Samsung predstavio novu generaciju kućanskih aparata

Samsung predstavio novu generaciju kućanskih aparata

Tvrtka Samsung predstavila je novu premium liniju kućanskih aparata Samsung Chef Collection koja korisnicima omogućava ovladavanje procesom kuhanja od početka do kraja te novi revolucionarni robotski usisivač Powerbot VR9000, uređaj za automatizirano čišćenje bez ručnog upravljanja s velikom usisnom snagom.

Ove godine Samsung Chef Collection premijerno se predstavlja u Europi, donoseći liniju premium kućanskih aparata koji su razvijeni u suradnji s inicijativom Samsung Club des Chefs. Ova jedinstvena globalna kulinarska inicijativa, pokrenuta prošle godine, okuplja svjetski poznate kuhare kako bi sa Samsungom surađivali u stvaranju nove kulinarske kulture.

- Kućanski aparati Samsunga uvijek pružaju dodatnu vrijednost korisnicima. Cilj nam je da naši korisnici budu zadovoljniji u svakodnevnom životu i da pri tome ostanu zdravi te uživaju u malim životnim radostima – izjavio je BK Yoon, predsjednik uprave odjela potrošačke elektronike tvrtke Samsung Electronics i dodao – izuzetno nam je drago što smo dizajnirali revolucionarne kuhinjske uređaje vrhunskog dizajna koji osiguravaju nevjerojatne mogućnosti očuvanja i pripreme hrane, kao i revolucionarni robotski usisivač Powerbot VR9000.

Hladnjak sa zamrzivačem u donjem dijelu linije Samsung Chef Collection predstavlja veliki iskorak u dizajnu te očuvanju i spremanju hrane zahvaljujući promišljenim inovacijama s posebnim naglaskom na kontrolu temperature pomoću jedinstvenih značajki. Također, Samsung razumije da korisnike brine dizajn i ograničen prostor u kuhinji.

Upravo stoga, Samsung je ovaj zamrzivač iz linije Samsung Chef Collection osmislio u skladu s dizajnom europskog kuhinjskog namještaja te s jednostavnim i integriranim izgledom. Nadalje, zahvaljujući Samsungovoj tehnologiji SpaceMax, hladnjak osigurava 30% više kapaciteta za pohranu u odnosu na standardni ugradbeni hladnjak, dok u isto vrijeme zadržava jednake vanjske dimenzije.

Kroz suradnju s vrhunskim kuharima u Club Des Chefs, Samsung je također razvio inovacije u pripremi hrane. Pećnica iz linije Samsung Chef Collection osigurava profesionalnu kvalitetu kuhanja nadahnutu savjetima velikih majstora kuhinje.

Tehnologija Gourmet Vapour koristi paru poboljšavajući okus i teksturu hrane posebno kod pečenja ili prženja. Para zagrijana na više od 100 stupnjeva brzo i ravnomjerno kruži pećnicom zahvaljujući ventilatoru, učinkovito prenoseći toplinu i vlagu, što omogućava pripremu jela koja su hrskava izvana, a istovremeno sočna i mekana iznutra.

Uvodeći inovacije u kuhinjske aparate iz linije Samsung Chef Collection, Samsung je osmislio indukcijsku ploču s kreativnom tehnologijom Virtual Safety Flame. Potpuno nova indukcijska ploča kombinira maksimalnu sigurnost i praktičnost s apsolutnom kontrolom. LED rasvjeta ugrađena u indukcijsku ploču svijetli pokazujući toplinu svake zone za kuhanje dok u isto vrijeme osigurava preciznije postavljenje posuđa za kuhanje.

Besprijekorno čisto i blistavo posuđe je jednako važan dio objedovanja kao i sama hrana. Međutim, s neučinkovitim rotirajućim raspršivačem vode, tehnologija i dizajn konvencionalnih perilica posuđa nije napredovala već 160 godina.

Perilica posuđa iz nove linije Samsungove Chef Collection uvodi novitete. Linearni mehanizam tehnologije WaterWall pomiče se vodoravno po dnu perilice posuđa osiguravajući stalan visoki pritisak vode, pomoću okomitih mlaznica, kroz cijelu unutrašnjost perilice, za razliku od tradicionalnih sustava pranja koji sadrže rotirajuće krakove s raspršivačima, koji ne dosežu sve kutke perilice. Perilica stvara snažan vodeni zid koji doseže svaki kutak i svaku posudu, lonac, tavu, žlicu i ostali pribor za jelo.

Nadalje, robotski usisivač Powerbot VR9000 predstavlja revolucionarno rješenje u čišćenju doma koje nadilazi standardne robotske usisavače i čisti precizno kao metla. Predstavljanje robotskog usisavača Powerbot VR9000 označava početak nove generacije uređaja za čišćenje opremljenog superiornom usisnom snagom.

Ista je pojačana 60 puta u usporedbi sa standardnim uređajima za čišćenje, zahvaljujući Samsungovoj naprednoj tehnologiji Digital Inverter. Također, povećana četka koja veću površinu i omogućava bolje čišćenje, dok jedinstvena tehnologija CycloneForce sprječava začepljenje filtera osiguravajući dugotrajno besprijekorno čišćenje.

Poboljšani sustav skeniranja FullView Sensor, osigurava brzo i lagano kretanje omogućavajući temeljito čišćenje izbjegavanjem zapreka zahvaljujući nizu senzora koji neočišćena područja svode na minimum. Jedinstvena značajka robotskog usisavača Powerbot VR9000 je tzv. Point Cleaning, koja korisnicima osigurava učinkovitije čišćenje.

Kada korisnik daljinskim upravljačem označi određeno područje robotski usisivač će slijediti svjetlo i očistiti označeno područje. Zahvaljujući funkciji Point Cleaning, korisnici više neće morati ručno pomicati uređaj dok je u pokretu, što osigurava lakše i ugodnije iskustvo čišćenja.

Još iz kategorije

USB4 je dvostruko brži, još manji i stiže 2020.

USB4 je dvostruko brži, još manji i stiže 2020.

20.09.2019. komentiraj

Vrijeme je za novu generaciju USB priključaka, potvrdila je to USB Promoter Group, koja se sastoji od tehnoloških velikana kao Apple, HP, Intel Microsoft i Texas Instruments. Riječ je o USB4, koji je baziran na Thunderboltu i bit će dvostruko manji od prethodnika te će se na tržištu pojaviti dogodine.

Od iduće godine dolaze diskovi kapaciteta preko 20TB

Od iduće godine dolaze diskovi kapaciteta preko 20TB

20.09.2019. komentiraj

Western Digital ne posustaje u namjeri da konstantno pomiče granice i donosi na tržište disk s najvećim kapacitetom koji se u tom trenutku može naći, a to će se nastaviti i dogodine jer najavljen je disk od 20TB, koji će se sastojati od devet manjih diskova od po 2.22TB. I, kako je bilo najavljeno, neće biti baziran na heliju.

6 alternativnih mobilnih operativnih sustava za Android

6 alternativnih mobilnih operativnih sustava za Android

20.09.2019. komentiraj

Googleovo otkazivanje Android licence Huaweiju izazvalo je podosta rasprava usmjerenih u ono što bi kineski tehnološki gigant trebao učiniti sljedeće, no malo tko zna sa sigurnošću odgovor na to. Stoga, možemo se baviti teoretiziranjem, kao primjerice mogućnostima prelaska na neki drugi mobilni operativni sustav. I u nastavku teksta donosimo šest trenutno najboljih na svijetu, a da su ujedno i open source.