Samsung predstavio prvi zakrivljeni UHD televizor

Samsung predstavio prvi zakrivljeni UHD televizor

Foto: Samsung

Samsung je predstavio svoj prvi komercijalni zakrivljeni UHD TV te najavio seriju zakrivljenih i UHD TV-a za 2014, čime prikazuje svoju predanost novim tehnologijama i ubrzanom prihvaćanju istih uvođenjem široke ponude vlastitih UHD TV-a, koja uključuje najveći UHD TV na svijetu dijagonale 110-inča, ukupno šest zakrivljenih TV-a te prvi i najveći svjetski zakrivljeni UHD TV od 105-inča.

„Nastavljajući prošlogodišnje snažno predstavljanje Samsungovih UHD TV-a, u 2014. Samsung će biti predvodnik rasta industrije putem značajnih inovacija u kvaliteti UHD slike, revolucionarnog dizajna i ponude za korisnike. Spoj našeg zakrivljenog dizajna i UHD kvalitete slike stvara vrhunsko bogato iskustvo zabave za strastvene obožavatelje. Samsung je dobro pripremljen kako bi udovoljio zahtjevima za UHD potražnjom s našom novom ponudom prekrasno dizajniranih, odlično opremljenih i za budućnost spremnih Smart TV-a.“, izjavio je HS Kim, izvršni potpredsjednik poslovne jedinice zaslona u Samsung Electronicsu.

S rezolucijom četiri puta većom od Full HD-a, novi UHD TV uređaji pružaju nenadmašnu kvalitetu slike, a svi UHD izvori slike izgledaju spektakularno u kristalno čistoj 4k rezoluciji. Zahvaljujući UHD Upscaling funkciji, koja se nalazi na svim Samsungovim UHD TV uređajima, gledateljima je pružena najbolja moguća kvaliteta slike, neovisno u izvoru emitiranja.

Odgovarajuća Samsungova tehnologija konvertira Full HD, HD i lošije rezolucije signala u gotovo UHD kvalitetu putem procesa u četiri koraka koji uključuje analizu signala, redukciju šuma, analizu detalja te konačno upscaling signala, stoga sve izgleda bolje na Samsung UHD TV uređajima. UHD Dimming tehnologija dodatno pomaže u optimizaciji slike tako što procesuira svaki blok slike te pruža tamnije nijanse crne i poboljšani kontrast.

Samsungovi UHD TV uređaji ne samo da podržavaju sve današnje standarde - uključujući HEVC, HDMI 2.0, MHL 3.0 i HDCP 2.2, već su jedini TV uređaji na tržištu koji nude podršku za buduće standarde emitiranja, zahvaljujući Samsungovom UHD Evolution Kitu.

Vanjska jedinica naziva One Connect Box mozak je TV prijamnika, čime korisnicima omogućava da ga zamijene s najnovijim Samsung UHD Evolution Kitom kako bi ostali u korak s posljednjom generacijom UHD standarda te dobili pristup najnovijim tehnologijama koje Samsung nudi, čime korisnici štite svoju investiciju tijekom godina.

Samsungov 105-inčni zakrivljeni UHD TV odlikuje se proširenim zaslonom, zakrivljenim dizajnom te je najveći ikad napravljeni televizor s kino omjerom prikaza slike u formatu 21:9. Rezultat navedenoga je istinski kino doživljaj u dnevnom boravku. Od 4K sadržaja, do Full HD ili HD izvora slike, sve izgleda bolje na ovom televizoru koji posjeduje 11 milijuna piksela za rezoluciju bez konkurencije, moglo se čuti prilikom predstavljanja.

Samsung zakrivljeni UHD televizori serije U9000 pružaju bogato i nenadmašno iskustvo gledanja zahvaljujući zapanjujućoj UHD kvaliteti slike, zakrivljenom obliku ekrana i jedinstvenom dizajnu – koji izgleda kao da su postolje i nosači nestali. Sve što ostaje su briljantna 4K slika te širi prikaz koji privlači gledatelje kao nikad do sad. Zakrivljeni TV ima dva puta poboljšani omjer kontrasta slike u usporedbi s klasičnim ravnim ekranom. U9000 serija bit će dostupna u izvedbama od 78, 65 i 55-inča.

S9 serija UHD TV-a narasla je zahvaljujući najvećem ekranu na svijetu od nevjerojatnih 110-inča u UHD kvaliteti prikaza slike. Ova premium serija televizora mijenja način na koji su se do sada dizajnirali TV uređaji uz pomoć Frame TV koncepta.

Upotrebom Samsungove tehnologije kompresije okvira, okvir TV-a je snažan i stabilan u svojoj strukturi, no istovremeno tanak i elegantan. S9 serija bit će dostupna u izvedbi od 110-inča kao i u prethodno dostupnoj izvedbi od 85- inča.

Samsungova U8550 serija UHD TV-a nudi UHD rezoluciju te sliku prepunu bogatih detalja i nevjerojatne čistoće. Ovaj TV ne samo da analizira izvor signala i reducira smetnje, već i radi interpolaciju detalja slike zasnovanu na informacijama o kvaliteti slike dostupnima iz baze koja je ugrađena u memoriji TV-a (system-on-chip/SoC).

Postolje Samsunga U8550 s tankih 1,2-inča te 7mm debljine dizajnirano je kako bi se stvorio privid kako cijeli uređaj stoji samo na ekranu. U8550 serija bit će dostupna u izvedbama ekrana od 75, 65, 60, 55 i 50-inča.

Još iz kategorije

USB4 je dvostruko brži, još manji i stiže 2020.

USB4 je dvostruko brži, još manji i stiže 2020.

20.09.2019. komentiraj

Vrijeme je za novu generaciju USB priključaka, potvrdila je to USB Promoter Group, koja se sastoji od tehnoloških velikana kao Apple, HP, Intel Microsoft i Texas Instruments. Riječ je o USB4, koji je baziran na Thunderboltu i bit će dvostruko manji od prethodnika te će se na tržištu pojaviti dogodine.

Od iduće godine dolaze diskovi kapaciteta preko 20TB

Od iduće godine dolaze diskovi kapaciteta preko 20TB

20.09.2019. komentiraj

Western Digital ne posustaje u namjeri da konstantno pomiče granice i donosi na tržište disk s najvećim kapacitetom koji se u tom trenutku može naći, a to će se nastaviti i dogodine jer najavljen je disk od 20TB, koji će se sastojati od devet manjih diskova od po 2.22TB. I, kako je bilo najavljeno, neće biti baziran na heliju.

6 alternativnih mobilnih operativnih sustava za Android

6 alternativnih mobilnih operativnih sustava za Android

20.09.2019. komentiraj

Googleovo otkazivanje Android licence Huaweiju izazvalo je podosta rasprava usmjerenih u ono što bi kineski tehnološki gigant trebao učiniti sljedeće, no malo tko zna sa sigurnošću odgovor na to. Stoga, možemo se baviti teoretiziranjem, kao primjerice mogućnostima prelaska na neki drugi mobilni operativni sustav. I u nastavku teksta donosimo šest trenutno najboljih na svijetu, a da su ujedno i open source.