Sony najavio novi fotoaparat α6400

Sony najavio novi fotoaparat α6400

Japanski Sony u zadnje se vrijeme prometnuo u predvodnika po pitanju rješenja u svijetu digitalne fotografije. Novu su godinu započeli uz nekoliko zanimljivih najava iz tog segmenta, a svakako je najvažnija ona vezana uz novi model fotoaparata bez zrcala.

Tako već sljedećeg mjeseca stiže novi član njihove E-mount kolekcije fotoaparata bez zrcala α6400 (ILCE-6400). Brza nova kamera se može pohvaliti najbržom svjetskom AF akvizicijom među digitalnim fotoaparatima s izmjenjivim objektivom koji su opremljeni senzorom APS-C od 0.02 sekundi. Istovremeno uvode i nove unaprijeđene „Real-time Eye AF” i „Real-time Tracking” opcije.

Novi model također posjeduje i veliku brzinu fotografiranju do 11 fps s AF/AE praćenjem, novu generaciju BIONZ X procesora za obradu fotografija, snimanje 4K videozapisa, LCD ekran osjetljiv na dodir s opcijom nagiba od 180 stupnjeva te mnoge druge novitete. Sony će raditi promociju ovog modela kao rješenja za sve vrste korisnika, od profesionalaca do vlogera.

Model α6400 na tržištu bi se trebao pojaviti već tijekom veljače uz preporučenu maloprodajnu cijenu od 1.050 eura. Sony je također najavio kako će na policama trgovina biti ponuđen i komplet tog uređaja sa SEL18135 objektivom po cijeni od 1.450 eura.

Japanska kompanija najavila je još nekoliko noviteta za korisnike njihovih uređaja.  Tako će fotoaparat α9 uz ažuriranja softvera u verzijama 5.0 i 6.0 biti unaprijeđen s nekoliko velikih poboljšanja sustava Autofokusa i kvalitete slike te s mnoštvom novih funkcija koje su dizajnirane za poboljšanje ukupnog procesa rada za profesionalne fotografe. Bit će dostupno i novo ažuriranje softvera za α7R III i α7 III u verziji 3.0 koje uključuje najnoviju “Real-time Eye AF” funkciju i mogućnosti snimanja u intervalima.

Sony je najavio novu mobilnu aplikaciju “Imaging Edge”, kao i nekoliko ažuriranja „Remote”, „Viewer” i „Edit” desktop aplikacija, koje će donijeti nove mogućnosti za sve korisnike. Aplikacija, “Mobile Imaging Edge” je nasljednik Sony “PlayMemories Mobile” aplikacije i nudi instant prijenos slika s kamere na povezani mobilni uređaj za vrijeme snimanja. Za profesionalne fotografe, Sony će izdati novu mobilnu aplikaciju “Transfer & Tagging add-on” koja će podržavati neposrednu isporuku rada kroz prijenos sadržaja na mobilne uređaje putem FTP pozadinskog prijenosa bez prekidanja snimanja. Obje aplikacije bit će dostupne od ožujka.

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.