Sony Z4 i Z4 Ultra bit će predstavljeni na CES 2015

Sony Z4 i Z4 Ultra bit će predstavljeni na CES 2015

Foto: Sony

Sony je najavio kako se baca na gaming poslovanje, a prilično je razočaran prodajom svojim pametnih telefona. Nekako nam se čini da je posao oko pametnih telefona usporen i kako se Sony ne trudi nešto previše, a prve informacije o Z4 modelima nam to i dokazuju.

Prema najnovijim izvorima, Sony bi trebao Z4 i Z4 Ultra modele predstaviti na CES-u u siječnju sljedeće godine, a prve karakteristike odaju kako neće biti ništa od impresivnih najava kojima nas je Sony obasipao.

Xperia Z4 bi trebala imati 5,4-inčni HD Quad zaslon, Qualcomm Snapdragon procesor 805, 4 GB RAM-a, 3420 mAh bateriju, 20,7-megapikselnu stražnju kameru, 4,8-megapikselnu prednju kameru i Android 5.0 Lollipop. U listopadu su glasine i detalji o Z4 modelu bili puno impresivniji. Što se tiče Z4 Ultra, sve će biti identično, osim što će kamera biti niže razlučivosti kamera (16-megapiksela) te će zaslon biti 5,9-inčni.

Možda je zavladala neka rezigniranost u Sonyju u vezi pametnih telefona te su vidjeli kako je najbolje se okrenuti onime što im donosi najveći profit. A sve ostalo će odraditi tek „reda radi“. Možda nas Sony i iznenadi na CES-u. Nikada se ne zna, nemojmo prerano otpisati Sony.

Još iz kategorije

USB4 je dvostruko brži, još manji i stiže 2020.

USB4 je dvostruko brži, još manji i stiže 2020.

20.09.2019. komentiraj

Vrijeme je za novu generaciju USB priključaka, potvrdila je to USB Promoter Group, koja se sastoji od tehnoloških velikana kao Apple, HP, Intel Microsoft i Texas Instruments. Riječ je o USB4, koji je baziran na Thunderboltu i bit će dvostruko manji od prethodnika te će se na tržištu pojaviti dogodine.

Od iduće godine dolaze diskovi kapaciteta preko 20TB

Od iduće godine dolaze diskovi kapaciteta preko 20TB

20.09.2019. komentiraj

Western Digital ne posustaje u namjeri da konstantno pomiče granice i donosi na tržište disk s najvećim kapacitetom koji se u tom trenutku može naći, a to će se nastaviti i dogodine jer najavljen je disk od 20TB, koji će se sastojati od devet manjih diskova od po 2.22TB. I, kako je bilo najavljeno, neće biti baziran na heliju.

6 alternativnih mobilnih operativnih sustava za Android

6 alternativnih mobilnih operativnih sustava za Android

20.09.2019. komentiraj

Googleovo otkazivanje Android licence Huaweiju izazvalo je podosta rasprava usmjerenih u ono što bi kineski tehnološki gigant trebao učiniti sljedeće, no malo tko zna sa sigurnošću odgovor na to. Stoga, možemo se baviti teoretiziranjem, kao primjerice mogućnostima prelaska na neki drugi mobilni operativni sustav. I u nastavku teksta donosimo šest trenutno najboljih na svijetu, a da su ujedno i open source.