Samsung uskoro predstavlja okrugli pametni sat Orbis

Samsung uskoro predstavlja okrugli pametni sat Orbis

Foto: GalaxyClub.nl

Samsung će na sajmu Mobile World Congress 2015 u Barceloni koji se održava u veljači svoj predstaviti novi nosivi uređaj - pametni okrugli sat kodnog imena Orbis. Inače, Motorola je najavila i pokrenula trend okruglih pametnih satova svojim elegantnim modelom Moto 360 koji je imao vrlo uspješne recenzije.

U početku su Samsung, LG i Sony izbacivali pametne satove u obliku kvadrata ili pravokutnika želeći da njihovi pametni satovi što više nalikuju pametnim telefonima i tabletima.

Međutim, stvar je bila vrlo jednostavna - sat je nekako u očima korisnika uvijek okrugao i elegantan, tako da je Motorola među prvima shvatila što korisnici žele.

Još se ne zna točna funkcionalnost Orbisovog rotirajućeg okvira te na koji će se način on uklopiti u dizajn.

Oko rotirajućeg okvira očekuje se kako će se nalaziti razne napredne funkcije. Očekuje se kako će se raditi o high-end uređaju te da će stajati više od Gear S modela. Nama se nekako čini da okrugli pametni satovi više dobivaju na eleganciji, no sve je stvar ukusa.

Još iz kategorije

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

06.06.2020. komentiraj

Raspberry Pi Foundation udvostručila je maksimalnu količinu dostupne radne memorije (RAM) u svom Raspberry Pi 4 pa on sad ima 8GB te se prodaje za 75 američkih dolara. A kako bi se izvukla korist iz te radne memorije, Raspberry Pi Foundation na tržište izbacuje i novu 64-bitnu verziju svog operativnog sustava, koji se trenutno nalazi u ranoj beta fazi.

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

05.06.2020. komentiraj

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i najavio skori dolazak svojih prijenosnih računala na domaće tržište. Kako ističe Norman Muller iz Huaweija prvi prijenosnici mogu se očekivati na tržištu negdje u jesen ove godine. To će zasigurno pokazati, kako tvrdi Muller da Huawei nije samo kompanija koja proizvodi pametne telefon3e nego i sve druge uređaje od pametnih nosivih uređaja, ali i računala.

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.