Samsung prodao 10 milijuna Galaxy S4 za samo 27 dana

Samsung prodao 10 milijuna Galaxy S4 za samo 27 dana

Iako još uvijek nije prošlo niti dva mjeseca od izlaska najnovijeg Samsung Galaxy S4 pametnog telefona, korejski je div prodao već 10 milijuna komada, baš negdje u vremenskom periodu koji je i predviđao njihov izvršni direktor J.K. Shin. To je čak dvostruko brže dosezanje 10 milijuna prodanih komada nego što je Samsungu uspjelo s njegovim prethodnikom modelom S3.

Samsungu je za model S4 trebalo točno 27 dana da dosegne 10 milijuna prodanih uređaja, dok je za već spomenuti prethodnik bilo potrebno 50 dana što analitičari smatraju dobrim pokazateljem za cjelokupno tržište pametnih telefona jer se procjenjuje da bi se izniman rast prodaje mogao nastaviti i ove godine. Prema procjenama cjelokupno tržište pametnih telefona u svijetu se ove godine procjenjuje na 294 milijarde dolara i Samsung je trenutno vodeći s 31,7 posto prema IDC-u, no ne treba zaboraviti niti konkurente poput LG-a, Applea, Huaweija, Nokije, BlackBerryja i drugih.

Iako službenih podataka o prodaji u Hrvatskoj nema, prema dostupnim informacijama usprkos svemu, da sad ne spominjemo opet krizu i manjak sredstava, prodaja Samsung Galaxy S4 i na domaćem tržištu ide i više nego dobro što se može zahvaliti relativno malom broju pametnih telefona na razini od oko 28 posto.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100  milijuna primjeraka

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100 milijuna primjeraka

18.10.2019. komentiraj

Sony uživa posljednjih četvrt stoljeća jer PlayStation konzole prodaju se maestralno, što potvrđuje i četvorka, koja je u srpnju dosegnula stotinu milijuna prodanih jedinica. To znači da japanski tehnološki gigant na vječnoj listi najbolje prodavanih konzola drži četiri od pet mjesta. Tek se na treće mjesto smjestio Nintendo Wii sa 102 milijuna prodaja. Dakle, nitko više nije dosegnuo tu troznamenkastu brojku. No, činjenica je i da nitko neće tako brzo dosegnuti što je uspio Sony s PlayStation 2, koji je završio na 158 milijuna.

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

16.10.2019. komentiraj

Moda i wellness pojmovi su poznati svakoj ženi, a osjećati se dobro i izgledati lijepo nije stvar taštine, već brige o sebi. Kada se u tu jednadžbu uključi tehnologija, i to ona nosiva, mnogima odmah na pamet pada – Bellabeat.

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

15.10.2019. komentiraj

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i snažnim značajkama, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji korisnicima omogućuju da oslobode svoju kreativnost i postanu produktivniji, tvrde u Sasmungu i ističu kako je s novim ažuriranjem tvrtka Samsung na Galaxy S10e, S10, S10 + i S10 5G pametne uređaje uvodi mnoge inovacije, poput linka za Windowse te značajki AR Doodle i Live Focus video.