Sony predstavio telefoto 600mm F4 G Master Prime objektiv

Sony predstavio telefoto 600mm F4 G Master Prime objektiv

Tvrtka Sony objavila je još jedan impresivan dodatak svojoj vrhunskoj liniji objektiva G Master serije, novi FE 600mm F4 GM OSS super-telefoto objektiv (model SEL600F40GM). Objektiv tvrtke Sony najvećeg raspona, od 600mm, uključuje mnoge od najnaprednijih optičkih i mehaničkih tehnologija tvrtke, proizvodeći izuzetnu kvalitetu fotografije s izvanrednom brzinom fokusiranja i preciznošću. Najlakši u svojoj klasi , težine samo 3040g, model FE 600mm F4 GM OSS karakterizira izuzetno uravnotežen dizajn kako bi se osigurao najbolji mogući doživljaj snimanja. Zajedno s priznatim objektivom FE 400mm F2.8 GM OSS, novi raspon od 600mm daje profesionalnim fotografima sportaša, divljih životinja i fotoreporterima više opcija za snimanje subjekata na velikim udaljenostima s ekstremnom preciznošću i detaljima.

„S dva nova objektiva koji su najavljeni, naša rastuća linija E-mount objektiva sada uključuje 33 modela punog formata i ukupno 51 objektiv.

Deseti model iz naše vodeće G Master serije, novi 600mm F4 podiže brzinu, mobilnost i kontrolu u super-telefoto objektivu”, ističe Yann Salmon-Legagneur, direktor Odjela za marketing proizvoda za digitalno snimanje tvrtke Sony Europe. „Kombiniranje širokog raspona od 600mm s karakteristikama kao što su snimanje pri brzini od 20 kadrova u sekundi i AF/AE kalkulacije 60 puta u sekundi modela a9 (ILCE-9) ili ekstremno visoke rezolucije i performanse velike brzine modela a7R III (ILCE-7RM3), omogućuje profesionalnim fotografima da kreiraju fotografije koje jednostavno nije bilo moguće snimiti prije toga“, dodaje Salmon-Legagneur.

S težinom od samo 3040 grama, novi super-telefoto prime objektiv je najlakši u svojoj klasi, omogućujući nivo prenosivosti i manevriranja koji nikada ranije nije postignut u objektivu te klase. Zasnovan na tehnologiji priznatog FE 400mm F2.8 GM OSS objektiva, lagani dizajn novog objektiva od 600 mm postignut je korištenjem tri fluoritna elementa, s manjim brojem elemenata raspoređenih na prednjem djelu barela. Magnezijska legura se također koristi kroz objektiv kako bi se smanjila težina i masa.

Novi FE 600mm F4 GM OSS objektivi biti će dostupni u Europi od kolovoza 2019. godine, po cijeni od oko 14.000 eura.

Još iz kategorije

USB4 je dvostruko brži, još manji i stiže 2020.

USB4 je dvostruko brži, još manji i stiže 2020.

20.09.2019. komentiraj

Vrijeme je za novu generaciju USB priključaka, potvrdila je to USB Promoter Group, koja se sastoji od tehnoloških velikana kao Apple, HP, Intel Microsoft i Texas Instruments. Riječ je o USB4, koji je baziran na Thunderboltu i bit će dvostruko manji od prethodnika te će se na tržištu pojaviti dogodine.

Od iduće godine dolaze diskovi kapaciteta preko 20TB

Od iduće godine dolaze diskovi kapaciteta preko 20TB

20.09.2019. komentiraj

Western Digital ne posustaje u namjeri da konstantno pomiče granice i donosi na tržište disk s najvećim kapacitetom koji se u tom trenutku može naći, a to će se nastaviti i dogodine jer najavljen je disk od 20TB, koji će se sastojati od devet manjih diskova od po 2.22TB. I, kako je bilo najavljeno, neće biti baziran na heliju.

6 alternativnih mobilnih operativnih sustava za Android

6 alternativnih mobilnih operativnih sustava za Android

20.09.2019. komentiraj

Googleovo otkazivanje Android licence Huaweiju izazvalo je podosta rasprava usmjerenih u ono što bi kineski tehnološki gigant trebao učiniti sljedeće, no malo tko zna sa sigurnošću odgovor na to. Stoga, možemo se baviti teoretiziranjem, kao primjerice mogućnostima prelaska na neki drugi mobilni operativni sustav. I u nastavku teksta donosimo šest trenutno najboljih na svijetu, a da su ujedno i open source.