Sony najavio novi fotoaparat α6400

Sony najavio novi fotoaparat α6400

Japanski Sony u zadnje se vrijeme prometnuo u predvodnika po pitanju rješenja u svijetu digitalne fotografije. Novu su godinu započeli uz nekoliko zanimljivih najava iz tog segmenta, a svakako je najvažnija ona vezana uz novi model fotoaparata bez zrcala.

Tako već sljedećeg mjeseca stiže novi član njihove E-mount kolekcije fotoaparata bez zrcala α6400 (ILCE-6400). Brza nova kamera se može pohvaliti najbržom svjetskom AF akvizicijom među digitalnim fotoaparatima s izmjenjivim objektivom koji su opremljeni senzorom APS-C od 0.02 sekundi. Istovremeno uvode i nove unaprijeđene „Real-time Eye AF” i „Real-time Tracking” opcije.

Novi model također posjeduje i veliku brzinu fotografiranju do 11 fps s AF/AE praćenjem, novu generaciju BIONZ X procesora za obradu fotografija, snimanje 4K videozapisa, LCD ekran osjetljiv na dodir s opcijom nagiba od 180 stupnjeva te mnoge druge novitete. Sony će raditi promociju ovog modela kao rješenja za sve vrste korisnika, od profesionalaca do vlogera.

Model α6400 na tržištu bi se trebao pojaviti već tijekom veljače uz preporučenu maloprodajnu cijenu od 1.050 eura. Sony je također najavio kako će na policama trgovina biti ponuđen i komplet tog uređaja sa SEL18135 objektivom po cijeni od 1.450 eura.

Japanska kompanija najavila je još nekoliko noviteta za korisnike njihovih uređaja.  Tako će fotoaparat α9 uz ažuriranja softvera u verzijama 5.0 i 6.0 biti unaprijeđen s nekoliko velikih poboljšanja sustava Autofokusa i kvalitete slike te s mnoštvom novih funkcija koje su dizajnirane za poboljšanje ukupnog procesa rada za profesionalne fotografe. Bit će dostupno i novo ažuriranje softvera za α7R III i α7 III u verziji 3.0 koje uključuje najnoviju “Real-time Eye AF” funkciju i mogućnosti snimanja u intervalima.

Sony je najavio novu mobilnu aplikaciju “Imaging Edge”, kao i nekoliko ažuriranja „Remote”, „Viewer” i „Edit” desktop aplikacija, koje će donijeti nove mogućnosti za sve korisnike. Aplikacija, “Mobile Imaging Edge” je nasljednik Sony “PlayMemories Mobile” aplikacije i nudi instant prijenos slika s kamere na povezani mobilni uređaj za vrijeme snimanja. Za profesionalne fotografe, Sony će izdati novu mobilnu aplikaciju “Transfer & Tagging add-on” koja će podržavati neposrednu isporuku rada kroz prijenos sadržaja na mobilne uređaje putem FTP pozadinskog prijenosa bez prekidanja snimanja. Obje aplikacije bit će dostupne od ožujka.

Još iz kategorije

Brojni noviteti za kućnu zabavu iz Panasonica

Brojni noviteti za kućnu zabavu iz Panasonica

23.02.2019. komentiraj

Panasonic je sredinom veljače najavio veći broj uređaja iz audio video segmenta koji će se uskoro pojaviti na tržištu. Riječ je o televizorima, slušalicama, kućnim audio sustavima te Blu-ray playerima.

MWC 2019: Hangar18 u Barceloni predstavlja nove uređaje unutar NOA branda

MWC 2019: Hangar18 u Barceloni predstavlja nove uređaje unutar NOA branda

23.02.2019. komentiraj

NOA već treću godinu sudjeluje na najvećem svjetskom sajmu mobilnih tehnologija, Mobile World Congress koji se održava u Barceloni. Uz već najavljenu novu F seriju pametnih uređaja temeljenu na AI te ostale pametne telefone, predstavit će i NOA Vision televizore, NOA tablete, dodatnu opremu NOAline te nove modele iz RUGGED serije.

Kineski mobiteli sada drže trećinu udjela na europskom tržištu

Kineski mobiteli sada drže trećinu udjela na europskom tržištu

22.02.2019. komentiraj

Kineski proizvođači pametnih telefona iznimno su moćni i to nije nikakva tajna, ali svejedno impresioniraju brojke kao one posljednje o stanju na europskom tržištu, gdje skoro pa trećinu udjela čine upravi kineski proizvođači. Konkretnije, riječ je o 32 posto, a sve zahvaljujući kompanijama kao Huawei, Oppo i Xiaomi.