Samsung priprema odgovor na LG-eve OLED TV

Samsung priprema odgovor na LG-eve OLED TV

Foto: Samsung

Ako čekate na kupnju televizora jer želite nešto novo i dobro, a novac vam nije problem, tad se strpite još malo jer Samsung navodno priprema nešto što će promijeniti samu industriju. Konkretnije, u 2017. godini južnokorejski tehnološki gigant priprema predstaviti TV koji će OLED postaviti u prošlost i sve proizvođače koji temelje uređaje na toj tehnologiji za zaslone natjerati na spuštanje cijena i bitku za korisnike.

Dakle, riječ je o QLED (Quantum Dot Light Emitting Diodes), televizoru s HDR mogućnostima i boljim kontrastom, bojama, jasnoćom... i 50 posto boljim performansama od svega što je bilo na tržištu u 2016. godini. Službena najava stiže u siječnju na CES-u (Consumer Electronics Show) u Las Vegasu, a još se ne zna kad će točno stići na tržište.

Sve ovo morat će jako dobro popratiti LG jer ostali su vjerni svojoj OLED tehnologiji, po kojoj su poznati posljednje dvije do tri godine. Posebno jer su odlučili nastaviti s njom kroz LG E6, koji nudi uistinu nevjerojatne dubine crne boje, što podiže kvalitetu slike i podosta muči Samsung, koji konstantno izbacuje nešto "novo" na tržište, a zapravo je to samo nešto bolje upakirani stariji proizvod. Kao linija SUHD, koja je doživjela negativne kritike jer cijene su visoke za takve televizore, a ne donose neka bitna poboljšanja. Zato se QLED toliko spominje, trebao bi biti uistinu bitna razlika.

Posljednjih 11 godina Samsung je vodeći proizvođač televizora, ali udio na tržištu im konstantno pada. Trenutno je na 21 posto, a slijedi LG s 13,6 posto. Kombinirano, japanski brendovi kao Sony, Panasonic, Sharp, Toshiba, Hitachi, JVC i Pioneer zajedno čine svega 15,3 posto, što je uistinu slab rezultat. To koriste Kinezi kao Haier, HiSense, Skyworth, TCL ili Xiaomi, koji kombinirano čine 27,7 posto tržišta.

Naravno, treba znati i da nije sve samo u inovacijama, koje su često cjenovno na razinama koje ne odgovaraju prosječnom kupcu. Mnogo toga je u srednjem i nižem rangu, koji nudi mnogo za manje novca. To je polje koje određuje utrku u konačnici i to je razlog zašto je Sony iznenađujuće srušen s trona 2006. i više se nikad nije vratio gore već konstantno pada i gleda u leđa Samsungu i LG-u.

Još iz kategorije

ADATA predstavlja RGB SSD

ADATA predstavlja RGB SSD

26.05.2019. komentiraj

ADATA Technology predstavila je RGB SSD za igrače XPG SPECTRIX S40G. Uz stalne brzine čitanja/pisanja do 3500/3000 MB/s, prilagodljivo RGB osvjetljenje i cijeli niz značajki kojima se unaprjeđuju performanse, XPG SPECTRIX S40G logičan je odabir svih koji traže visoke performanse i iznimnu pouzdanost.

Blokiranje Huaweija moglo bi u potpunosti promijeniti Android i pametne telefone

Blokiranje Huaweija moglo bi u potpunosti promijeniti Android i pametne telefone

24.05.2019. komentiraj

Googleova objava da će prekinuti suradnju s Huaweijem po pitanju Android mobilnog operativnog sustava odjeknula je poput eksplozije i mogla bi imati ozbiljnog utjecaja na tržište pametnih telefona, ukoliko uistinu dođe do tako radikalnog poteza. Jer, kineska kompanija nema mnogo izbora u tom slučaju i zapravo bi van granica Kine uvelike iščeznula. Posebno se to odnosi na Europu...

Stiže nova Honor 20 serija pametnih telefona

Stiže nova Honor 20 serija pametnih telefona

23.05.2019. komentiraj

U jeku rata između Huaweia i Googla, SAD-a i Kine stiže na tržište novi podbrand Huaweia Honor sa svojom novom serijom pametnih telefona oznake 20. Riječ je o modelima Honor 20 Lite, Honor 20 i naravno očekivano Honor 20 Pro.