Samsung predstavio nove alate za Bixby i SmartThings te Infinity Flex zaslon

Samsung predstavio nove alate za Bixby i SmartThings te Infinity Flex zaslon

Tvrtka Samsung predstavila je nove alate za razvojne programere za svoja rješenja Bixby i SmartThings te nova iskustva s One UI i Infinity Flex zaslonom. Razvojni programeri i partneri sada će imati olakšan posao u razvoju aplikacija i rješenja pogonjena najnovijim tehnologijama.

„Ostvarili smo značajan napredak u istraživanju umjetne inteligencije i interneta stvari, što će biti presudno za našu viziju povezanog života. Napredak u Bixbyju i SmartThingsu otvara novo poglavlje u kojem se proizvodi i usluge trećih strana mogu jednostavno integrirati. Također, pametni uređaji sa savitljivim zaslonom postavljaju temelje za novu vrstu mobilnog iskustva“, istaknuo je predsjednik poslovanja mobilnih komunikacija u Samsungu DJ Koh.

Kako bi programerima olakšao korištenje, Samsung uvodi Bixby Developer Studio. Riječ je o zbirci alata koji na intuitivan način omogućuju uključivanje umjetne inteligencije u više usluga i uređaja. Programeri će moći lako stvoriti Bixby kapsule i učiniti ih lako dostupnima korisnicima. Platforma će programerima omogućiti da lako prilagode svoje kapsule, kako za pametne telefone i televizore, tako i za kućanske aparate i druge proizvode.

Novosti su stigle i u SmartThings ekosustav. Tako programere u redizajniranom SmartThings Developer Workspaceu očekuje novi paket alata koji uključuju SmartThings Cloud Connector, SmartThings Device Kit i SmartThings Hub Connector. Sada će moći graditi i pokretati aplikacije na platformi te lako integrirati Zigbee i Z-Wave uređaje.

Savitljivi zaslon za pametne telefone velika je novost koja bi trebala zaživjeti sljedeće godine. Infinity Flex Display u kombinaciji s One UI donijet će novu vrstu mobilnog iskustva koje će korisnicima omogućit da rade ono što ne mogu s običnim pametnim uređajem. Budući da je riječ o platformi sljedeće generacije, Samsung poziva programere da s njima sudjeluju u razvoju rješenja. U suradnji s Googleom i zajednicom programera za Android, korejska će korporacija nastojati maksimalno povećati potencijal novog oblika za stvaranje optimiziranog korisničkog doživljaja.

Još iz kategorije

Huawei osvojio EISA nagradu za najbolji pametni telefon drugu godinu zaredom

Huawei osvojio EISA nagradu za najbolji pametni telefon drugu godinu zaredom

17.08.2019. komentiraj

Huawei Consumer Business Group (CBG) primio je nagradu EISA-e (Expert Imaging and Sound Association), grupe koja obuhvaća 55 najcjenjenijih svjetskih časopisa na području potrošačke elektronike. Huaweijev P30 Pro proglašen je najboljim pametnim telefonom 2019. – 2020. godine, a kompanija je drugu godinu zaredom osvojila ovu nagradu. Nagrada će Huaweiju službeno biti uručena tijekom IFA-e na EISA Awards ceremoniji 6. rujna u Berlinu, kako bi se dodatno uveličalo samo otvaranje jednog od najvećih sajmova potrošačke elektronike.

Samsung Galaxy Note10+ 5G dobio najbolje ocjene na DxOMarku

Samsung Galaxy Note10+ 5G dobio najbolje ocjene na DxOMarku

17.08.2019. komentiraj

Novi Galaxy Note10+ 5G, najnovija Samsungova perjanica predstavljena nedavno u New Yorku, ima najbolju prednju i stražnju kameru, kao i najbolji rezultat prilikom snimanja videozapisa. To su rezultati DxOMark, specijalizirane internetske stranice za recenziju kamera na mobilnim uređajima. Prilikom testiranja, Note10+ 5G je osvojio prvo mjesto za svoju stražnju kameru, sa sveukupnim rezultatom od 113 bodova, dok je vodeću poziciju na DxOMark Selfie ljestvici osvojio i za prednju kameru sa osvojenih 99 bodova.

Honor osvojio nagradu EISA Lifestyle Smartphone 2019 - 2020

Honor osvojio nagradu EISA Lifestyle Smartphone 2019 - 2020

16.08.2019. komentiraj

Brand kineskog Huaweia Honor osvojio je nagradu Europskog udruženja za sliku i zvuk (EISA). HONOR 20 PRO dobio je nagradu 'EISA Lifestyle Smartphone 2019 - 2020' za izvanredan dinamički holografski dizajn i veličanstvenu AI Quad kameru. Ovo je druga velika nagrada za HONOR 20 PRO, nakon što je ranije ove godine ostvario drugi najbolji DXOMark rezultat sa 111 bodova. Kao treći HONOR pametni telefon kojeg je nagradila EISA, nakon Honora 8 Pro i Honora 10, HONOR 20 PRO pohvalili su kao „savršen izbor za one koji traže napredan, fleksibilan i moderno dizajniran pametni telefon.“