AI U PRAKSI

Samsung predstavio liniju uređaja poboljšanih umjetnom inteligencijom za 2024. godinu na World of Samsung

Samsung predstavio liniju uređaja poboljšanih umjetnom inteligencijom za 2024. godinu na World of Samsung

Tvrtka Samsung, domaćin je konferencije World of Samsung. Od 20. veljače, u sklopu događaja predstavit će se najnovija linija Samsung proizvoda za 2024. godinu, uključujući TV, audio, Smart Home te mobilne i digitalne uređaje.

„Tvrtka Samsung kreira inovacije kako bi stvorila iskustva koja našim korisnicima pomažu živjeti ugodnijim i povezanijim životom. Od našeg prvog pametnog telefona s umjetnom inteligencijom i vodeće uloge u industriji do QLED televizora, naši proizvodi oživljavaju zahvaljujući snazi SmartThings platforme i inovacija u području umjetne inteligencije," istaknuo je Benjamin Braun, glavni marketinški direktor Samsung Europe. „Na World of Samsung slavimo snagu umjetne inteligencije koja je već s nama, i njen utjecaj na živote naših korisnika sada i u budućnosti.“

Ovogodišnji World of Samsung dovodi medije i partnere u Njemačku kako bi upoznali nove Samsung uređaje i iz prve ruke iskusili kako nova generacija uređaja, ojačana s pomoću umjetne inteligencije, čini život jednostavnijim, praktičnijim i povezanijim. Tijekom događaja, Samsung će podijeliti detalje svoje vizije „AI za sve“, koja se fokusira na načine kako će tehnologija omogućiti ljudima da intuitivnije i praktičnije upravljaju svojim uređajima.

Ulazak u novu eru mobilne umjetne inteligencije i unaprjeđivanje svakodnevnih iskustava

Premijerno predstavljena prošlog mjeseca na Galaxy Unpacked događaju, Galaxy S24 serija donosi nova mobilna Galaxy AI iskustva. Na World of Samsung, posjetitelji će moći iz prve ruke isprobati kako umjetna inteligencija unaprjeđuje gotovo svaku interakciju na najnovijim flagship Galaxy pametnim telefonima.

Među izdvojenim značajkama valja spomenuti Note Assist, u sklopu aplikacije Samsung Notes, koja pomaže stvaranju AI-generiranih sažetaka sastanaka, kao i predložaka koji pojednostavljuju bilješke u unaprijed izrađene formate, osiguravajući da bilješke ostanu organizirane i sažete.

Galaxy S24 serija donosi prekretnicu u povijesti pretraživanja, kao pametni telefon koji uvodi intuitivno pretraživanje pomoću značajke Circle to Search s Googleom. Kako bi pružio Galaxy korisnicima nevjerojatan novi alat, Galaxy se obratio globalnom lideru pretraživanja, Googleu, i otvorio nove oblike pretraživanja jednostavnom gestom. Dugim pritiskom na gumb za početni zaslon, korisnici mogu zaokružiti, istaknuti, crtati ili dodirnuti bilo što na zaslonu njihovog Galaxy S24 uređaja, kako bi dobili korisne i kvalitetne rezultate pretraživanja. Ako na društvenim mrežama, na primjer, vide jaknu koja im se sviđa, jednostavno mogu označiti sliku i odmah biti preusmjereni na stranicu proizvoda.

Redefiniranje kućne zabave s najnovijim TV i audio inovacijama

U sklopu World of Samsung predstavit će se i TV i audio linija za 2024. godinu, uključujući aktualnu modelsku godinu Neo QLED 8K televizora i Micro LED inovacija, nudeći vrhunske opcije za svakog kupca.

Pokretan posljednjom generacijom procesora, NQ8 AI Gen 3, snažni i inteligentni Samsung Neo QLED 8K televizor za ovu godinu nudi neusporedivu kvalitetu slike. Novi procesor, treće generacije, ima ugrađenu AI procesorsku jedinicu (NPU), dvaput bržu od prethodne generacije, i najbrži je Samsung procesor do sada, što omogućava kvalitetu slike koja korisnike dovodi bliže omiljenom sadržaju, moglo se čuti tijekom predstavljanja. Za ljubitelje sporta, AI Motion Enhancer Pro, rješava uobičajene probleme s prijenosom visokih rezolucija utakmica, smanjujući izobličenje lopte. Automatski prepoznaje vrstu sporta i primjenjuje odgovarajući model detekcije lopte, koristeći AI tehnologiju dubokog učenja.

World of Samsung predstavlja i novu Transparent MICRO LED inovaciju. Evolucija u tehnologiji zaslona spaja estetski dizajn s tehnološkim napretkom, pružajući sliku visoke kvalitete i integrirajući se s budućim tehnologijama kako bi pružila beskrajne mogućnosti primjene transparentnih zaslona. Osim toga, Samsung Transparent MICRO LED pruža izvanrednu svjetlinu, inovativan dizajn bez okvira i jedinstvenu prozirnost, zahvaljujući otvorenoj površini unutar svakog piksela, poboljšavajući jasnoću sadržaja dok istovremeno omogućava vidljivost stvarnih objekata koji se nalaze iza zaslona.

Događaj također predstavlja nove Lifestyle TV proizvode tvrtke Samsung, i nove značajke koje unaprjeđuju prilagođeno i personalizirano iskustvo korisnika. Music Frame je prilagodljiv i svestran zvučnik, koji se besprijekorno integrira sa SmartThings platformom. Funkcionira kao neovisan bežični zvučnik ili se može upariti sa Samsung TV-om i soundbarom putem značajke Q-Symphony, kako bi obogatio sposobnosti surround zvuka i pojačao bas. Music Frame se svojim dizajnom okvira za slike neprimjetno stapa s okolinom slike kako bi dopunio interijer i istovremeno pružio bogat surround zvuk.

Unaprjeđenje povezanog doma s uređajima koje pokreće AI

World of Samsung će predstaviti i Samsung Bespoke uređaje koji poboljšavaju praktičnost i povezanost kroz integraciju umjetne inteligencije. S elegantnim dizajnom i najnovijim mogućnostima umjetne inteligencije, Bespoke kućanski uređaji nude futuristički stil i dodatnu funkcionalnost za moderni dom.

Ostali Bespoke uređaji također koriste najnovije inovacije umjetne inteligencije. Zahvaljujući novoj cirkulacijskoj pumpi i AI poboljšanjima softverskih algoritama, nova Bespoke AI perilica rublja sada premašuje minimalne zahtjeve za energetsku učinkovitost A razreda do 40%. Osim toga, značajka AI Wash koristi pet različitih senzora za inteligentno prilagođavanje performansi pranja za svaki ciklus, za temeljnije i učinkovitije pranje. Bespoke Jet Bot Combo™ donosi nadograđeno prepoznavanje objekata pomoću umjetne inteligencije zahvaljujući kojoj se može kretati preciznije nego ikad, proširujući broj objekata koje može razlikovati, te dolazi s AI Floor Detect značajkom koja prepoznaje različite površine i prilagođava potrebnu snagu čišćenja, kao što to već može i štapni Bespoke Jet AI usisivač.