Samsung predstavio monitor s MVA matricom

Samsung predstavio monitor s MVA matricom

Foto: Samsung

Samsung je predstavio svoj novi monitor SyncMaster S24C750P. Samsung zbog kvalitete izrade i korištenja kvalitetnijih materijala, garantira elegantan i luksuzan izgled. Zaslon nema PLS matricu (Samsungov ekvivalent IPS matricama), već MVA (Multi-domain vertical alignment) matricu s rezolucijom 1920 x 1080 piksela na dijagonali od 24 inča.

LED pozadinsko osvjetljenje osigurava maksimalnu svjetlinu od 250 cd/m2, te zahvaljujući MVA matrici zaslon ima statički omjer 3000:1 i kutove gledanja od 178 stupnjeva iz oba smjera.

Zahvaljujući Magic Scale i Magic Bright funkcijama , video i slike koje nisu namijenjene reprodukciji u full HD rezoluciji puno bolje izgledaju. Magic Rotation funkcija automatski prebacuje orijentaciju zaslona kada korisnik rotira zaslon u portretni način rada. Za povezivanje su zaduženi VGA i dva HDMI porta.

Zaslon je već postao popularan na Europskom tržištu, te mu je preporučena cijena 280 eura. Za američko tržište još nema informacija o dostupnosti i preporučenoj cijeni uređaja.

Još iz kategorije

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

06.06.2020. komentiraj

Raspberry Pi Foundation udvostručila je maksimalnu količinu dostupne radne memorije (RAM) u svom Raspberry Pi 4 pa on sad ima 8GB te se prodaje za 75 američkih dolara. A kako bi se izvukla korist iz te radne memorije, Raspberry Pi Foundation na tržište izbacuje i novu 64-bitnu verziju svog operativnog sustava, koji se trenutno nalazi u ranoj beta fazi.

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

05.06.2020. komentiraj

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i najavio skori dolazak svojih prijenosnih računala na domaće tržište. Kako ističe Norman Muller iz Huaweija prvi prijenosnici mogu se očekivati na tržištu negdje u jesen ove godine. To će zasigurno pokazati, kako tvrdi Muller da Huawei nije samo kompanija koja proizvodi pametne telefon3e nego i sve druge uređaje od pametnih nosivih uređaja, ali i računala.

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.