MOĆNO I SNAŽNO

Samsung predstavlja novi prijenosni disk SSD T5 EVO s kapacitetom od 8 TB u kompaktnom dizajnu

Samsung predstavlja novi prijenosni disk SSD T5 EVO s kapacitetom od 8 TB u kompaktnom dizajnu

Samsung Electronics predstavio je T5 EVO, lagani i prijenosni SSD vanjski disk s do 8 terabajta (TB) kapaciteta, što je najveći kapacitet prijenosnih SSD diskova trenutačno na tržištu. Osim tolikog kapaciteta, T5 EVO isporučuje i iznimno velike brzine u kompaktnom i izdržljivom dizajnu kao vrhunsko i svestrano SSD rješenje.

„Za potrošače koji žele zamijeniti tradicionalne tvrde diskove (HDD), T5 EVO, s najvećim kapacitetom na tržištu, brzinom i izdržljivosti u kompaktnom dizajnu koji stane na dlan ruke, inovativan je novi način pohrane podataka na vanjskom disku”, rekao je Hangu Sohn, korporativni potpredsjednik tima za proizvode za memoriju tvrtke Samsung Electronics. „T5 EVO nastao je kako bi zadovoljio potrebe širokog raspona potrošača s različitim stilovima života. Njegov kapacitet do 8 TB, velike brzine, kompaktni dizajn i zaštita podataka od vanjskih utjecaja prikladni su za korisnike koji žele pohraniti podatke i pristupiti im bilo kada i bilo gdje.”

Budući da se temelji na pogonu USB 3.2 Gen 1, T5 EVO prenosi podatke do 3,8 puta brže nego vanjski disk HDD te isporučuje maksimalne performanse zahvaljujući brzinama sekvencijalnog čitanja i pisanja do 460 megabajta u sekundi (MB/s), što olakšava prijenos velikih datoteka.

Poboljšana prenosivost i ergonomski dizajn

Model T5 EVO je „ergonomski kompaktan i lagan”. Prijenosni SSD disk izrađen je tako da pruži novo iskustvo s ergonomskim dizajnom koji po prvi puta odstupa od veličine posjetnice, ali zadržava kompaktnost i lakoću. Širine je 95 mm, duljine 40 mm i debljine 17 mm, što znači da potrošači dobivaju prijenosni uređaj za pohranu od 8 TB koji je dovoljno malen da stane u jednu ruku. Ova kombinacija kompaktne veličine i velike memorije korisnicima osigurava veće brzine, odgovarajući kapacitet i manje, laganije kućište u usporedbi s vanjskim HDD diskom. Pozorno je dizajniran kako bi težio 102 grama, zbog čega stvara osjećaj povjerenja u čvrstoću.

T5 EVO ima crno kućište i sivi prsten od titana, pa izgleda vrhunski i elegantno u kombinaciji sa sličnim bojama te se prirodno uklapa u okruženje pored drugih središnjih uređaja u sivoj boji. T5 EVO jednostavno se pričvršćuje na bilo koju torbu ili kovčeg zahvaljujući metalnom prstenu. Nadalje, metalno kućište i gumirana površina osiguravaju dodatnu zaštitu od vanjskih utjecaja, uključujući i padove s visine do dva metra. 

Pohranite milijune fotografija i pjesama na brz i jednostavan način

Iako je T5 EVO praktično dizajniran, kapacitet nije ugrožen. T5 EVO može pohraniti do 8 TB podataka, primiti velike datoteke, videozapise visoke razlučivosti, fotografije i igre, pa je pogodan za rad i igru. T5 EVO od 8 TB može pohraniti više od 2 milijuna fotografija od 3,5 megabajta (MB), 1,8 milijuna glazbenih datoteka od 4 MB ili 3500 videozapisa od 2 gigabajta (GB).

Prioritet je sigurnost omogućena toplinskom zaštitom

Na novom prijenosnom SSD disku najvažnija je sigurnost, koju omogućava tehnologija toplinske zaštite i sigurnost podataka koja se postiže enkripcijom na tvrdom disku. Samsungova tehnologija dinamičke toplinske zaštite Dynamic Thermal Guard štiti od pregrijavanja i održava optimalnu radnu temperaturu u skladu s međunarodnom normom za sigurnost IEC 62368-1. Štoviše, prijenosni SSD disk podržava normu za 256-bitnu naprednu hardversku enkripciju Advanced Encryption Standard (AES), čime korisnicima daje sigurnost i povjerenje pri pohrani podataka.

Opsežna kompatibilnost za široki raspon korisnika

T5 EVO kompatibilan je s raznim operativnim sustavima i središnjim uređajima, kao što su macOS®, Windows®, pametni telefoni / tableti i igraće konzole. T5 EVO dolazi sa softverom Samsung Magician koji ima sveobuhvatan skup značajki za upravljanje pogonom, uključujući provjeru zdravlja pogona u stvarnom vremenu, stvarnu funkciju provjere vjerodostojnosti, referentne vrijednosti performansi i ažuriranje firmvera.

T5 EVO dostupan je u veličinama od 2 TB, 4 TB i 8 TB te dolazi s USB kabelom s priključkom C na C i uključuje trogodišnje ograničeno jamstvo.