Samsung predstavio novu verziju svog pametnog sata

Samsung predstavio novu verziju svog pametnog sata

Foto: Samsung

Samsung je predstavio novi pametni sat Galaxy Watch koji donosi brojne novitete. Od novosti se ističu dugotrajnija baterija, LTE povezivanje, opcije za praćenje životnih navika te novi dizajn koji se može personalizirati.

Uz pomoć Galaxy Watcha korisnici sada mogu još bolje pratiti razinu stresa i ritam spavanja. Novi pametni sat iz Samsunga dolazi u tri boje, srebrnoj, crnoj i rose gold, a moguće ga je dodatno personalizirati izborom boje remena.

„Veseli nas što možemo nastaviti unapređivati Galaxy liniju nosivim proizvodima. Novi Galaxy Watch dizajniran je za korisnike svih stilova života. Kako bismo zadovoljili njihove potrebe, osigurali smo dulje trajanje baterije i mogućnost boljeg praćenja fizičkih aktivnosti“, rekao je predsjednik poslovanja mobilnih komunikacija u Samsungu DJ Koh.

Poboljšano trajanje baterije na Galaxy Watchu do 80 sati eliminira potrebu za čestim punjenjem. Značajna je novost mogućnosti LTE povezivanja na samom satu. Time je, neovisno o telefonu, omogućeno korištenje Galaxy Watcha za komunikaciju porukama i pozivama te lociranje i slušanje glazbe u više od 15 zemalja putem usluga 30-ak operatera.

Nova funkcionalnost praćenja stresa automatski detektira visoku razinu stresa i predlaže vježbe disanja. Sat dodatno omogućuje praćenje ritma spavanja, uključujući i REM fazu, kako bi pomogao korisnicima da prilagode svoje navike odmora. Uređaj prati i druge parametre vezane uz zdravlje poput vježbanja, a korisnici imaju i mogućnost praćenja unosa kalorija.

Sat u srebrnoj boji dostupan je u izvedbi kućišta promjera 46 milimetara, dok su crna i rose gold boje sata dostupne u 42-milimetarskim verzijama. Galaxy Watch ujedno je certificiran u skladu s vojnim standardima otpornosti na vlagu, prašinu i udarce.

Novi pametni sat iz Samsunga donosi još novosti u segmentima glazbe, sigurnosti sustava i plaćanja. Uređaj će u Hrvatskoj biti dostupan od 21. rujna. Korisnici koji žele među prvima kupiti novi Galaxy Watch moći će ga i prednaručiti od 30. kolovoza do 20. rujna.

Još iz kategorije

Honor 10 dobio nagradu EISA za najbolji lifestyle pametni telefon

Honor 10 dobio nagradu EISA za najbolji lifestyle pametni telefon

20.08.2018. komentiraj

Honor je od udruge European Imaging and Sound Association (EISA) dobio nagradu „EISA Lifestyle Smartphone 2018 – 2019“ za najbolji lifestyle pametni telefon. EISA je pohvalila Honor 10 kao uređaj koji „savršeno odgovara i najzahtjevnijem mladom korisniku“.

NOA osvojio EISA nagradu

NOA osvojio EISA nagradu

18.08.2018. komentiraj

Pametni telefon NOA Element N10 osvojio je prestižnu EISA Best Buy Smartphone 2018-2019 nagradu. Pametni telefon NOA N10 je prepoznat kao uređaj koji nudi najbolju vrijednost za korisnike što se tiče omjera cijene i kvalitete. Svjetsku nagradu EISA Best Buy Smartphone osvojio je u snažnoj konkurenciji drugih proizvođača pametnih telefona, Huawei, LG, Honor, Nokia, Samsung koji su se aplicirali za EISA nagradu.

Samsung najavio 4-bitne SSD-ove kapaciteta do 4TB za kućne korisnike

Samsung najavio 4-bitne SSD-ove kapaciteta do 4TB za kućne korisnike

17.08.2018. komentiraj

Samsung je najavio skorašnji dolazak na komercijalno tržište novih 2,5 inčnih SSD diskova kapaciteta od 1TB, 2TB i 4TB. Riječ je o uređajima koji se baziraju na „četiri-bita-po-ćeliji“ (eng. four-bits-per-cell) tehnologiji, poznatijoj pod nazivom QLC (quad-level cell) i prvi su takvi na komercijalnom SSD tržištu.