na dozvolu na čije uvjete korisnik mora pristati.

Tvrtka je također istaknula još jednu prednost nad Xbox Oneom, a ta je da PS4 neće morati biti umrežen online ako želite igrati igru sa CD diska. "Ako uživate igrati single player igre offline, PS4 neće zahtijevati od vas da se povremeno prijavite online i neće prestati raditi ako niste bili online u 24 sata" najavili su na Expou.

Ove izjave su izravno usmjerene na Microsoft, koji je rekao da će Xbox One korisnici moći neometano prodavati igre jedino ako izdavač igre ima takvu politiku. Xbox One korisnici također su oštro ograničeni sa činjenicom da ne mogu baš svima dati svoju igru, te čak i ako Xbox One korisnik ne bude pristupao nekom dijelu konzole sa online funkcijom, Microsoft je najavio da će se ipak od njih zahtijevati povremeno prijavljivanje online, što je po nekim izvještajima češće jednom dnevno, kako bi se identificirali.

U onom možda naj presuđujućem segmentu, kada se tiče kupnje nekog uređaja, Sony je također zadao udarac Microsoftu jer će cijena PS4 biti 399 dolara, a to je za 100 dolara manje nego cijena koju je Microsoft najavio za Xbox One. O datumu kada će ove konzole biti dostupne u trgovinama još nema posebnih vijesti, osim što se pretpostavlja da bi to moglo biti za vrijeme blagdanske sezone, naravno kada su najtraženija želja na policama.

Još iz kategorije

Nove popularne igre dostupne u Huawei AppGallery trgovini

Nove popularne igre dostupne u Huawei AppGallery trgovini

12.08.2020. komentiraj

Huawei AppGallery razvija se iznimno brzim tempom, s pregršt globalnih, ali i velikim brojem lokalnih aplikacija koje je moguće preuzeti. Huaweijeva trgovina aplikacija, koja je jedna je od tri najpopularnije na svijetu, upravo je obogaćena igrama Orbia, Square Bird i Yovo.

LG isporučuje 20 milijuna OLED panela za iPhone 12

LG isporučuje 20 milijuna OLED panela za iPhone 12

11.08.2020. komentiraj

Apple će ove jeseni predstaviti novu iPhone seriju i jedan od najvećih dobitnika bit će LG. Jer, ta četiri najavljena modela koristit će OLED panele i južnokorejski će proizvođač morati popuniti prazninu koju Samsung ne može.

Huawei Share za još jednostavnije povezivanje uređaja

Huawei Share za još jednostavnije povezivanje uređaja

08.08.2020. komentiraj

Prirodne prepreke između hardvera uvelike utječu na iskustvo potrošača kojima je sve više potrebno pametnije povezivanje različitih uređaja koje posjeduju. Huawei je zato ponudio svojim korisnicima napredno rješenje za povezivanje kroz Huawei Share tehnologiju kako bi im se omogućilo da jednostavno povežu sve svoje uređaje, bez obzira jesu li na poslu, kod kuće ili u pokretu.