Sony najavio novi fotoaparat α6400

Sony najavio novi fotoaparat α6400

Japanski Sony u zadnje se vrijeme prometnuo u predvodnika po pitanju rješenja u svijetu digitalne fotografije. Novu su godinu započeli uz nekoliko zanimljivih najava iz tog segmenta, a svakako je najvažnija ona vezana uz novi model fotoaparata bez zrcala.

Tako već sljedećeg mjeseca stiže novi član njihove E-mount kolekcije fotoaparata bez zrcala α6400 (ILCE-6400). Brza nova kamera se može pohvaliti najbržom svjetskom AF akvizicijom među digitalnim fotoaparatima s izmjenjivim objektivom koji su opremljeni senzorom APS-C od 0.02 sekundi. Istovremeno uvode i nove unaprijeđene „Real-time Eye AF” i „Real-time Tracking” opcije.

Novi model također posjeduje i veliku brzinu fotografiranju do 11 fps s AF/AE praćenjem, novu generaciju BIONZ X procesora za obradu fotografija, snimanje 4K videozapisa, LCD ekran osjetljiv na dodir s opcijom nagiba od 180 stupnjeva te mnoge druge novitete. Sony će raditi promociju ovog modela kao rješenja za sve vrste korisnika, od profesionalaca do vlogera.

Model α6400 na tržištu bi se trebao pojaviti već tijekom veljače uz preporučenu maloprodajnu cijenu od 1.050 eura. Sony je također najavio kako će na policama trgovina biti ponuđen i komplet tog uređaja sa SEL18135 objektivom po cijeni od 1.450 eura.

Japanska kompanija najavila je još nekoliko noviteta za korisnike njihovih uređaja.  Tako će fotoaparat α9 uz ažuriranja softvera u verzijama 5.0 i 6.0 biti unaprijeđen s nekoliko velikih poboljšanja sustava Autofokusa i kvalitete slike te s mnoštvom novih funkcija koje su dizajnirane za poboljšanje ukupnog procesa rada za profesionalne fotografe. Bit će dostupno i novo ažuriranje softvera za α7R III i α7 III u verziji 3.0 koje uključuje najnoviju “Real-time Eye AF” funkciju i mogućnosti snimanja u intervalima.

Sony je najavio novu mobilnu aplikaciju “Imaging Edge”, kao i nekoliko ažuriranja „Remote”, „Viewer” i „Edit” desktop aplikacija, koje će donijeti nove mogućnosti za sve korisnike. Aplikacija, “Mobile Imaging Edge” je nasljednik Sony “PlayMemories Mobile” aplikacije i nudi instant prijenos slika s kamere na povezani mobilni uređaj za vrijeme snimanja. Za profesionalne fotografe, Sony će izdati novu mobilnu aplikaciju “Transfer & Tagging add-on” koja će podržavati neposrednu isporuku rada kroz prijenos sadržaja na mobilne uređaje putem FTP pozadinskog prijenosa bez prekidanja snimanja. Obje aplikacije bit će dostupne od ožujka.

Još iz kategorije

Huawei u Zagrebu predstavio novu P30 seriju

Huawei u Zagrebu predstavio novu P30 seriju

18.04.2019. komentiraj

Kineski Huawei u Hrvatskom je domu likovnih umjetnika u Zagrebu predstavio svoju P30 seriju pametnih telefona. Nove mobilne perjanice predstavljene su 26. ožujka na ekskluzivnom događaju u Parizu, a ovom ih je prigodom pobliže mogla upoznati šira javnost u Hrvatskoj.

Panasonic predstavio konceptni prozirni OLED zaslon

Panasonic predstavio konceptni prozirni OLED zaslon

17.04.2019. komentiraj

Panasonic je na sajmu Salone del Mobile, najvećoj i najprestižnijoj svjetskoj izložbi namještaja i lifestyle proizvoda, predstavio konceptni prozirni OLED zaslon. Taj je koncept predstavljen u sklopu instalacije švicarske marke namještaja Vitra.

Hangar18 otvorio prvu trgovinu u Irskoj

Hangar18 otvorio prvu trgovinu u Irskoj

16.04.2019. komentiraj

Početkom travnja, otvoren je prvi NOA “brand shop” u Irskoj u jednom od najvećih shopping centara u Sjevernom Dublinu, Swords Pavilions. Ovo prva otvorena trgovina od ukupno 100 planiranih u EU, te prva od 15 planiranih u Irskoj, ističu u Hangar18 koji stoji iza branda Noa. Njihov brand pametnih telefona i televizora Noa je postala prepoznat brand u Europi, a i šire te će nastaviti s izvozom i otvaranjem novih tržišta u narednom razdoblju.