Sony pretvara smartphone i tablet uređaje u profesionalne fotoaparate

Sony pretvara smartphone i tablet uređaje u profesionalne fotoaparate

Foto: Sony

Mobilno fotografiranje je u posljednjih nekoliko godina ostvarilo ogroman napredak, te su današnji smartphone uređaji praktički zamijenili digitalne fotoaparate u smislu povremenog fotografiranja ili fotografiranja na prigodama. Međutim, čak i najbolja kamera na najboljem flagship telefonu ne može se usporediti s fotoaparatima iz DSLR svijeta.

Da bi se to promijenilo pobrinula se kompanija Sony, koja je lansirala DSC-QX10 i DSC-QX100 objektive za kamere koje je moguće spojiti na bilo koji smartphone ili tablet uređaj putem WiFi ili NFC veze.

Prošlog tjedna je stigla informacija da je japanski proizvođač lansirao posebna kućišta za Sony Xperia Z Ultra i Sony Xperia Z1 Compact uređaje. Ova kućišta koja se pričvrste na poleđinu smartphone ili tablet uređaja, omogućuju korisnicima da na to kućište spoje objektiv, čime svoje pametne uređaje pretvaraju u vrlo moćne fotoaparate.

Sony je također najavio lansiranje univerzalnog nosača objektiva, koji će se moći pričvrstiti na bilo koji uređaj kojima širinu između 85 i 190 milimetara. Dimenzije su u skladu s dimenzijama većine tablet uređaja, no Sony je zasigurno pri dizajniranju ovog rješenja na umu imao svoju liniju tablet i Vaio uređaja.

Nosač objektiva je posebno dizajniran za DSC-QX10 i DSC-QX100 kamere s objektivima, te će nositi naziv SPA- TA1. SPA- TA1 će dolaziti u 6 veličina i težit će 31 gram, te je dizajniran tako da odgovara širokom rasponu tablet uređaja. SPA- TA1 će u Japanu biti lansiran 4. travnja 2014. godine, te će se prodavati po cijeni od 36 dolara.

Još iz kategorije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

15.11.2019. komentiraj

Huawei je službeno predstavio HUAWEI nova 5T u kolovozu, a ovaj je uređaj odmah privukao brojne gaming entuzijaste svojim 6,26-inčnim ekranom i moćnim Kirin 980 čipom. Mobitel upogonjen na EMUI 9.1 sadržava značajke koje poboljšavaju gaming iskustvo – poput Game Acceleration, Uninterrupted Gaming i AppAssistant koji ne samo da blokiraju obavijesti koje odvraćaju pozornost, već i pružaju bolju kvalitetu slike.

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

13.11.2019. komentiraj

Tržište nosivih uređaja nastavlja s rastom i dogodine će, prognozira Gartner u svom novom izvješću koje se tiče ove industrije, dostići vrijednost od 52 milijarde američkih dolara, što je rast od 27 posto u odnosu na 2019. Pozitivne su to vijesti za proizvođače, koji su nekako došli na svoje poslije početnog lutanja i pesimizma kako im trud neće polučiti plodom. Ujedno, rast će se nastaviti i narednih godina.

AOC predstavio novi monitor Q27T1

AOC predstavio novi monitor Q27T1

12.11.2019. komentiraj

Kao što je najavljeno početkom ove godine, korisnici usmjereni na dizajn imaju priliku konačno na svoj radni stol staviti novi AOC Q27T1 monitor čiji dizajn potpisuje Porsche F.A Studio. Monitor od 68.6 cm (27 inča) s QHD rezolucijom IPS panela, dizajnom bez ruba i s tri strane skoro bez okvira, te jedinstvenim asimetričnim postoljem, spoj je živahnog dizajna i prvoklasne tehnologije koji posao pretvaraju u zadovoljstvo, a od sada je dostupan i u trgovinama.