Samsung za svoje inovacije osvojio 46 priznanja CES 2023 Innovation Award

Samsung za svoje inovacije osvojio 46 priznanja  CES 2023 Innovation Award

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Tvrtka Samsung Electronics kao vodeća kompanija na području tehnologije objavila je kako je njenih 46 proizvoda i servisa  postalo dobitnicima CES 2023 Innovation Award nagrada, uključujući tri nagrade iz kategorije za najbolju inovaciju koje dodjeljuje udruga Consumer Technology Association (CTA). Ovaj godišnji program nagrađuje vrhunski dizajn i inženjerske napore u mnoštvu kategorija potrošačke elektronike.

Samsung je tako nagrađen u nekoliko kategorija, što pokazuje predanost tvrtke u omogućavanju besprijekorno povezanog i prilagodljivog iskustva za korisnike, istovremeno pridonoseći ekologiji. S održivošću kao glavnim ciljem, korisnici su motivirani da se zajedničkim naporima potaknu svakodnevne promjene koje imaju pozitivan utjecaj na okoliš. Tvrtka u posljednje vrijeme bilježi snažne iskorake poput investicija u održive materijale, povećanu energetsku efikasnost u proizvodima te odgovorno recikliranje, kao i primjenu obnovljivih te lako popravljivih uređaja dok se ostvaruje cilj smanjivanja ugljičnog otiska tvrtke s ciljem korištenja 100% obnovljivih izvora energije diljem pogona u SAD-u, Europi i Kini.

Samsung proizvodi dobitnici su priznanja inovacije u kategorijama (1) Digitalnih slika/fotografija, (2) Mobilnih uređaja i dodataka, (3) Gaminga, (4) Digitalnog zdravlja i nosivih tehnologija, kao i (5) Video zaslona, (6) Kućnih AV uređaja te (7) Softvera i mobilnih aplikacija. Nagrade su dobivene na temelju ekološki prihvatljivih značajki, uključujući najnoviji Galaxy Z Fold4 i Galaxy Z Flip4 pametne telefone koji su proizvedeni od odbačenih ribarskih mreža, a čije je pakiranje izrađeno od 100% recikliranog papira. Tvrtka je također dobila i prestižno priznanje za najbolje inovacije u kategorijama (8) Računalne periferije i dodataka, Video zaslona te (9) Kibernetičke sigurnosti i privatnosti.

Nagrade dodjeljuje udruga CTA, domaćin i organizator konferencije CES prepoznatog kao globalno najutjecajnijeg svjetskog tehnološkog događaja. Sljedeći CES 2023 održat će se od 5. do 8. siječnja u Las Vegas, Nevada (SAD), gdje će glavna tema biti ekološka održivost.

Još iz kategorije

Novi gaming monitor Samsunga Odyssey OLED G8 stigao u Hrvatsku

Novi gaming monitor Samsunga Odyssey OLED G8 stigao u Hrvatsku

09.12.2022.

Novi Odyssey OLED G8 monitor za igre, koji je tvrtka Samsung Electronics predstavila na poznatom sajmu IFA 2022 u Berlinu, od sad je dostupan i u Hrvatskoj, ističu iz Samsunga. Odyssey OLED G8 prvi je OLED gaming monitor tvrtke i bit će dostupan u ultratankom, 34-inčnom formatu

IDC predviđa pad tržišta računala i tableta u 2022.

IDC predviđa pad tržišta računala i tableta u 2022.

09.12.2022.

U novoj prognozi IDC -a, izgledi za računala i tablete i dalje se pogoršavaju. Predviđa se da će isporuke računala i tableta u svijetu pasti 11,9 posto u 2022., a količina se smanjila na 456,8 milijuna jedinica, nakon čega je uslijedio daljnji pad 2023. godine.

Tvrtke traže preklopne pametne telefone

Tvrtke traže preklopne pametne telefone

08.12.2022.

Tvrtka Samsung Electronics objavila je da je broj prodanih Galaxy Z Fold i Galaxy Z Flip pametnih telefona za korporativnu upotrebu više nego udvostručen u odnosu na isti period prošle godine. Broj preklopnih pametnih telefona koje je Samsung isporučio poslovnim korisnicima od siječnja do listopada 2022. godine povećan je za 105 posto u usporedbi s istim periodom 2021.