Samsung predstavio tablete Ativ pogonjene s Windows 8 OS

Samsung predstavio tablete Ativ pogonjene s Windows 8 OS

Foto: Samsung

Tvrtka Samsung Electronics predstavila je novosti u portfelju tablet računala pokretanih Windows 8 operativnim sustavom, koji korisnicima nude poboljšano stvaranje, korištenje i dijeljenje sadržaja. Tablet ATIV Q ima mogućnost pokretanja Android aplikacija, dok je ATIV Tab 3 trenutno najtanji Windows 8 tablet na svijetu.

„Užurbani način života zahtjeva praktičnost. Novi modeli ATIV serije omogućavaju izuzetnu mobilnost i svestranost koju korisnici i očekuju od tableta današnjice. Prilagođavaju se njihovim potrebama za fleksibilnošću rada, neovisno o tome da li se nalaze u uredu, kod kuće ili na putu i odraz su naših neprestanih inovacija“, izjavio je DJ Lee, predsjednik i direktor odjela prodaje i marketinga, odjela IT & Mobile Communications u tvrtki Samsung Electronics.

Modelom ATIV Q Samsung je najavio potpuno novu kategoriju ultraprijenosnih računala. Korisnicima omogućava iskustvo rada na operativnim sustavima Windows 8 te Android u tzv. Jelly Bean inačici. Tako će s lakoćom moći pokrenuti Android aplikacije i preuzeti ih s internetske trgovine Google Play, a nekoliko trenutaka kasnije prenijeti datoteke, podijeliti mape i dokumente između sustava Windows 8 i Androida.

Istovremeno, ATIV Q svojim inovativnim dizajnom omogućava korisnicima prilagodbu u jedan od četiri načina rada. Moguće je položiti zaslon na tipkovnicu za način rada na tabletu ili podignuti zaslon u uspravniji položaj za rad kao na prijenosnom računalu. Alternativno, moguće je prilagoditi položaj zaslona na način koji omogućava osobi nasuprot korisnika pregled dokumenata ili ga okrenuti za 180 stupnjeva za još bolje multimedijsko iskustvo. „Četiri-u-jedan“ dizajn uređaja jednostavno se prilagođava kako bi zadovoljio trenutnim zahtjevima korisnika. Uz masu od svega 1,29 kilograma i debljinu od 13,9 milimetara, ATIV Q jedan je od „vitkijih“ tableta što omogućava jednostavno prenošenje, moglo se čuti prilikom prezentacije ovog modela. Ujedno, ATIV Q donosi najveću razlučivost zaslona od 3200 sa 1800 točaka što, uz dijagonalu od 13,3 inča, omogućava pregled i najsitnijih detalja.

Tvrtka je istovremeno predstavila i ATIV Tab 3, najtanji Windows 8 tablet na svijetu - tanak poput trenutno popularnih pametnih telefona. Dijeli smjernice dizajna sa GALAXY serijom pametnih telefona, uz naprednu S Pen funkcionalnost, sa „olovkom“ koja omogućava još jednostavnije korištenje ključnih aplikacija kao što je, primjerice, Microsoft Office.

Debljinom od svega 8,2 milimetara i masom neznatno većom od pola kilograma, ovaj tablet „cilja“ na korisnike koji često putuju kao i one koji će ga koristiti i na poslu i kod kuće. Aktivne će korisnike obradovati činjenica da nudi autonomiju od 10 sati, a zahvaljujući punoj funkcionalnosti Windows 8 operativnog sustava i predinstaliranom sustavu Microsoft Office Home & Student, korisnicima će omogućiti sve prednosti na kakve su navikli prilikom korištenja prijenosnih ili stolnih računala.

Oba uređaja omogućavaju dodatnu produktivnost i povezivanje s Android pametnim telefonima, korištenjem značajke SideSync. Nakon povezivanja računala i telefona, korisnici će moći jednostavno unositi tekst na oba uređaja s pomoću tipkovnice, pregledavati karte, fotografije i video-zapise korištenjem većeg zaslona računala, uređivati dokumente te koristiti računalo za izradu sigurnosnih kopija sadržaja s mobilnog telefona.a

Još iz kategorije

Na tržište stiže Canon EOS 1Dx Mark III

Na tržište stiže Canon EOS 1Dx Mark III

25.01.2020. komentiraj

Canon Europe predstavlja svoj vrhunski fotoaparat za snimanje sportskih događaja i životinja u divljini EOS-1D X Mark III koji nudi profesionalnim fotografima neograničene mogućnosti i munjevitu brzinu. S dramatično poboljšanim performansama praćenja pri automatskom fokusiranju, kvalitetom slike i mogućnostima komunikacije, ovaj fotoaparat predstavlja vrh Canonove serije EOS-1.

Prošla 2019. godina bila je jako dobra za Samsungove pametne telefone

Prošla 2019. godina bila je jako dobra za Samsungove pametne telefone

23.01.2020. komentiraj

U rastućoj industriji pametnih telefona svaki mjesec predstavljaju se novi uređaji, no samo oni najkvalitetniji uspijevaju privući pažnju i svojim performansama zaslužiti povjerenje korisnika. Među njima su i uređaji iz Samsung Galaxy S10 i Galaxy Note10 serije, koje su se tijekom 2019. godine istaknule vrhunskom kvalitetom softvera, hardvera i dizajna, tvrde u Samsungu.

LG dobio rekordan broj nagrada na sajmu CES 2020

LG dobio rekordan broj nagrada na sajmu CES 2020

23.01.2020. komentiraj

LG Electronics (LG) je osvojio rekordan broj nagrada koje su dodijelili stručnjaci iz industrije na sajmu CES. Tako je LG dobio više od 150 priznanja ove godine, među kojima je i po šesti put zaredom nagradu za najbolji televizor – Best TV of CES Award. Nagrade Best of CES Awards (službeni program nagrada CES koji vodi portal Engadget u ime organizacije Consumer Technology Association) su prepoznale i izdvojile seriju LG CX OLED televizora kao najbolju i to u konkurenciji od doslovno tisuće novih televizora koji su prikazani na sajmu.