Samsung za svoje inovacije osvojio 46 priznanja CES 2023 Innovation Award

Samsung za svoje inovacije osvojio 46 priznanja  CES 2023 Innovation Award
Dražen Tomić / Tomich Productions

Tvrtka Samsung Electronics kao vodeća kompanija na području tehnologije objavila je kako je njenih 46 proizvoda i servisa  postalo dobitnicima CES 2023 Innovation Award nagrada, uključujući tri nagrade iz kategorije za najbolju inovaciju koje dodjeljuje udruga Consumer Technology Association (CTA). Ovaj godišnji program nagrađuje vrhunski dizajn i inženjerske napore u mnoštvu kategorija potrošačke elektronike.

Samsung je tako nagrađen u nekoliko kategorija, što pokazuje predanost tvrtke u omogućavanju besprijekorno povezanog i prilagodljivog iskustva za korisnike, istovremeno pridonoseći ekologiji. S održivošću kao glavnim ciljem, korisnici su motivirani da se zajedničkim naporima potaknu svakodnevne promjene koje imaju pozitivan utjecaj na okoliš. Tvrtka u posljednje vrijeme bilježi snažne iskorake poput investicija u održive materijale, povećanu energetsku efikasnost u proizvodima te odgovorno recikliranje, kao i primjenu obnovljivih te lako popravljivih uređaja dok se ostvaruje cilj smanjivanja ugljičnog otiska tvrtke s ciljem korištenja 100% obnovljivih izvora energije diljem pogona u SAD-u, Europi i Kini.

Samsung proizvodi dobitnici su priznanja inovacije u kategorijama (1) Digitalnih slika/fotografija, (2) Mobilnih uređaja i dodataka, (3) Gaminga, (4) Digitalnog zdravlja i nosivih tehnologija, kao i (5) Video zaslona, (6) Kućnih AV uređaja te (7) Softvera i mobilnih aplikacija. Nagrade su dobivene na temelju ekološki prihvatljivih značajki, uključujući najnoviji Galaxy Z Fold4 i Galaxy Z Flip4 pametne telefone koji su proizvedeni od odbačenih ribarskih mreža, a čije je pakiranje izrađeno od 100% recikliranog papira. Tvrtka je također dobila i prestižno priznanje za najbolje inovacije u kategorijama (8) Računalne periferije i dodataka, Video zaslona te (9) Kibernetičke sigurnosti i privatnosti.

Nagrade dodjeljuje udruga CTA, domaćin i organizator konferencije CES prepoznatog kao globalno najutjecajnijeg svjetskog tehnološkog događaja. Sljedeći CES 2023 održat će se od 5. do 8. siječnja u Las Vegas, Nevada (SAD), gdje će glavna tema biti ekološka održivost.