Sony pretvara smartphone i tablet uređaje u profesionalne fotoaparate

Sony pretvara smartphone i tablet uređaje u profesionalne fotoaparate

Foto: Sony

Mobilno fotografiranje je u posljednjih nekoliko godina ostvarilo ogroman napredak, te su današnji smartphone uređaji praktički zamijenili digitalne fotoaparate u smislu povremenog fotografiranja ili fotografiranja na prigodama. Međutim, čak i najbolja kamera na najboljem flagship telefonu ne može se usporediti s fotoaparatima iz DSLR svijeta.

Da bi se to promijenilo pobrinula se kompanija Sony, koja je lansirala DSC-QX10 i DSC-QX100 objektive za kamere koje je moguće spojiti na bilo koji smartphone ili tablet uređaj putem WiFi ili NFC veze.

Prošlog tjedna je stigla informacija da je japanski proizvođač lansirao posebna kućišta za Sony Xperia Z Ultra i Sony Xperia Z1 Compact uređaje. Ova kućišta koja se pričvrste na poleđinu smartphone ili tablet uređaja, omogućuju korisnicima da na to kućište spoje objektiv, čime svoje pametne uređaje pretvaraju u vrlo moćne fotoaparate.

Sony je također najavio lansiranje univerzalnog nosača objektiva, koji će se moći pričvrstiti na bilo koji uređaj kojima širinu između 85 i 190 milimetara. Dimenzije su u skladu s dimenzijama većine tablet uređaja, no Sony je zasigurno pri dizajniranju ovog rješenja na umu imao svoju liniju tablet i Vaio uređaja.

Nosač objektiva je posebno dizajniran za DSC-QX10 i DSC-QX100 kamere s objektivima, te će nositi naziv SPA- TA1. SPA- TA1 će dolaziti u 6 veličina i težit će 31 gram, te je dizajniran tako da odgovara širokom rasponu tablet uređaja. SPA- TA1 će u Japanu biti lansiran 4. travnja 2014. godine, te će se prodavati po cijeni od 36 dolara.

Još iz kategorije

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

03.06.2020. komentiraj

Sony Interactive Entertainment je odlučio odgoditi zakazano predstavljanje PlayStation 5 igara, izjavivši kako ovo nije vrijeme za slavlje – nagovještavajući na proteste koji se trenutno održavaju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

02.06.2020. komentiraj

Huawei MatePad Pro, flagship tablet predstavljen krajem veljače u Barceloni, odsad je dostupan i na hrvatskom tržištu. Tablet koji se odlikuje vrhunskim dizajnom i moćnim preformansama, dostupan je u prednarudžbi od 1. lipnja kod ovlaštenih distributera. Korisnici koji se u prva dva tjedna odluče prednaručiti tablet, na poklon će dobiti M-pencil stylus i pripadajuću Smart Magnetic tipkovnicu, ističu u Huaweiju.

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

01.06.2020. komentiraj

Sabrent se priprema predstaviti masivni SSD M.2 disk od 8TB i on bi narednih nekoliko godina trebao biti rješenje gamerima za pohranu igara koje imaju, što znači da ne bi morali uklanjati ijednu od njih sa svojih računala.