Seagate predstavio 5 mm tvrdi disk

Seagate predstavio 5 mm tvrdi disk

Foto: Seagate

U toku održavanja ovogodišnjeg Computex događaja, Seagate je predstavio njihov najnoviji 5mm tvrdi disk za laptop i tablete, Laptop Ultrathin HDD. O ovom disku prvi put je bilo riječi prošle godine, a ovih dana počet će njegova isporuka Seagate OEM partnerima.

Seagate 5mm Laptop Ultrathin HDD bit će dostupan u dva kapaciteta 320GB i 500GB i odlikovat će ga čelično, a ne aluminijsko kućište da bi se osigurala dodatna čvrstina. Debljina standardnih tvrdih diskova za laptope obično je 7mm ili 9.5mm. Asus, Dell i Lenovo su se obavezali na upotrebu novog tvrdog diska u njihovim proizvodima, ali nisu naglasili da će oni biti korišteni u tabletima.

"Novi Seagate Laptop doista podiže rejting tvrtke i ostvaruje cilj, što za nas znači konačno stvoriti veliki kapacitet tankih i laganih prijenosnih računala. Sposobnost pogona, zajedno sa svojim ultra-tankim diskom unaprijedili su  naši inženjeri i kreirali inovativni sustav dizajniranja nas i potrošača.", istaknuo je SY Shian, korporativni potpredsjednik i menadžer tvrtke Asus.

Još iz kategorije

Sve što je Apple predstavio na svom Unleashed događaju

Sve što je Apple predstavio na svom Unleashed događaju

20.10.2021.

Apple je u ponedjeljak 18. listopada održao pomalo iznenadno Unleashed događaj na kojem je predstavljen novi hardver u ponudi tehnološkog giganta.

Tržište pametnih telefona palo 6 posto, vodeći Samsung, Apple i Xiaomi

Tržište pametnih telefona palo 6 posto, vodeći Samsung, Apple i Xiaomi

18.10.2021.

U trećem tromjesečju 2021. globalne isporuke pametnih telefona pale su za 6 posto, prema Canalysu. Tržište je doživjelo pad jer su se dobavljači borili zadovoljiti potražnju za uređajima uslijed nedostatka komponenti koja se dogodila zbog krize.

ADATA predstavlja memorijski modul DDR5-4800

ADATA predstavlja memorijski modul DDR5-4800

17.10.2021.

ADATA Technology predstavlja ADATA DDR5-4800, DDR5 memorijski modul sljedeće generacije, koji je u mogućnosti dostići frekvencije do 4800 MT/s i dolazi u kapacitetima do 32 GB. ADATA je surađivala sa šest vodećih proizvođača matičnih ploča, uključujući AORUS, ASROCK, ASUS, GIGABYTE, MSI i ROG da bi osigurala optimalne performanse i kompatibilnost s različitim modelima.