Samsung vodeći na 5G tržištu

Samsung vodeći na 5G tržištu

Ova godina bit će godina komercijalizacije 5G mreža za telekom operatere, a to će biti moguće jedino zahvaljujući proizvođačima mobilnih telefona poput Samsunga koji su tržištu već sada ponudili prve 5G uređaje. Naime, kao što je bilo vidljivo kod dolaska 4G mreža nema rasta tržišta i upotrebe bez 5G uređaja i Samsung je tu vodeći na tržištu s najvećim brojem uređaja.

Na tržištu je trenutno nekoliko uređaja koji podržavaju 5G mreže, a koje je Samsung pokazao još prošle godine podižući ljestvicu za sve na tržištu. Tako su na tržište došli Galaxy S10 5G, Note10 5G, Galaxy Fold, Galaxy A90, a samo dva tjedna prije najvećeg svjetskog sajma MWC 2020 u Barceloni Samsung će u San Franciscu na svom tradicionalnom događanju tržištu prikazati nove uređaje među ostalim i novu generaciju Samsung Galaxy S20 mobilnih telefona s 5G mogućnostima.

Kako najavljuju iz Samsunga osim nove generacije Galaxy S serije pametnih telefona bit će tu i drugih uređaja jer nove generacije uređaja omogućuju konvergenciju zahvaljujući kombinaciji tehnologija kao što su brzi prijenos podataka na 5G mreži uz vrlo nisku latenciju, korištenje umjetne inteligencije (AI) i naprednih mogućnosti interneta stvari (IoT).

Prema analizama tržišta pametnih telefona Samsung je uvjerljivo vodeći na tržištu pametnih telefona po broju isporuka za 2019. godinu. Njegov tržišni udjel, prema analizama IDC-a dosegao je 21,6 posto uz rast od 1,2 postotna poena na godišnjoj razini što je rezultiralo isporukom 295,7 milijuna isporučenih pametnih telefona u 2019. godini.

Utjecaj 5G mreža bit će izniman jer je riječ o tehnologiji koja će prema Samsungovim stručnjacima promijeniti naše poimanje i korištenje tehnologije. O 5G mreži priča se već nekoliko godina, međutim upravo će 2020. biti godina njezina uzleta. U ovom trenutku je sasvim jasno kako će 5G omogućiti primjerice, glatko korištenje virtualne stvarnosti na mobilnim uređajima, gadgeta poput pametnih naočala, prijenos videa veće kvalitete, povezivanje ogromnog broja uređaja poput IoT uređaja, rast sustava pametnog i umreženog doma za koji u Samsungu vide također veliku priliku za rast.

Dodatno glavna prednost je velika brzina prijenosa podatak u odnosu na postojeće mreže, ali mnogo važnije brzi odziv mreže što će omogućiti korištenje daljinski upravljivih robota, vozila. Neslućene su primjene i mogućnosti za inovativnošću i kreiranju novih uređaja i njihovih primjena po čemu je Samsung i poznat i zbog toga je i ušao u TOP 5 najvrjednijih tvrtki „Brand Finance Global 500“.

Samsung jedinstveni i inovativni proizvodi po mnogo čemu su prvi u svijetu te je tako Galaxy Note, kada se pojavio na tržištu, smatran suviše velikim za to vrijeme. Kasnije je postao jedan od najtraženijih pametnih telefona zbog visokih performansi koje su korisnici posebno cijenili. Galaxy S serija, koja je dospjela u sam vrh prije 10 godina, danas je sinonim za najbolje pametne uređaje na svijetu. Također, Samsung je kreirao i prvu trostruku rotirajuću kameru s 48 megapiksela, u sklopu Galaxy A serije, što se ne može usporediti ni s jednom drugom mobilnom kamerom do sada.

Još iz kategorije

Samsung uvodi Siguran servis za svoje korisnike

Samsung uvodi Siguran servis za svoje korisnike

09.04.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je uslugu Siguran servis, kako bi svojim korisnicima osigurala neometano servisiranje proizvoda i u okolnostima kada je potrebno ostati kod kuće, ističu iz ovog korejskog proizvođača. 'Usluga Daljinski servis pruža brz popravak televizora i pametnih telefona, dok će usluga Od vrata do vrata omogućiti sigurno, beskontaktno preuzimanje i transport uređaja. Istovremeno, Samsung će provoditi i dodatnu dezinfekciju uređaja, kako bi higijena bila na najvišem nivou', pojašnjavaju iz kompanije.

Stižu nova Lenovo Legion gaming računala

Stižu nova Lenovo Legion gaming računala

08.04.2020. komentiraj

Lenovo Legion računala omogućit će gaming entuzijastima još bolje i potpunije iskustvo. Nadolazeću liniju osobnih računala pokreću najnovija grafička kartica NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER GPU sa značajkom Max-Q Design i do novi Intel Core H-Series mobilni procesori desete generacije.

Canon tvrdi da ništa nije nemoguće

Canon tvrdi da ništa nije nemoguće

08.04.2020. komentiraj

Nakon ranije najave razvoja modela EOS R5 fotoaparata punog kadra bez zrcala utemeljenog na revolucionarnom sustavu EOS R, Canon otkriva još informacija i sami tvrde da ništa nije nemoguće i tvrde da će video mogućnosti modela EOS R5 znatno nadmašiti one konkurentskih fotoaparata na tržištu.