Samsung predstavio tablete Ativ pogonjene s Windows 8 OS

Samsung predstavio tablete Ativ pogonjene s Windows 8 OS

Foto: Samsung

Tvrtka Samsung Electronics predstavila je novosti u portfelju tablet računala pokretanih Windows 8 operativnim sustavom, koji korisnicima nude poboljšano stvaranje, korištenje i dijeljenje sadržaja. Tablet ATIV Q ima mogućnost pokretanja Android aplikacija, dok je ATIV Tab 3 trenutno najtanji Windows 8 tablet na svijetu.

„Užurbani način života zahtjeva praktičnost. Novi modeli ATIV serije omogućavaju izuzetnu mobilnost i svestranost koju korisnici i očekuju od tableta današnjice. Prilagođavaju se njihovim potrebama za fleksibilnošću rada, neovisno o tome da li se nalaze u uredu, kod kuće ili na putu i odraz su naših neprestanih inovacija“, izjavio je DJ Lee, predsjednik i direktor odjela prodaje i marketinga, odjela IT & Mobile Communications u tvrtki Samsung Electronics.

Modelom ATIV Q Samsung je najavio potpuno novu kategoriju ultraprijenosnih računala. Korisnicima omogućava iskustvo rada na operativnim sustavima Windows 8 te Android u tzv. Jelly Bean inačici. Tako će s lakoćom moći pokrenuti Android aplikacije i preuzeti ih s internetske trgovine Google Play, a nekoliko trenutaka kasnije prenijeti datoteke, podijeliti mape i dokumente između sustava Windows 8 i Androida.

Istovremeno, ATIV Q svojim inovativnim dizajnom omogućava korisnicima prilagodbu u jedan od četiri načina rada. Moguće je položiti zaslon na tipkovnicu za način rada na tabletu ili podignuti zaslon u uspravniji položaj za rad kao na prijenosnom računalu. Alternativno, moguće je prilagoditi položaj zaslona na način koji omogućava osobi nasuprot korisnika pregled dokumenata ili ga okrenuti za 180 stupnjeva za još bolje multimedijsko iskustvo. „Četiri-u-jedan“ dizajn uređaja jednostavno se prilagođava kako bi zadovoljio trenutnim zahtjevima korisnika. Uz masu od svega 1,29 kilograma i debljinu od 13,9 milimetara, ATIV Q jedan je od „vitkijih“ tableta što omogućava jednostavno prenošenje, moglo se čuti prilikom prezentacije ovog modela. Ujedno, ATIV Q donosi najveću razlučivost zaslona od 3200 sa 1800 točaka što, uz dijagonalu od 13,3 inča, omogućava pregled i najsitnijih detalja.

Tvrtka je istovremeno predstavila i ATIV Tab 3, najtanji Windows 8 tablet na svijetu - tanak poput trenutno popularnih pametnih telefona. Dijeli smjernice dizajna sa GALAXY serijom pametnih telefona, uz naprednu S Pen funkcionalnost, sa „olovkom“ koja omogućava još jednostavnije korištenje ključnih aplikacija kao što je, primjerice, Microsoft Office.

Debljinom od svega 8,2 milimetara i masom neznatno većom od pola kilograma, ovaj tablet „cilja“ na korisnike koji često putuju kao i one koji će ga koristiti i na poslu i kod kuće. Aktivne će korisnike obradovati činjenica da nudi autonomiju od 10 sati, a zahvaljujući punoj funkcionalnosti Windows 8 operativnog sustava i predinstaliranom sustavu Microsoft Office Home & Student, korisnicima će omogućiti sve prednosti na kakve su navikli prilikom korištenja prijenosnih ili stolnih računala.

Oba uređaja omogućavaju dodatnu produktivnost i povezivanje s Android pametnim telefonima, korištenjem značajke SideSync. Nakon povezivanja računala i telefona, korisnici će moći jednostavno unositi tekst na oba uređaja s pomoću tipkovnice, pregledavati karte, fotografije i video-zapise korištenjem većeg zaslona računala, uređivati dokumente te koristiti računalo za izradu sigurnosnih kopija sadržaja s mobilnog telefona.a

Još iz kategorije

A1 Alpha pametni telefon stigao u prodaju

A1 Alpha pametni telefon stigao u prodaju

19.07.2019. komentiraj

Nakon što je u srpnju prošle godine A1 Telekom Austria Grupa lansirala svoj prvi pametni telefon, Smart N9, ponuda njihovih mobilnih uređaja sada je bogatija za još jedan model. Riječ je o pametnom telefonu visokih performansi po pristupačnoj cijeni, koji je nazvan A1 Alpha.

Huaweijev 5G pametni telefon moguće od kolovoza nabaviti i u Hrvatskoj

Huaweijev 5G pametni telefon moguće od kolovoza nabaviti i u Hrvatskoj

16.07.2019. komentiraj

Iako svoju stvarnu primjenu uopće nema, a pitanje je kada će i imati jer se čekaju još natječaji za koncesije za 5G mrežu, kineski je proizvođač pametnih telefona po cijeni od 7500 kuna i to od kolova na tržište lansirao Huawei Mate 20 X (5G). Ovaj mobitel je prvi put predstavljen u Barceloni na MWC 2019 krajem veljače ove godine.

Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon MWC-a u Šangaju

Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon MWC-a u Šangaju

16.07.2019. komentiraj

Huaweijev trenutačno najjači model pametnih telefona, P30 Pro, nastavlja nizati uspjehe i osvajati nagrade. Taj je model proglašen najboljim pametnim telefonom na ovogodišnjem MWC 2019 Shanghai Summitu gdje je osvojio nagradu nazvanu Best Smartphone 2019 Award of Asia Mobile Awards.