Sony izbacio teaser za zakrivljeni mobitel

Sony izbacio teaser za zakrivljeni mobitel

Foto: Sony

Samsung će sa svojim Galaxy S9 svakako zaokupiti poveći dio pažnje Mobile World Congressa (MWC) u Barceloni, posebno jer prošle godine nije na tom sajmu odlučio predstaviti S8 i S8+ pametne telefone. Ali, račune bi mu mogao pomrsiti Sony, koji golica maštu javnosti videom od 23 sekunde, čiji je glavni „glumac“ zakrivljeni pametni telefon. Ili se čini da je takav!

Video je postavljen na Twitter i Instagram, a jedino što se sto posto zna jest da će više detalja biti ponuđeno 26. veljače u Barceloni. No, način na koji obrisi uređaja padaju u ruku koja se može vidjeti sugerira da će uređaj biti zakrivljen. Ako se to dogodi, Sony bi mogao ukrati show Samsungu!

Time bi odnos te japanske kompanije s Barcelonom ostao na vrhunskim razinama. Ipak je prošle godine upravo Xperia XZ Premium proglašen za najbolji na cijelom sajmu. U redu, nije to bilo teško kad se Samsung nije pojavio, ali ne treba umanjivati uspjeh japanskog tehnološkog giganta. Očito svjesnog da ove godine zbog južnokorejskog konkurenta mora podići ljestvicu. I čini se da to radi odlično.

Naime, ponavljati stvari slične prošloj godini ne bi imalo smisla. Sony se tad odlučio igrati "na sigurno" s praktički identičnim dizajnom kao na prethodnim modelima. Srećom, Xperia XZ Premium imala je 4K zaslon i vrhunsku kameru pa se time "spasila" stvar. Možda neopravdano jer LG G6 nudio je zaslon preko cijele prednje strane s minimalnim rubovima, a znalo se da će istim putem Samsung, Huawei, Apple...

Ove godine zato nije dovoljno samo ponuditi vrhunski zaslon, kameru, izostanak rubova... Potrebno je nešto osvježavajuće i inovativno, a zakrivljeni uređaj mogao bi biti upravo to! Samo, znat ćemo je li uistinu tako tek kad dođe taj 26. veljače na MWC sajmu u Barceloni...

Još iz kategorije

Novi gaming monitori predstavljeni na Gamescomu

Novi gaming monitori predstavljeni na Gamescomu

24.08.2019. komentiraj

Ovogodišnji Gamescom u Koelnu Samsung Electronics iskoristio je za predstavljanje novog gaming monitora oznake CRG5. To je, kako tvrde u Saumsungu, posljednji u seriji Samsung zakrivljenih gaming monitora. Gamescom, najveći svjetski gaming sajam, važan je događaj za Samsung na kojem prikazuju svoju najnoviju gaming tehnologiju. Osim CRG5, posjetitelji gamescoma su mogli iskusiti i druge Samsungove inovacije u polju gaming monitora, uključujući Space Gaming Monitor (SR75Q) i Super Ultra-wide CRG9 49”, ističu iz ovog korejskog proizvođača.

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.