Sony izbacio teaser za zakrivljeni mobitel

Sony izbacio teaser za zakrivljeni mobitel

Foto: Sony

Samsung će sa svojim Galaxy S9 svakako zaokupiti poveći dio pažnje Mobile World Congressa (MWC) u Barceloni, posebno jer prošle godine nije na tom sajmu odlučio predstaviti S8 i S8+ pametne telefone. Ali, račune bi mu mogao pomrsiti Sony, koji golica maštu javnosti videom od 23 sekunde, čiji je glavni „glumac“ zakrivljeni pametni telefon. Ili se čini da je takav!

Video je postavljen na Twitter i Instagram, a jedino što se sto posto zna jest da će više detalja biti ponuđeno 26. veljače u Barceloni. No, način na koji obrisi uređaja padaju u ruku koja se može vidjeti sugerira da će uređaj biti zakrivljen. Ako se to dogodi, Sony bi mogao ukrati show Samsungu!

Time bi odnos te japanske kompanije s Barcelonom ostao na vrhunskim razinama. Ipak je prošle godine upravo Xperia XZ Premium proglašen za najbolji na cijelom sajmu. U redu, nije to bilo teško kad se Samsung nije pojavio, ali ne treba umanjivati uspjeh japanskog tehnološkog giganta. Očito svjesnog da ove godine zbog južnokorejskog konkurenta mora podići ljestvicu. I čini se da to radi odlično.

Naime, ponavljati stvari slične prošloj godini ne bi imalo smisla. Sony se tad odlučio igrati "na sigurno" s praktički identičnim dizajnom kao na prethodnim modelima. Srećom, Xperia XZ Premium imala je 4K zaslon i vrhunsku kameru pa se time "spasila" stvar. Možda neopravdano jer LG G6 nudio je zaslon preko cijele prednje strane s minimalnim rubovima, a znalo se da će istim putem Samsung, Huawei, Apple...

Ove godine zato nije dovoljno samo ponuditi vrhunski zaslon, kameru, izostanak rubova... Potrebno je nešto osvježavajuće i inovativno, a zakrivljeni uređaj mogao bi biti upravo to! Samo, znat ćemo je li uistinu tako tek kad dođe taj 26. veljače na MWC sajmu u Barceloni...

Još iz kategorije

Dva nova 27-inčna QHD monitora iz AOC-a

Dva nova 27-inčna QHD monitora iz AOC-a

19.01.2020. komentiraj

AOC najavljuje dva nova 27-inčna gejming monitora iz svoje nove G2 linije s QHD rezolucijom (2560 x 1440 piksela): Q27G2U i zakrivljeni CQ27G2U s agresivnimm radijusom zakrivljenosti od 1500 milimetara što povećava doživljaj igranja. Oba monitora imaju VA ploče koje kombiniraju visoku brzinu odziva i brzinu osvježavanja. S brzinom osvježavanja od 144 Hz, korisnici mogu uživati u glatkom i imerzivnom igranju, dok vrijeme odziva (MPRT) od 1 ms (vrijeme reakcije u pokretnoj slici) omogućuje vizualno snimanje bez zamućenja.

Huawei isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona u 2019. godini

Huawei isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona u 2019. godini

17.01.2020. komentiraj

Huawei Consumer Business Group je objavio kako je do kraja 2019. godine isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona. Snažna prodaja rezultat je predanosti u istraživanju 5G tehnologije, a Huaweijevo liderstvo u 5G tehnologiji dodatno je ojačano.

Kingston Technology predstavlja novi NVMe SSD namijenjen uporabi u data centrima

Kingston Technology predstavlja novi NVMe SSD namijenjen uporabi u data centrima

17.01.2020. komentiraj

Kingston Digital Europe objavila je dostupnost novog SSD-a namijenjenog data centrima, modela DC1000B M.2 NVMe. Ovaj novi SSD je idealan za servere koji dolaze s jednim ili dva M.2 NVMe utora namijenjenih za podizanje sustava, čuvajući tako vrijedne 2.5″  ladice na prednjoj strani servera namijenjene za diskove za dodatnu pohranu podataka.