Samsung predstavio koncept „Potpuno zakrivljena rješenja“

Samsung predstavio koncept „Potpuno zakrivljena rješenja“

Foto: Samsung

Samsung je predstavio novu liniju zakrivljenih televizora i audio proizvoda. Proširenje portfelja uključuje 17 zakrivljenih FHD, UHD i LED televizora dimenzije od 48 do 105 inča, pri čemu revolucionarni 105-inčni sklopivi UHD TV i novi zakrivljeni Soundbar predstavljaju proizvode kojima Samsung potvrđuje vodeću poziciju na tržištu.

- Pokretač smo novog doba gledanja televizije, doba u kojem krivulja vodi glavnu riječ kroz jednostavan ali istovremeno moćan dizajn, koji kod korisnika osnažuje osjetilno i gledateljsko iskustvo - rekao je HyunSuk Kim, izvršni dopredsjednik sektora vizualnih zaslona tvrtke Samsung Electronics i dodao - IFA je za nas uzbudljivi sajam na kojem ćemo svijet upoznati s krivuljom i njezinom snagom tako što ćemo zakrivljeni TV staviti u središte zbivanja i naglasiti njegov utjecaj na kućno iskustvo gledanja, ali i na televizijsko tržište općenito.

105-inčni zakrivljeni TV je najveći zakrivljeni UHD TV na svijetu, panoramskog omjera slike 21:9 te omogućava korisniku da se prepusti i uživa u filmskom doživljaju kod kuće. Razlučivost zaslona od 11 milijuna točaka pet je puta veća od uobičajene Full HD razlučivosti te prilagođava bilo koji sadržaj UHD rezoluciji.

Peak Illuminator, Samsungova tehnologija za poboljšanje slike, prepoznaje suptilne razlike u svjetlini, naglašava kontraste i pojačava osvjetljenje zaslona kako bi se bolje vidjeli detalji, pa  čak i na najtamnijim slikama.

Samsungov 105-inčni zakrivljeni UHD TV ima ugrađeni zvučnik od 160W koji korisnicima pruža još bolje iskustvo gledanja, dok ga tzv. Timeless Gallery dizajn čini lijepim dodatkom u bilo kojem interijeru, moglo se čuti prilikom predstavljanja.

Samsung je također predstavio prvi i najveći savitljivi televizor za europsko tržište – savitljivi UHD TV. Sa 105 inča i omjerom slike od 21:9, omogućava korisnicima izbor gledanja omiljenih filmova i serija na ravnom ili zakrivljenom zaslonu.

Najnoviji Samsungov izum ima bezvremeni dizajn Timeless Gallery i zakrivljenost ekvivalentnu 4,2 metra. Osim toga, ovaj uređaj nudi opciju UHD zatamnjenja i UHD unaprjeđivanje za detaljniju sliku, smanjenje raspršivanja svjetlosti i poboljšani kontrast kako bi slika bila što kvalitetnija.

Samsung je odlučio proširiti zakrivljeno iskustvo predstavivši HW-H7500 i HW-H7501, prve zakrivljene Soundbarove na svijetu koji se odlično uklapaju uz zakrivljene TV prijamnike. Njihov zakrivljen i elegantan dizajn podsjeća na simfonijsku koncertnu dvoranu te su opremljeni 8.1 zvučnim sustavom i surround zvukom sa svake strane.

HW-H7500 i H7501 TV-Matching zakrivljeni Soundbar upotpunjuju Samsungovo „Potpuno zakrivljeno rješenje” te se mogu istovremeno koristiti i kao stalak, ali i kao montirani zvučnici koji će upotpuniti estetski dizajn 55 ili 65-inčnog zakrivljenog Samsung UHD TV-a montiranog na zidu. Zakrivljeni Soundbar može se također montirati na zid ili ispod TV prijamnika, bez bušenja dodatnih rupa te služi kao zamjena za TV stalak.

Zakrivljenim Soundbarom korisnici mogu jednostavno upravljati pomoću Samsungovih daljinskih upravljača za TV i povezati ih sa TV prijamnikom pomoću „TVSoundConnect“ funkcije.

Samsung je također predstavio M3, najnoviji Audio Wireless Multiroom. Ovaj novi dodatak Samsungove Audio Wireless Multiroom obitelji omogućuje dvosmjernu funkcionalnost zvučnika, mogućnost da ga korisnik kontrolira svojim pametnim telefonom te da glazbu s različitih uređaja sluša na samo jednom uređaju.

Samsung je objavio suradnju s tvrtkom Spotify, koja omogućuje korisnicima SpotifyConnect, odnosno mogućnost da ih glazba slijedi bez obzira gdje se kretali u kući. Također, omogućava da istovremeno rade dva  Samsung Wireless Audio Multirooma.

Samsung dodatno proširuje UHD ekosustav u suradnji s nekim od vodećih imena svijeta zabave, kao što su Amazon i Netflix te europskih partnera Maxdome, Wuaki.tv i CHILI. Većina će europskih sustava za emitiranje omogućiti odabrane televizijske i sportske programe te filmove u UHD razlučivosti korisnicima Samsung UHD zakrivljenog televizora.

Samsungov zakrivljeni UHD TV će od rujna podržavati Netflix UHD streaming u više europskih zemalja a neki od omiljenih naslova poput druge sezone „Kuće od karata“ moći će se gledati u nevjerojatnoj UHD rezoluciji. Amazon surađuje s velikim hollywoodskim studijima i mrežnim partnerima kako bi korisnicima omogućio gledanje popularnih filmova, TV showa i serija iz Amazon studija u Ultra HD kvaliteti.

Nadalje, Samsung s partnerima traži rješenja za sigurnu distribuciju UHD sadržaja. S obzirom da surađuje s Udrugom za sigurnu pohranu podataka (SCSA - Secure Content Storage Association), čiji su osnivači SanDisk Corporation, 20th Century Fox, Warner Bros. i Western Digital postavili sigurnosne standarde, Samsung će osigurati korisnicima kvalitetu slike kao iz hollywoodskih studija, uz posebno prilagođene uređaje za preuzimanje sadržaja.

Još iz kategorije

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

05.06.2020. komentiraj

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i najavio skori dolazak svojih prijenosnih računala na domaće tržište. Kako ističe Norman Muller iz Huaweija prvi prijenosnici mogu se očekivati na tržištu negdje u jesen ove godine. To će zasigurno pokazati, kako tvrdi Muller da Huawei nije samo kompanija koja proizvodi pametne telefon3e nego i sve druge uređaje od pametnih nosivih uređaja, ali i računala.

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.

Samsung Galaxy S20+ prodaje se bolje od baznog S20 i S20 Ultra

Samsung Galaxy S20+ prodaje se bolje od baznog S20 i S20 Ultra

04.06.2020. komentiraj

Samsung je u veljači predstavio Galaxy S20 seriju pametnih telefona i ponovno se u njoj moglo pronaći tri modela, ali ovaj put bitnih razlika između osnovnog S20 i luksuznog S20 Ultra 5G modela nije bilo. Osim veličine, malo jače kamere i 5G mogućnosti, naravno. Zato se postavljalo pitanje što će S20+ uopće u cijeloj priči postići...