Samsung predstavio koncept „Potpuno zakrivljena rješenja“

Samsung predstavio koncept „Potpuno zakrivljena rješenja“

Foto: Samsung

Samsung je predstavio novu liniju zakrivljenih televizora i audio proizvoda. Proširenje portfelja uključuje 17 zakrivljenih FHD, UHD i LED televizora dimenzije od 48 do 105 inča, pri čemu revolucionarni 105-inčni sklopivi UHD TV i novi zakrivljeni Soundbar predstavljaju proizvode kojima Samsung potvrđuje vodeću poziciju na tržištu.

- Pokretač smo novog doba gledanja televizije, doba u kojem krivulja vodi glavnu riječ kroz jednostavan ali istovremeno moćan dizajn, koji kod korisnika osnažuje osjetilno i gledateljsko iskustvo - rekao je HyunSuk Kim, izvršni dopredsjednik sektora vizualnih zaslona tvrtke Samsung Electronics i dodao - IFA je za nas uzbudljivi sajam na kojem ćemo svijet upoznati s krivuljom i njezinom snagom tako što ćemo zakrivljeni TV staviti u središte zbivanja i naglasiti njegov utjecaj na kućno iskustvo gledanja, ali i na televizijsko tržište općenito.

105-inčni zakrivljeni TV je najveći zakrivljeni UHD TV na svijetu, panoramskog omjera slike 21:9 te omogućava korisniku da se prepusti i uživa u filmskom doživljaju kod kuće. Razlučivost zaslona od 11 milijuna točaka pet je puta veća od uobičajene Full HD razlučivosti te prilagođava bilo koji sadržaj UHD rezoluciji.

Peak Illuminator, Samsungova tehnologija za poboljšanje slike, prepoznaje suptilne razlike u svjetlini, naglašava kontraste i pojačava osvjetljenje zaslona kako bi se bolje vidjeli detalji, pa  čak i na najtamnijim slikama.

Samsungov 105-inčni zakrivljeni UHD TV ima ugrađeni zvučnik od 160W koji korisnicima pruža još bolje iskustvo gledanja, dok ga tzv. Timeless Gallery dizajn čini lijepim dodatkom u bilo kojem interijeru, moglo se čuti prilikom predstavljanja.

Samsung je također predstavio prvi i najveći savitljivi televizor za europsko tržište – savitljivi UHD TV. Sa 105 inča i omjerom slike od 21:9, omogućava korisnicima izbor gledanja omiljenih filmova i serija na ravnom ili zakrivljenom zaslonu.

Najnoviji Samsungov izum ima bezvremeni dizajn Timeless Gallery i zakrivljenost ekvivalentnu 4,2 metra. Osim toga, ovaj uređaj nudi opciju UHD zatamnjenja i UHD unaprjeđivanje za detaljniju sliku, smanjenje raspršivanja svjetlosti i poboljšani kontrast kako bi slika bila što kvalitetnija.

Samsung je odlučio proširiti zakrivljeno iskustvo predstavivši HW-H7500 i HW-H7501, prve zakrivljene Soundbarove na svijetu koji se odlično uklapaju uz zakrivljene TV prijamnike. Njihov zakrivljen i elegantan dizajn podsjeća na simfonijsku koncertnu dvoranu te su opremljeni 8.1 zvučnim sustavom i surround zvukom sa svake strane.

HW-H7500 i H7501 TV-Matching zakrivljeni Soundbar upotpunjuju Samsungovo „Potpuno zakrivljeno rješenje” te se mogu istovremeno koristiti i kao stalak, ali i kao montirani zvučnici koji će upotpuniti estetski dizajn 55 ili 65-inčnog zakrivljenog Samsung UHD TV-a montiranog na zidu. Zakrivljeni Soundbar može se također montirati na zid ili ispod TV prijamnika, bez bušenja dodatnih rupa te služi kao zamjena za TV stalak.

Zakrivljenim Soundbarom korisnici mogu jednostavno upravljati pomoću Samsungovih daljinskih upravljača za TV i povezati ih sa TV prijamnikom pomoću „TVSoundConnect“ funkcije.

Samsung je također predstavio M3, najnoviji Audio Wireless Multiroom. Ovaj novi dodatak Samsungove Audio Wireless Multiroom obitelji omogućuje dvosmjernu funkcionalnost zvučnika, mogućnost da ga korisnik kontrolira svojim pametnim telefonom te da glazbu s različitih uređaja sluša na samo jednom uređaju.

Samsung je objavio suradnju s tvrtkom Spotify, koja omogućuje korisnicima SpotifyConnect, odnosno mogućnost da ih glazba slijedi bez obzira gdje se kretali u kući. Također, omogućava da istovremeno rade dva  Samsung Wireless Audio Multirooma.

Samsung dodatno proširuje UHD ekosustav u suradnji s nekim od vodećih imena svijeta zabave, kao što su Amazon i Netflix te europskih partnera Maxdome, Wuaki.tv i CHILI. Većina će europskih sustava za emitiranje omogućiti odabrane televizijske i sportske programe te filmove u UHD razlučivosti korisnicima Samsung UHD zakrivljenog televizora.

Samsungov zakrivljeni UHD TV će od rujna podržavati Netflix UHD streaming u više europskih zemalja a neki od omiljenih naslova poput druge sezone „Kuće od karata“ moći će se gledati u nevjerojatnoj UHD rezoluciji. Amazon surađuje s velikim hollywoodskim studijima i mrežnim partnerima kako bi korisnicima omogućio gledanje popularnih filmova, TV showa i serija iz Amazon studija u Ultra HD kvaliteti.

Nadalje, Samsung s partnerima traži rješenja za sigurnu distribuciju UHD sadržaja. S obzirom da surađuje s Udrugom za sigurnu pohranu podataka (SCSA - Secure Content Storage Association), čiji su osnivači SanDisk Corporation, 20th Century Fox, Warner Bros. i Western Digital postavili sigurnosne standarde, Samsung će osigurati korisnicima kvalitetu slike kao iz hollywoodskih studija, uz posebno prilagođene uređaje za preuzimanje sadržaja.

Još iz kategorije

Samsung The Terrace televizori dobitnici prvog certifikata za gledanje na otvorenom

Samsung The Terrace televizori dobitnici prvog certifikata za gledanje na otvorenom

23.06.2021.

Tvrtka Samsung Electronics nedavno je objavila kako su modeli televizora The Terrace , premium televizori namijenjeni stilu života na otvorenom, prvi u industriji verificirani za vrhunsku vidljivost i prikaz slike na otvorenom. Ova potvrda dolazi od američke tvrtke Underwriters Laboratories (UL), globalne neovisne znanstvene organizacije za sigurnost s više od jednog stoljeća iskustva u pokretanju inovacija sigurnosnih rješenja.

Samsung spašava Googleov Wear OS

Samsung spašava Googleov Wear OS

22.06.2021.

Samsung je 2014. odbacio Googleov Wear OS i okrenuo se Tizenu kao operativnom sustavu za svoje pametne satove, ali stiglo je vrijeme za povratak Googleu, što uvelike pomaže i toj kompaniji jer nakon Applea, Samsung je najjači proizvođač pametnih satova.

Appleovi iPhonei odnijeli čak trećinu svih prihoda mobitela u prvom kvartalu 2021.

Appleovi iPhonei odnijeli čak trećinu svih prihoda mobitela u prvom kvartalu 2021.

21.06.2021.

Appleovi iPhonei dominiraju na listi najbolje prodavanih pametnih telefona u prvom kvartalu ove godine, a to podrazumijeva ne samo količinu već i vrijednost, navodi Counterpoint Research u istraživanju.