Samsung predstavio novi Galaxy Tab S5e

Samsung predstavio novi Galaxy Tab S5e

Tvrtka Samsung predstavila je najnoviji Galaxy Tab S5e. Novi je tablet tanji, lakši i dizajniran s pametnim značajkama. Uređaj dolazi s 10,5-inčnim zaslonom i velikim kapacitetom baterije.

„Galaxy Tab S5e vrhunski je tablet s elegantnim dizajnom i moćnim značajkama. Korisnike koji žele biti povezani cijelo vrijeme te imati očaravajući zaslon za vrhunsko iskustvo zabave sigurno će oduševiti novi Tab S5e.“, rekao je predsjednik i direktor IT & Mobile Communications Samsungove divizije DJ Koh.

Novost u dizajnu uređaja je vrlo tanko kućište od samo 5,5 milimetara i masa od samo 400 grama. S5e bit će dostupan svježim i modernim bojama, uključujući srebrnu, crnu i zlatnu. Uz produženo trajanje baterije do 14,5 sati, S5e je optimiziran za dugotrajno korištenje.

Kao prvi Samsungov tablet koji ima novi Bixby 2.0, S5e nudi praktičniji način za interakciju s uređajem koji služi kao hub za kontrolu povezanih kućnih uređaja. Korisnici mogu uključiti TV ili upaliti svjetla u isto vrijeme pomoću značajke Quick Command, koja im omogućuje da prilagode nekoliko radnji pod jednom naredbom.

Uz pomoć tipkovnice, koja se prodaje zasebno, i Samsung DeX-a, Tab S5e korisnicima daje okruženje slično osobnom računalu. Pomoću tog uređaja mogu i odgovoriti na poziv ili poruku izravno s tableta, čak i kada je njihov pametni uređaj izvan dosega ili na nekoj drugoj Wi-Fi mreži.

Super AMOLED zaslon, omjera stranica 16:10, dijagonale je 10,5-inča te gotovo da nema rubova. Uz Tab S5e korisnici mogu koristiti uslugu YouTube Premium besplatno do 4 mjeseca, a predinstalirani Spotify dolazi s tri mjeseca besplatne pretplate. Tab S5e će biti dostupan na odabranim tržištima u drugoj polovini ove godine.

Još iz kategorije

Ultrabrzi Adatini diskovi – SSD do brzine 6 Gb/s

Ultrabrzi Adatini diskovi – SSD do brzine 6 Gb/s

23.03.2019. komentiraj

ADATA Technology predstavio je 2,5-inčne SATA SSD-ove Ultimate SU750 brzine 6 Gb/s. Uz novu generaciju TLC (Triple-Level Cell) 3D NAND flasha i cijelim nizom drugih značajki, SSD-ovi SU750 nude izvrsnu vrijednost, vrhunske performanse i krajnju pouzdanost te predstavljaju izvrsnu ponudu za korisnike i njihovu sljedeću nadogradnju.

Apple osvježio specifikacije iMacova

Apple osvježio specifikacije iMacova

22.03.2019. komentiraj

Apple se napokon odlučio osvježiti liniju svojih iMac stolnih računala, i to na način što nudi nove Intelove procesorske i grafičke čipove za modele od 21,5 i 27 inča. Tako nešto svakako će odobrovoljiti korisnike, koji su strpljivo čekali i čekali čak 652 dana da američki tehnološki velikan malo predahne od iPhonea, streaminga i glazbe pa se vrati malo i korijenima.

VIDEO: Hangar18 s Noa telefonima želi na irsko i rusko tržište

VIDEO: Hangar18 s Noa telefonima želi na irsko i rusko tržište

21.03.2019. komentiraj

Domaći bran mobilnih telefona Noa, iza kojeg stoji koprivnička tvrtka Hangar18 vlasnika Maria Kralja odlučila se na novi veliki iskorak i to prije svega na irsko tržište. I dok su na irskom tržištu sve brzo riješili, pregovori za rusko tržište ipak su potrajali no sada je pred njima veliki izazov kako ispuniti zahtjeve jednog tako velikog tržišta.