Sony unapređuje seriju objektiva punog formata s 35mm F1.8 Prime objektiva

Sony unapređuje seriju objektiva punog formata s 35mm F1.8 Prime objektiva

Tvrtka Sony predstavila je najnoviji dodatak E-mount seriji objektiva punog formata – FE 35mm F1.8 Prime objektiv širokog kuta i velikog otvora blende, model SEL35F18F. Kompaktne dimenzije i mala težina ovog objektiva punog formata i velikog otvora blende pružaju mobilnost i praktičnost za snimanje širokog spektra subjekata – od svakodnevnih snimaka do fotografija hrane, pejzaža, noćnih scena i još mnogo toga. FE 35mm F1.8 objektiv bit će dostupan u Europi od kolovoza 2019. godine, po cijeni od oko 700 eura.

Novi objektiv omogućuje izvanrednu kvalitetu fotografije od kuta do kuta s maksimalnim otvorom blende F1,8, a njegov tihi autofokus i opcija preciznog praćenja čine ga odličnim izborom i za fotografiranje i za snimanje filmova. Njegova mala veličina znači da je podjednako pogodan za senzore formata APS-C, kao i za senzore punog formata, nudeći ekvivalentnu  žarišnu duljinu od 52,5 mm koja je savršena za snimke, portrete i još mnogo toga.

„S maksimalnim otvorom blende od F1,8, težine samo 280 grama i dimenzija 65,6 mm u promjeru, a dužine 73,0 mm, ovaj objektiv postavlja novi standard za prenosivost. Pametna optička konstrukcija uključuje asferični element za suzbijanje aberacije i visoku rezoluciju u čitavom rasponu kadra fotografije. Kružni otvor s 9 krilaca omogućuje prelijep bokeh efekt. Minimalna distanca fokusiranja od 0,22 m i maksimalno uvećanje od 0,24x olakšavaju fotografiranje u krupnom planu. Raznovrsna kontrola i rukovanje u širokom rasponu potreba fotografiranja. Pogodno postavljena, prilagodljiva tipka za zadržavanje fokusa i prekidač režima fokusa za privremeno prebacivanje između automatskog i ručnog fokusiranja. Ručno fokusiranje s linearnim odazivom omogućava bolju kontrolu prilikom ručnog fokusiranja. Dizajn otporan na prašinu i vlagu  doprinosi prilagodljivosti i pouzdanosti ovog novog objektiva i izaziva osjećaj povjerenja kod korisnika. Tihi autofokus s odličnom opcijom praćenja za fotografije i filmove Brz, precizan i tih AF sistem drivera linearnog motora pruža precizno fokusiranje i za fotografije i za filmove u kojima „klimanje“ zahtijeva delikatnu kontinuiranu kontrolu fokusa“, pojašnjavaju u Sonyu kada je riječ o perfomansama ovog objektia,

„Prime objektiv od 35 mm koriste mnogi fotografi jer njegova prilagodljivost znači da je to pravi izbor za toliko različitih vrsta snimaka“, ističe Yann Salmon-Legagneur, direktor Odjela za marketing proizvoda za digitalno snimanje tvrtke Sony Europe. „Naš novi 35mm FE objektiv objedinjuje briljantnu oštrinu od kuta do kuta i veoma lagan dizajn i sigurni smo da će se svidjeti mnogim fotografima i snimateljima“, dodaje Salmon-Legagneur.

Još iz kategorije

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

11.12.2019. komentiraj

Poslovna putovanja sastavni su dio radne svakodnevice modernog čovjeka i da bi ona prolazila bez prevelikih problema, potrebno je biti spreman - u potpunosti. Dakle, neke stvari jednostavno ne bi trebalo zaboravljati jer bez njih može doći do situacija koje nikome nisu drage.

Bliži se kraj za Google Glass

Bliži se kraj za Google Glass

10.12.2019. komentiraj

Google Glass “živi” kao proizvod za industriju, u okruženjima koja ih trebaju, ali posljednjih dana u javnost dopiru informacije da bi većina mogućnosti s veljačom 2020. mogla iščeznuti. Naime, Google je odlučio polako prekidati projekt Google Glass i bez obzira što one za Explorerse koji su potrošili oko 1500 američkih dolara od 2013. do 2015. trebaju te pametne naočale, morat će ih se odreći.

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

10.12.2019. komentiraj

Svega nekoliko dana nakon što je u Hrvatskoj započela prednarudžba Samsung Galaxy Fold uređaja rasprodane su sve količine ovog najiščekivanijeg pametnog telefona godine, objavili su iz Samsunga. Međutim, kako ističu zbog iznimnog interesa korisnika tvrtka Samsung Electronics je od utorka, 10. prosinca, osigurala dodatne količine uređaja i omogućila nastavak prednarudžbi.