Seagate predstavio 5 mm tvrdi disk

Seagate predstavio 5 mm tvrdi disk

Foto: Seagate

U toku održavanja ovogodišnjeg Computex događaja, Seagate je predstavio njihov najnoviji 5mm tvrdi disk za laptop i tablete, Laptop Ultrathin HDD. O ovom disku prvi put je bilo riječi prošle godine, a ovih dana počet će njegova isporuka Seagate OEM partnerima.

Seagate 5mm Laptop Ultrathin HDD bit će dostupan u dva kapaciteta 320GB i 500GB i odlikovat će ga čelično, a ne aluminijsko kućište da bi se osigurala dodatna čvrstina. Debljina standardnih tvrdih diskova za laptope obično je 7mm ili 9.5mm. Asus, Dell i Lenovo su se obavezali na upotrebu novog tvrdog diska u njihovim proizvodima, ali nisu naglasili da će oni biti korišteni u tabletima.

"Novi Seagate Laptop doista podiže rejting tvrtke i ostvaruje cilj, što za nas znači konačno stvoriti veliki kapacitet tankih i laganih prijenosnih računala. Sposobnost pogona, zajedno sa svojim ultra-tankim diskom unaprijedili su  naši inženjeri i kreirali inovativni sustav dizajniranja nas i potrošača.", istaknuo je SY Shian, korporativni potpredsjednik i menadžer tvrtke Asus.

Još iz kategorije

Na tržište stiže Samsung Galaxy Fold

Na tržište stiže Samsung Galaxy Fold

04.12.2019. komentiraj

Samsung Galaxy Fold u sljedećim će tjednima biti dostupan i korisnicima u Hrvatskoj uz preporučenu cijenu od 15,5 tisuća kuna. Kako ističu u Samsungu ovaj pmetni uređaj moći će se kupiti u Samsung experience storeu u Zagrebu i Splitu te kod telekom operatera.

IDC: Prodaja mobitela će oštro rasti u 2020. zbog uvođenja 5G u Kini

IDC: Prodaja mobitela će oštro rasti u 2020. zbog uvođenja 5G u Kini

03.12.2019. komentiraj

Analitičari IDC-a prognoziraju da će sljedeće godine globalno tržište pametnih telefona napokon zabilježiti rast, što je odlično jer se tako nešto nije dogodilo tri godine zaredom pa se stvorila panika na tržištu. Ali, treba reći i da IDC ovime spušta prognozu koju je dao prije gotovo tri mjeseca.

Bezbroj lica novog Huawei Watch GT 2 sata

Bezbroj lica novog Huawei Watch GT 2 sata

02.12.2019. komentiraj

Osim skupljanja i analiziranja širokog raspona informacija o vašim aktivnostima, treningu te kvaliteti sna, sada izgled vašeg sportskog sata možete vrlo jednostavno prilagođavati svakoj situaciji ili raspoloženju. Huawei Watch GT 2 tako pruža mogućnost odabira izgleda vašeg zaslona, neovisno o tome želite li futuristički uređaj ili elegantan sat klasičnog stila. Izgled vašeg sata možete promijeniti u tren oka.