Samsung priprema odgovor na LG-eve OLED TV

Samsung priprema odgovor na LG-eve OLED TV

Foto: Samsung

Ako čekate na kupnju televizora jer želite nešto novo i dobro, a novac vam nije problem, tad se strpite još malo jer Samsung navodno priprema nešto što će promijeniti samu industriju. Konkretnije, u 2017. godini južnokorejski tehnološki gigant priprema predstaviti TV koji će OLED postaviti u prošlost i sve proizvođače koji temelje uređaje na toj tehnologiji za zaslone natjerati na spuštanje cijena i bitku za korisnike.

Dakle, riječ je o QLED (Quantum Dot Light Emitting Diodes), televizoru s HDR mogućnostima i boljim kontrastom, bojama, jasnoćom... i 50 posto boljim performansama od svega što je bilo na tržištu u 2016. godini. Službena najava stiže u siječnju na CES-u (Consumer Electronics Show) u Las Vegasu, a još se ne zna kad će točno stići na tržište.

Sve ovo morat će jako dobro popratiti LG jer ostali su vjerni svojoj OLED tehnologiji, po kojoj su poznati posljednje dvije do tri godine. Posebno jer su odlučili nastaviti s njom kroz LG E6, koji nudi uistinu nevjerojatne dubine crne boje, što podiže kvalitetu slike i podosta muči Samsung, koji konstantno izbacuje nešto "novo" na tržište, a zapravo je to samo nešto bolje upakirani stariji proizvod. Kao linija SUHD, koja je doživjela negativne kritike jer cijene su visoke za takve televizore, a ne donose neka bitna poboljšanja. Zato se QLED toliko spominje, trebao bi biti uistinu bitna razlika.

Posljednjih 11 godina Samsung je vodeći proizvođač televizora, ali udio na tržištu im konstantno pada. Trenutno je na 21 posto, a slijedi LG s 13,6 posto. Kombinirano, japanski brendovi kao Sony, Panasonic, Sharp, Toshiba, Hitachi, JVC i Pioneer zajedno čine svega 15,3 posto, što je uistinu slab rezultat. To koriste Kinezi kao Haier, HiSense, Skyworth, TCL ili Xiaomi, koji kombinirano čine 27,7 posto tržišta.

Naravno, treba znati i da nije sve samo u inovacijama, koje su često cjenovno na razinama koje ne odgovaraju prosječnom kupcu. Mnogo toga je u srednjem i nižem rangu, koji nudi mnogo za manje novca. To je polje koje određuje utrku u konačnici i to je razlog zašto je Sony iznenađujuće srušen s trona 2006. i više se nikad nije vratio gore već konstantno pada i gleda u leđa Samsungu i LG-u.

Još iz kategorije

Ultrabrzi Adatini diskovi – SSD do brzine 6 Gb/s

Ultrabrzi Adatini diskovi – SSD do brzine 6 Gb/s

23.03.2019. komentiraj

ADATA Technology predstavio je 2,5-inčne SATA SSD-ove Ultimate SU750 brzine 6 Gb/s. Uz novu generaciju TLC (Triple-Level Cell) 3D NAND flasha i cijelim nizom drugih značajki, SSD-ovi SU750 nude izvrsnu vrijednost, vrhunske performanse i krajnju pouzdanost te predstavljaju izvrsnu ponudu za korisnike i njihovu sljedeću nadogradnju.

Apple osvježio specifikacije iMacova

Apple osvježio specifikacije iMacova

22.03.2019. komentiraj

Apple se napokon odlučio osvježiti liniju svojih iMac stolnih računala, i to na način što nudi nove Intelove procesorske i grafičke čipove za modele od 21,5 i 27 inča. Tako nešto svakako će odobrovoljiti korisnike, koji su strpljivo čekali i čekali čak 652 dana da američki tehnološki velikan malo predahne od iPhonea, streaminga i glazbe pa se vrati malo i korijenima.

VIDEO: Hangar18 s Noa telefonima želi na irsko i rusko tržište

VIDEO: Hangar18 s Noa telefonima želi na irsko i rusko tržište

21.03.2019. komentiraj

Domaći bran mobilnih telefona Noa, iza kojeg stoji koprivnička tvrtka Hangar18 vlasnika Maria Kralja odlučila se na novi veliki iskorak i to prije svega na irsko tržište. I dok su na irskom tržištu sve brzo riješili, pregovori za rusko tržište ipak su potrajali no sada je pred njima veliki izazov kako ispuniti zahtjeve jednog tako velikog tržišta.