Samsung predstavlja Matter funkciju kao uvod u novu eru interoperabilnosti

Samsung predstavlja Matter funkciju kao uvod u novu eru interoperabilnosti

Samsung Electronics najavio je dostupnost Matter funkcije, osiguravajući besprijekornu kontrolu uređaja putem SmartThings aplikacije. SmartThings hub dobit će nadogradnju, a SmartThings Android aplikacija ažurirat će se kako bi omogućila kontrolu svih uređaja kompatibilnih s Matter standardom. Ovim ažuriranjem, korisnici SmartThings aplikacije moći će kontrolirati svoje Matter uređaje iz jedne centralne aplikacije, umjesto da koriste više aplikacija različitih proizvođača.

Kao pionir u industriji pametnih kuća, tvrtka Samsung je imala ključnu ulogu u razvoju Matter značajke od samog početka i bila jedna od prvih tvrtki koja je dobila Matter certifikat. Ranije ove godine, Samsung je predstavio televizore i hladnjake s Family Hub opcijom koji su odabrani za ovo ažuriranje kako bi podržali Matter Controller funkciju i samim time pojednostavili iskustvo sa Samsung uređajima i uređajima trećih strana. U svibnju 2022., SmartThings je najavio svoj Partnerski program ranog pristupa (eng. Partner Early Access Program), napredni korak prema stvaranju ekosustava kompatibilnog s Matter značajkom, koji je odabranim partnerima dao prednost u testiranju SmartThings čvorišta i mobilne aplikacije nadograđene s podrškom za Matter uređaje.

“Sada prelazimo s osnovne povezivosti na stvaranje nevjerojatnih iskustava za korisnika. Matter je budućnost jer pruža opsežan izbor i kompatibilnost velikog broja pametnih uređaja. Ovaj trenutak obilježava dosad najznačajniju prekretnicu prema masovnom usvajanju pametnih kuća”, rekao je Jaeyeon Jung, potpredsjednik korporacije i voditelj SmartThingsa u Mobile eXperience Business odjelu, Samsung Electronics.

SmartThings podržava multi-admin značajku koja korisnicima omogućuje kontrolu svih Matter uređaja s više različitih platformi i aplikacija. Ovog mjeseca su Samsung i Google najavili prošireno partnerstvo kako bi podršku za multi-admin opciju podigli na višu razinu, poboljšavajući interoperabilnost i nudeći bolje korisničko iskustvo. Otvorena platforma SmartThings aplikacije nudi jedan od najvećih integriranih ekosustava, a Matter-certificirani uređaji bit će dodani među brendovima uključujući Google Nest, Eve Systems, Nanoleaf, Yale i druge.

Podrška za SmartThings Matter Controller počet će s drugom i trećom generacijom SmartThings Hub platforme, kao i Aeotec Smart Home Hub platformom. Sva čvorišta nastavit će podržavati Zigbee i Z-Wave protokole te uređaje priključene na lokalnu mrežu, uključujući Wi-Fi i Ethernet, a ažurirat će se kako bi se omogućila podrška za Wi-Fi, Ethernet i Matter uređaje bazirane na Thread tehnologiji.

“Posvećeni smo kontinuiranom održavanju podrške za postojeće protokole, dok istovremeno pomažemo industriji u njezinoj transformaciji i prijelazu prema budućnosti koja je izgrađena na Matter funkcionalnosti. SmartThings je uvijek pružao korisnicima najfleksibilnije mogućnosti povezivanja, uključujući Zigbee i Z-Wave protokole. Dodavanje podrške za Matter i Thread standarde osigurava da SmartThings aplikacija ostane najsvestraniji ekosustav za korisnike koji žele izgraditi ili nadograditi svoje pametne domove“, rekao je Mark Tekippe, potpredsjednik odjela za SmartThings uređaje i član odbora u Savezu standarda povezivanja.

Još iz kategorije

Kineski proizvođač iPhona ussporio proizvodnju pametnih telefona za Apple

Kineski proizvođač iPhona ussporio proizvodnju pametnih telefona za Apple

28.11.2022.

Prekidi u najvećem pogonu Hon Hai Technology Groupa u Kini mogli bi ovaj mjesec smanjiti proizvodnju iPhonea za najmanje 30 posto, izvijestio je Reuters. Politika nulte borbe protiv COVID-19 u zemlji nedavno je izazvala široke prosvjede radnika.

HONOR pametni telefoni na božićnoj akciji

HONOR pametni telefoni na božićnoj akciji

28.11.2022.

Početkom Adventa globalni tehnološki brend HONOR u Hrvatskoj je snizio cijene svojih trenutačno najpopularnijih pametnih telefona te tako mnogima olakšao kupovinu darova ovih blagdana. Prepuni inovativnih značajki, s dugotrajnom baterijom i povoljnom cijenom, ovi pametni proizvodi nude pregršt naprednih rješenja za današnji digitalni način života te će sigurno zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike. Donosimo pregled HONOR uređaja na božićnoj akciji za svačiji ukus i džep.

CircuitMess pokreće suradnju s Walmartom vrijednu 10 milijuna kuna

CircuitMess pokreće suradnju s Walmartom vrijednu 10 milijuna kuna

25.11.2022.

Nakon suradnje s Warner Brosom u sklopu projekta Batmobile, zagrebački start-up CircuitMess upravo je postigao novi veliki uspjeh. Otvorili su suradnju sa Sam’s clubom - podružnicom američkog Walmarta čiji predstavnici su prepoznali kvalitetu novog edukacijskog proizvoda Chatter 2.0 te ga naručili u 17,670 primjeraka. Vrijednost ove narudžbe je milijun i tristo dvadeset pet tisuća dolara.