Samsung predstavio tablete Ativ pogonjene s Windows 8 OS

Samsung predstavio tablete Ativ pogonjene s Windows 8 OS

Foto: Samsung

Tvrtka Samsung Electronics predstavila je novosti u portfelju tablet računala pokretanih Windows 8 operativnim sustavom, koji korisnicima nude poboljšano stvaranje, korištenje i dijeljenje sadržaja. Tablet ATIV Q ima mogućnost pokretanja Android aplikacija, dok je ATIV Tab 3 trenutno najtanji Windows 8 tablet na svijetu.

„Užurbani način života zahtjeva praktičnost. Novi modeli ATIV serije omogućavaju izuzetnu mobilnost i svestranost koju korisnici i očekuju od tableta današnjice. Prilagođavaju se njihovim potrebama za fleksibilnošću rada, neovisno o tome da li se nalaze u uredu, kod kuće ili na putu i odraz su naših neprestanih inovacija“, izjavio je DJ Lee, predsjednik i direktor odjela prodaje i marketinga, odjela IT & Mobile Communications u tvrtki Samsung Electronics.

Modelom ATIV Q Samsung je najavio potpuno novu kategoriju ultraprijenosnih računala. Korisnicima omogućava iskustvo rada na operativnim sustavima Windows 8 te Android u tzv. Jelly Bean inačici. Tako će s lakoćom moći pokrenuti Android aplikacije i preuzeti ih s internetske trgovine Google Play, a nekoliko trenutaka kasnije prenijeti datoteke, podijeliti mape i dokumente između sustava Windows 8 i Androida.

Istovremeno, ATIV Q svojim inovativnim dizajnom omogućava korisnicima prilagodbu u jedan od četiri načina rada. Moguće je položiti zaslon na tipkovnicu za način rada na tabletu ili podignuti zaslon u uspravniji položaj za rad kao na prijenosnom računalu. Alternativno, moguće je prilagoditi položaj zaslona na način koji omogućava osobi nasuprot korisnika pregled dokumenata ili ga okrenuti za 180 stupnjeva za još bolje multimedijsko iskustvo. „Četiri-u-jedan“ dizajn uređaja jednostavno se prilagođava kako bi zadovoljio trenutnim zahtjevima korisnika. Uz masu od svega 1,29 kilograma i debljinu od 13,9 milimetara, ATIV Q jedan je od „vitkijih“ tableta što omogućava jednostavno prenošenje, moglo se čuti prilikom prezentacije ovog modela. Ujedno, ATIV Q donosi najveću razlučivost zaslona od 3200 sa 1800 točaka što, uz dijagonalu od 13,3 inča, omogućava pregled i najsitnijih detalja.

Tvrtka je istovremeno predstavila i ATIV Tab 3, najtanji Windows 8 tablet na svijetu - tanak poput trenutno popularnih pametnih telefona. Dijeli smjernice dizajna sa GALAXY serijom pametnih telefona, uz naprednu S Pen funkcionalnost, sa „olovkom“ koja omogućava još jednostavnije korištenje ključnih aplikacija kao što je, primjerice, Microsoft Office.

Debljinom od svega 8,2 milimetara i masom neznatno većom od pola kilograma, ovaj tablet „cilja“ na korisnike koji često putuju kao i one koji će ga koristiti i na poslu i kod kuće. Aktivne će korisnike obradovati činjenica da nudi autonomiju od 10 sati, a zahvaljujući punoj funkcionalnosti Windows 8 operativnog sustava i predinstaliranom sustavu Microsoft Office Home & Student, korisnicima će omogućiti sve prednosti na kakve su navikli prilikom korištenja prijenosnih ili stolnih računala.

Oba uređaja omogućavaju dodatnu produktivnost i povezivanje s Android pametnim telefonima, korištenjem značajke SideSync. Nakon povezivanja računala i telefona, korisnici će moći jednostavno unositi tekst na oba uređaja s pomoću tipkovnice, pregledavati karte, fotografije i video-zapise korištenjem većeg zaslona računala, uređivati dokumente te koristiti računalo za izradu sigurnosnih kopija sadržaja s mobilnog telefona.a

Još iz kategorije

Raste prodaja pametnih zvučnika u Europi

Raste prodaja pametnih zvučnika u Europi

21.05.2019. komentiraj

Pametni zvučnici i općenito pametni uređaji za domove sve su veći hit na tržištu i to se moglo vidjeti kroz četvrti kvartal prošle godine, gdje su samo na europskom tržištu dosegli brojku od 33 milijuna isporuka, što je rast od 15,1 posto na godišnjoj razini.

Huawei Y5 2019 dostupan na hrvatskom tržištu

Huawei Y5 2019 dostupan na hrvatskom tržištu

20.05.2019. komentiraj

Kineski Huawei nedavno je na hrvatskom tržištu ponudio još jedan povoljni uređaj iz serije prvenstveno namijenjene mlađim korisnicima, Y5 2019. Taj je pametni telefon najnoviji dodatak cjenovno povoljnoj Y obitelji poznatoj po visokoj vrijednosti koja se dobiva za skromnu cijenu.

Reakcija Huawei na najave Googlea

Reakcija Huawei na najave Googlea

20.05.2019. komentiraj

Huawei je dao značajan doprinos razvoju i rastu Androida širom svijeta, a kao jedan od ključnih globalnih partnera Androida, blisko smo surađivali s njihovom platformom otvorenog koda kako bismo razvili ekosustav koji je koristio i korisnicima i industriji, ističu iz Huaweia na najave otkazivanja suradnje s Googleom.