Seagate Wireless na CES-u

Seagate Wireless na CES-u

Foto: Seagate

Stiže nam s CES-a prava poslastica u obliku bežičnog prijenosnog tvrdog diska koji se zove Seagate Wireless. Ima kapacitet od 500 GB, a u Seagate najavljuju kako uskoro možemo očekivati i verziju od 1 TB. Na vašem Android tabletu ili pametnom telefonu bez problema možete gledati filmove i omiljene TV emisije.

Naravno, nisu Android korisnici jedini kojima je to omogućeno, tu su još korisnici koji imaju iPhone / iPad uređaje, Kindle Fire tablete, Windows 8 računala i Windows RT tablete. Nažalost, izostavljeni su Windows Phone korisnici – nitko ne zna zašto.

Seagate je istaknuo kako želi da bežično streaming iskustvo bude dostupno što većem broju korisnika. Pristup je omogućen preko Seagate Media aplikacije koja je dostupna preko App Store, Google Play, Amazon App Store i Microsofta.

Seagate Wireless može se koristiti i za uživanje u video materijalima, fotografijama i glazbi na velikim ekranima putem Apple AirPlay i Google Chromecasta. Seagate Wireless prijenosni tvrdi disk stajat će oko 129,99 dolara.

Još iz kategorije

USB4 je dvostruko brži, još manji i stiže 2020.

USB4 je dvostruko brži, još manji i stiže 2020.

20.09.2019. komentiraj

Vrijeme je za novu generaciju USB priključaka, potvrdila je to USB Promoter Group, koja se sastoji od tehnoloških velikana kao Apple, HP, Intel Microsoft i Texas Instruments. Riječ je o USB4, koji je baziran na Thunderboltu i bit će dvostruko manji od prethodnika te će se na tržištu pojaviti dogodine.

Od iduće godine dolaze diskovi kapaciteta preko 20TB

Od iduće godine dolaze diskovi kapaciteta preko 20TB

20.09.2019. komentiraj

Western Digital ne posustaje u namjeri da konstantno pomiče granice i donosi na tržište disk s najvećim kapacitetom koji se u tom trenutku može naći, a to će se nastaviti i dogodine jer najavljen je disk od 20TB, koji će se sastojati od devet manjih diskova od po 2.22TB. I, kako je bilo najavljeno, neće biti baziran na heliju.

6 alternativnih mobilnih operativnih sustava za Android

6 alternativnih mobilnih operativnih sustava za Android

20.09.2019. komentiraj

Googleovo otkazivanje Android licence Huaweiju izazvalo je podosta rasprava usmjerenih u ono što bi kineski tehnološki gigant trebao učiniti sljedeće, no malo tko zna sa sigurnošću odgovor na to. Stoga, možemo se baviti teoretiziranjem, kao primjerice mogućnostima prelaska na neki drugi mobilni operativni sustav. I u nastavku teksta donosimo šest trenutno najboljih na svijetu, a da su ujedno i open source.