Sony najavio dva nova APS-C zoom objektiva

Sony najavio dva nova APS-C zoom objektiva

Sony je najavio dva nova APS-C zoom objektiva u svojoj seriji G Lens za E-mount seriju, uključujući E 16-55mm F2.8 G standard zoom objektiv i E 70-350mm F4.5-6.3 G OSS super-telephoto zoom objektiv. S ovom najavom Sonyjev svestran E-mount sustav sada se sastoji od 54 objektiva.

"Zajedno s dva nova APS-C fotoaparata (Alpha 6600) i (Alpha 6100), Sonyjeva APS-C serija je dodatno ojačana te tako sada stvarateljima nudi mgućnost hvatanja željenog trenutka sa Sonyjevim naprednim tehnologijama u tijelu kompaktnog i laganog fotoaparata. Sonyjevo “One Mount” rješenje za APS-C i Full-frame fotoaparate pruža stvarateljima ekstremnu količinu svestranosti za sve njihove fotografske i videografske potrebe", pojašnjavaju u Sonyu.

“Jako smo posvećeni našoj E-mount seriji, kako u Full-frame segmentu tako i u APS-C segmentu,” rekao je Yann Salmon Legagneur, direktor marketinga proizvoda za digitalno snimanje tvrtke Sony Europe. “Nastavit ćemo biti inovativni u svim aspektima fotografije, osnaživati stvaratelje da fotografiraju i snimaju kao što to do sada nikada nisu mogli", tvrdi Legagneur.

Novi E 70-350mm F4.5-6.3 G OSS super-telephoto zoom objektiv s optimiziranim optičkim i mehaničkim dizajnom pruža odličnu kvalitetu slike na razini G Lens serije, sve do maksimalnih 350mm (105-525mm u 35mm ekvivalentnoj žarišnoj udaljenosti). Visoke optičke performanse kombiniraju se s mobilnošću i praktičnošću kompaktnog, laganog dizajna s čak 5x zoomom.

Uključuje i ugrađenu optičku stabilizaciju slike koja dodaje još veću stabilnost i praktičnost ovom svestranom super-telephoto zoomu koji je idealan za fotografe pejzaža i divljih životinja.

Još iz kategorije

Opet problemi s malwareom na Google Play Storeu, ovaj puta ugroženo 300 milijuna korisnika

Opet problemi s malwareom na Google Play Storeu, ovaj puta ugroženo 300 milijuna korisnika

10.10.2019. komentiraj

Google neće po dobrome pamtiti rujan ove godine, tijekom kojeg je u popularnoj trgovini za aplikacije Google Play Store otkrivene 172 zaražene aplikacije s više od 335 milijuna preuzimanja, što dovoljno govori o ozbiljnosti situacije.

Izašao Manjaro Linux 18.1.0 Juhraya

Izašao Manjaro Linux 18.1.0 Juhraya

10.10.2019. komentiraj

Linux distribucija Manjaro dobila je najnoviju verziju - Manjaro 18.1.0 - Juhraya. I prva zanimljivost pri instalaciji softvera jest da se može izabrati uopće ne postaviti uz njega neki od office paketa.

Do 2028. oko 240 uređaja dolazit će sa fleksibilnim ili savitljivim ekranima

Do 2028. oko 240 uređaja dolazit će sa fleksibilnim ili savitljivim ekranima

07.10.2019. komentiraj

Savitljivi mobiteli, čiji se zasloni mogu zakretati u nekoliko smjerova pa “pretvarati” pametni telefon u tablet ili obrnuto, još uvijek nisu zaživjeli punim plućima, ali do 2028. bi ih na tržištu trebalo biti 228 milijuna, a ukupno bi tako nešto bilo moguće na čak 240 uređaja raznih proizvođača.