Samsung prodao 10 milijuna Galaxy S4 za samo 27 dana

Samsung prodao 10 milijuna Galaxy S4 za samo 27 dana

Iako još uvijek nije prošlo niti dva mjeseca od izlaska najnovijeg Samsung Galaxy S4 pametnog telefona, korejski je div prodao već 10 milijuna komada, baš negdje u vremenskom periodu koji je i predviđao njihov izvršni direktor J.K. Shin. To je čak dvostruko brže dosezanje 10 milijuna prodanih komada nego što je Samsungu uspjelo s njegovim prethodnikom modelom S3.

Samsungu je za model S4 trebalo točno 27 dana da dosegne 10 milijuna prodanih uređaja, dok je za već spomenuti prethodnik bilo potrebno 50 dana što analitičari smatraju dobrim pokazateljem za cjelokupno tržište pametnih telefona jer se procjenjuje da bi se izniman rast prodaje mogao nastaviti i ove godine. Prema procjenama cjelokupno tržište pametnih telefona u svijetu se ove godine procjenjuje na 294 milijarde dolara i Samsung je trenutno vodeći s 31,7 posto prema IDC-u, no ne treba zaboraviti niti konkurente poput LG-a, Applea, Huaweija, Nokije, BlackBerryja i drugih.

Iako službenih podataka o prodaji u Hrvatskoj nema, prema dostupnim informacijama usprkos svemu, da sad ne spominjemo opet krizu i manjak sredstava, prodaja Samsung Galaxy S4 i na domaćem tržištu ide i više nego dobro što se može zahvaliti relativno malom broju pametnih telefona na razini od oko 28 posto.

Još iz kategorije

Uz gadgete i modernu tehnologiju do pozitivnih promjena u životnom stilu

Uz gadgete i modernu tehnologiju do pozitivnih promjena u životnom stilu

25.05.2020. komentiraj

Neovisno o tome čime se bavimo i što želimo postići, važno je održati motivaciju i kontinuitet. Kako bismo u tome uspjeli, osobito u novim i nepredvidivim okolnostima, moramo stvoriti i slijediti svakodnevnu rutinu. Gledajući njihovu pozitivnu stranu vidimo kako, zahvaljujući prednostima digitalnog doba, naprednoj tehnologiji te alternativnim načinima komunikacije, na raspolaganju imamo brojne aktivnosti.

Stiže novi SSD uređaj Ultimate SU720 kapaciteta do 1 TB

Stiže novi SSD uređaj Ultimate SU720 kapaciteta do 1 TB

25.05.2020. komentiraj

Iz Adate stiže Ultimate SU720 – SSD uređaj koji se priključuje na SATA  sučelje propusnosti 6 Gb/s. Savršen za korisnike koji se žele s tvrdog diska prebaciti na SSD, SU720 nudi visoke performanse i veliku pouzdanost po povoljnoj cijeni. Opremljen 3D NAND memorijom i inteligentnim SLC cacheom, SU720 dostiže brzine čitanja odnosno zapisivanja do 520 odnosno 450 MB  po sekundi.

Novi Samsungovi pametni telefoni na tržištu iz A serije

Novi Samsungovi pametni telefoni na tržištu iz A serije

22.05.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung predstavila je svoje najnovije pametne telefone iz A serije Samsung Galaxy A21s i Samsung Galaxy A41 koji, kako sami tvrde, oduševljavaju svojim sjajnim dizajnom i odličnim funkcionalnostima. Oba uređaja dolaze s unaprijeđenim kamerama, vrhunskim zaslonom i baterijama dugog vijeka, pojašnjavaju u Samsungu i dodaju da model Galaxy A41 dolazi s vrhunskim Super AMOLED Infinity-U zaslonom od 6,1 incha koji pruža izvanredan doživljaj gledanja.