Sony unapređuje seriju objektiva punog formata s 35mm F1.8 Prime objektiva

Sony unapređuje seriju objektiva punog formata s 35mm F1.8 Prime objektiva

Tvrtka Sony predstavila je najnoviji dodatak E-mount seriji objektiva punog formata – FE 35mm F1.8 Prime objektiv širokog kuta i velikog otvora blende, model SEL35F18F. Kompaktne dimenzije i mala težina ovog objektiva punog formata i velikog otvora blende pružaju mobilnost i praktičnost za snimanje širokog spektra subjekata – od svakodnevnih snimaka do fotografija hrane, pejzaža, noćnih scena i još mnogo toga. FE 35mm F1.8 objektiv bit će dostupan u Europi od kolovoza 2019. godine, po cijeni od oko 700 eura.

Novi objektiv omogućuje izvanrednu kvalitetu fotografije od kuta do kuta s maksimalnim otvorom blende F1,8, a njegov tihi autofokus i opcija preciznog praćenja čine ga odličnim izborom i za fotografiranje i za snimanje filmova. Njegova mala veličina znači da je podjednako pogodan za senzore formata APS-C, kao i za senzore punog formata, nudeći ekvivalentnu  žarišnu duljinu od 52,5 mm koja je savršena za snimke, portrete i još mnogo toga.

„S maksimalnim otvorom blende od F1,8, težine samo 280 grama i dimenzija 65,6 mm u promjeru, a dužine 73,0 mm, ovaj objektiv postavlja novi standard za prenosivost. Pametna optička konstrukcija uključuje asferični element za suzbijanje aberacije i visoku rezoluciju u čitavom rasponu kadra fotografije. Kružni otvor s 9 krilaca omogućuje prelijep bokeh efekt. Minimalna distanca fokusiranja od 0,22 m i maksimalno uvećanje od 0,24x olakšavaju fotografiranje u krupnom planu. Raznovrsna kontrola i rukovanje u širokom rasponu potreba fotografiranja. Pogodno postavljena, prilagodljiva tipka za zadržavanje fokusa i prekidač režima fokusa za privremeno prebacivanje između automatskog i ručnog fokusiranja. Ručno fokusiranje s linearnim odazivom omogućava bolju kontrolu prilikom ručnog fokusiranja. Dizajn otporan na prašinu i vlagu  doprinosi prilagodljivosti i pouzdanosti ovog novog objektiva i izaziva osjećaj povjerenja kod korisnika. Tihi autofokus s odličnom opcijom praćenja za fotografije i filmove Brz, precizan i tih AF sistem drivera linearnog motora pruža precizno fokusiranje i za fotografije i za filmove u kojima „klimanje“ zahtijeva delikatnu kontinuiranu kontrolu fokusa“, pojašnjavaju u Sonyu kada je riječ o perfomansama ovog objektia,

„Prime objektiv od 35 mm koriste mnogi fotografi jer njegova prilagodljivost znači da je to pravi izbor za toliko različitih vrsta snimaka“, ističe Yann Salmon-Legagneur, direktor Odjela za marketing proizvoda za digitalno snimanje tvrtke Sony Europe. „Naš novi 35mm FE objektiv objedinjuje briljantnu oštrinu od kuta do kuta i veoma lagan dizajn i sigurni smo da će se svidjeti mnogim fotografima i snimateljima“, dodaje Salmon-Legagneur.

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.