Sony najavio dva nova fotoaparata iz Alpha serije

Sony najavio dva nova fotoaparata iz Alpha serije

Sony je najavio dva nova dodatka svojoj α(Alpha) APS-C seriji fotoaparata bez zrcala s lansiranjem modela Alpha 6600 (model ILCE-6600) i Alpha 6100 (model ILCE-6100).Ovi novi dodaci seriji APS-C integriraju Sonyjeve napredne tehnologije u kompaktna i lagana kućišta uključujući vodeće performanse autofokusa, odličnu kvalitetu slike i najnovije video tehnologije. Novi fotoaparat Alpha 6600 dizajniran je kako bi odgovorio na potrebe većine zahtjevnih fotografa i videografa sa svojom prilagodljivošću te ga to čini prikladnim za razne korisnike i scenarije snimanja.

Fotoaparat Alpha 6100 namijenjen je korisnicima koji žele unaprijediti svoje mogućnosti fotografiranjem aparatom s izmjenjivim objektivima te onima koji žele snimiti visokokvalitetne fotografije i videozapise u raznolikim situacijama.

Serija Sony APS-C pojačana je i s dva nova objektiva, E 16-55mm F2.8 G standard zoom objektivom i E 70-350mm F4.5-6.3 G OSS super-telephoto zoom objektivom. S ovom najavom, Sonyjev svestrani E-mount sustav sada se sastoji od 54 objektiva.

“Naša ‘One Mount’ strategija za kontinuirano širenje E-mount sustava, fotoaparata i objektiva s potpunom kompatibilnošću između full-frame i APS-C serije znači da želimo ponuditi najširi raspon uzbudljivih proizvoda koje naši korisnici mogu odabrati kada biraju ono što im najviše odgovara,” rekao je Yann Salmon Legagneur, direktor marketinga proizvoda za digitalno snimanje tvrtke Sony Europe.

“APS-C tržište je Sonyju iznimno važno te su Alpha6600 i Alpha6100 fotoaparati koji u sebi imaju posljednje tehnološke napretke te smo sigurni da će korisnici biti zadovoljni krajnjim rezultatima, bilo da se radi o fotografijama, videozapisima ili kombinaciji i jednog i drugog", ističe  Salmon Legagneur .

Srce oba nova fotoaparata, Alpha 6600 i Alpha 6100 nalazi se24.2MP Exmo CMOS senzor, najnoviji BIONZ X procesor slike i front-end LSI implementiran u Sonyjeve full-frame fotoaparate. Ovaj moćni trio zajedno pruža poboljšanja u kvaliteti slike te svim performansama vezanima za fotografiranje i snimanje.

Alpha 6600 nudi odličan i tih rad te donosi nevjerojatno visokokvalitetne fotografije, čak i u uvjetima slabije svjetlosti. Uz pomoć tehnologije potiskivanja šuma specifičnog za područje i tehnologije reprodukcije detalja uvelike se potiskuje vanjski šum uz očuvanje visoke rezolucije koja omogućuje finu reprodukciju tekstura i sjena. Ima odličan dinamički raspon, odličan ISO raspon.

Fotoaparat Alpha 6600 diči se unutarnjim 4K snimanjem u Super 35mm formatu s full-pixel očitavanjem bez pixel binninga, kako bi se uhvatilo otprilike 2.4x više informacija koje su potrebne za 4K filmove (također je dostupno u fotoaparatu Alpha 6100). To sempliranje informacija rezultira prekrasnim snimkama, snimljenim u XAVC S formatu s jedinstvenom rezolucijom.

Fotoaparat Alpha 6600 ima HLG (Hybrid Log-Gamma) slikovni profil koji podržava trenutni HDR tijek rada. Snimljeni filmovi koji se reproduciraju na HDR (HLG)kompatibilnim televizorima TV čine se gotovo pa stvarnima, bez blokiranih sjena i bez potrebe za gradiranjem boja. Za korisnike koji žele gradirati boje u svojim snimkama u postprodukciji tu su S-Log3 and S-Log2 Gamma profili.

Još iz kategorije

Opet problemi s malwareom na Google Play Storeu, ovaj puta ugroženo 300 milijuna korisnika

Opet problemi s malwareom na Google Play Storeu, ovaj puta ugroženo 300 milijuna korisnika

10.10.2019. komentiraj

Google neće po dobrome pamtiti rujan ove godine, tijekom kojeg je u popularnoj trgovini za aplikacije Google Play Store otkrivene 172 zaražene aplikacije s više od 335 milijuna preuzimanja, što dovoljno govori o ozbiljnosti situacije.

Izašao Manjaro Linux 18.1.0 Juhraya

Izašao Manjaro Linux 18.1.0 Juhraya

10.10.2019. komentiraj

Linux distribucija Manjaro dobila je najnoviju verziju - Manjaro 18.1.0 - Juhraya. I prva zanimljivost pri instalaciji softvera jest da se može izabrati uopće ne postaviti uz njega neki od office paketa.

Do 2028. oko 240 uređaja dolazit će sa fleksibilnim ili savitljivim ekranima

Do 2028. oko 240 uređaja dolazit će sa fleksibilnim ili savitljivim ekranima

07.10.2019. komentiraj

Savitljivi mobiteli, čiji se zasloni mogu zakretati u nekoliko smjerova pa “pretvarati” pametni telefon u tablet ili obrnuto, još uvijek nisu zaživjeli punim plućima, ali do 2028. bi ih na tržištu trebalo biti 228 milijuna, a ukupno bi tako nešto bilo moguće na čak 240 uređaja raznih proizvođača.