Seagate lansira tvrde diskove od 4 TB

Seagate lansira tvrde diskove od 4 TB

Foto: Fotolia

Seagate je navodno počeo isporučivati ​​prve 4 TB tvrde diskove koji se grade na samo četiri ploče. To znači da svaka plata ima gustoću od 1 TB, koji u kombinaciji sa 7200 RPM brzine i SATA3 sučeljem daje impresivne performanse za tvrdi disk.

Tvrdi diskovi od 4 TB imat će buffer od 64 MB u kombinaciji sa 7.200 okretaja u minuti, što doseže brzine čitanja od čak 146 MB / s.. Za sada nema podataka o brzini snimanja. Potrošnja energije također se očekuje da će biti oko 35 posto manja nego kod konkurencije.

Sada kada 1 TB ploče postaju sve češće, vjerujemo da neće proći dugo vremena kada bi proizvođači mogli početi isporučivati tvrde diskove od ​​5 TB sa pet plata od 1 TB.

Za sada nije poznato kada će diskovi biti dostupni u prodaji, no cijena bi u OEM verziji trebala biti oko 190 dolara, dok bi cijena u redovnoj prodaji koja će uključivati ​​dokumentaciju i kablove će koštati 212 dolara. Seagate se hvali kako će ovim cijenama disk imati najmanji omjer cijene po GB-u.

Još iz kategorije

Panasonic predstavio nove uređaje koji dolaze na hrvatsko tržište

Panasonic predstavio nove uređaje koji dolaze na hrvatsko tržište

03.04.2020. komentiraj

Panasonic je nedavno u Občanskoj Plovárni u Pragu održao regionalni događaj Wave 2020 na kojemu je predstavljen niz novih proizvoda koji će se tijekom sljedećih mjeseci naći na lokalnim tržištima, uključujući i hrvatsko. Nakon globalnog predstavljanja u Las Vegasu početkom godine, na domaćem tržištu naći će se novi OLED televizori HZ2000, HZ1500 i HZ1000.

Xiaomi prodao više mobitela od Huaweija u veljači 2020.

Xiaomi prodao više mobitela od Huaweija u veljači 2020.

02.04.2020. komentiraj

Xiaomi je prestigao Huawei i postao treći svjetski proizvođač pametnih telefona, ako se gledaju pošiljke u veljači ove godine. Značajan je to uspjeh je nikad dosad Xiaomi nije postigao tako nešto.

Kako raditi od kuće i biti produktivan

Kako raditi od kuće i biti produktivan

01.04.2020. komentiraj

Mnoge su tvrtke u posljednjih mjesec dana uvele obvezu rada od kuće. Digitalni nomadi odavno su navikli na ovaj životni stil, međutim, šta je s onima koji se prvi put suočavaju s ovim izazovom? Evo nekoliko savjeta kako da i prilikom rada od kuće budete produktivni i efikasni, što je više moguće.