Samsung predstavio inovacije kojim slavi 50 godina postojanja

Samsung predstavio inovacije kojim slavi 50 godina postojanja
Goran Matošević / Tomich Productions

Tvrtka Samsung Electronics je na IFA 2019 sajmu obilježila 50 godina poslovanja i tom prilikom predstavila viziju poslovanja s fokusom na inovativnosti, umreženosti i budućnosti. Samsung je najavio da će QLED 8K tehnologija biti dodatno unaprjeđena uvođenjem nove linije QLED 8K televizora, dok će BESPOKE serijom hladnjaka uvesti nove inovacije na tržištu kućanskih aparata. Također, lansiranjem novih pametnih telefona - Galaxy A90 5G i Galaxy Fold 5G, proširit će se ponuda 5G uređaja. Sve je ovo dokaz da Samsung kontinuirano nastavlja širiti svoj portfelj uz pomoć inovativnih proizvoda i usluga stvorenih za budućnost.

„Od trenutka kada je prije skoro 50 godina predstavljen prvi crno-bijeli Samsung televizor, trudimo se u čitavom asortimanu kućanske elektronike i aparata, kao i mobilnih uređaja, koristiti najnovije tehnologije. Nastavit ćemo uvoditi inovacije koje će mijenjati život naših korisnika na bolje.“, rekao je Benjamin Braun, direktor marketinga i potpredsjednik tvrtke Samsung Europe.

Prošle je godine lansiran novi Samsung QLED 8K TV i od tada je ukupna prodaja QLED televizora porasla za 200 posto. Pozitivna reakcija na QLED televizore visoke kvalitete i velikog ekrana dovela je do prodaje više od dva milijuna uređaja u prvoj polovici 2019. godine. Kako bi ova serija bila dodatno unaprjeđena, postojećim Samsung QLED uređajima od 65, 75, 82 i 85 inča, pridružit će se i verzija od 55 inča.

QLED 8K TV s dijagonalom od 55 inča će u rujnu biti dostupan globalno. Ovim novitetom i još širim spektrom veličina optimalnih za svaki dom, Samsung je još jednom uspješno odgovorio na zahtjeve potrošača za većim izborom. Nova varijanta nudi vrhunske pogodnosti koje odlikuju QLED 8K TV seriju, uključujući dubinu i besprijekornu kvalitetu slike, 100-postotni volumen boje, kao i revolucionarnu tehnologiju baziranu na umjetnoj inteligenciji. Bez obzira na to gledaju li korisnici omiljeni sadržaj putem streaming platforme, zrcaljenjem ekrana ili putem HDMI ili USB kablova, Quantum Processor 8K pronalazi sadržaj niže rezolucije i izoštrava ga, tako da dostigne 8K kvalitetu.

S obzirom na to da vizualna razlika između namještaja i kućanskih aparata postaje sve manja, Samsung nastoji dizajnirati prilagodljivija rješenja u skladu s potrebama korisnika. Upravo zato novi revolucionarni Samsung BESPOKE hladnjaci stižu u Europu. Ovi hladnjaci osmišljeni su kao modularni uređaji i zahvaljujući širokoj ponudi dimenzija, od onih s jednim do onih s četvero vrata, lako se uklapaju u različite prostore.

Za korisnike koji žele biti još efikasniji u kuhinji, Samsung je predstavio i novu, multifunkcionalnu Dual Cook Steam pećnicu. Uz suvremen dizajn, pećnica dolazi i s nevjerojatnim mogućnostima u pogledu performansi. Pećnica je postavljena vertikalno, a karakteriziraju je nova tekstura površine s novim sučeljem. Uz Dual Cook Steam značajku omogućeno je istovremeno pripremanje hrane u različitim odjeljcima.

Samsung kuhinjske inovacije pomogle su u smanjenju količine otpada koji se proizvodi u domaćinstvima. Na IFA 2019 sajmu najavljena je još uža suradnja s kompanijom Whisk, koja razvija platformu za pametnu upotrebu hrane. Do sada je ovom suradnjom razvijeno mnoštvo inovacija, poput pametnih popisa za kupovinu na Samsung Family Hub hladnjacima, uz koje svako iskustvo kuhanja postaje mali društveno odgovorni projekt.

Kako prosječni domovi postaju sve kompaktniji, Samsung se fokusirao i na ponudu proizvoda koji odgovaraju načinu života svojih korisnika. Tako AirDresser uređaj za osvježavanje odjeće izgleda kao ogledalo. Uz to, lansiran je i Air Purifier AX9500, prvi Wind-FreeTM sistem za pročišćavanje zraka na svijetu. Uz jednostavan dizajn ovaj uređaj će se uklopiti u svaki dom, a pomoću troslojnog sistema filtriranja, smanjit će prisustvo štetnih plinova, prašine i alergena u zraku.

Uz novi POWERstick Jet™ bežični usisivač korisnici će imati priliku iskusiti vodeću moć usisavanja u industriji od 200W. Petoslojni HEPA sistem filtriranja i baterija koja traje sat vremena omogućavaju ukloniti 99,99 posto čestica prašine i alergena, sprječavajući da se one vrate u zrak kroz ispušni ventil.

Novi Galaxy A90 5G pametni telefon označava proširivanje 5G Galaxy portfelja

Od kada je Galaxy S10 5G predstavljen ranije ove godine, Samsung je u suradnji s globalnom mrežom partnera kontinuirano radio na omogućavanju pristupa 5G mreži svim korisnicima.

Samsung je dodatno ojačao svoju 5G liniju pametnih telefona lansirajući novi Galaxy A90 5G, koji će u Europi biti dostupan od listopada 2019. godine. Uporabom ovog pametnog uređaja, korisnici će moći brzo preuzimati sadržaje visoke kvalitete i dijeliti svoje videozapise u realnom vremenu. Također, moći će „zaroniti“ u 6.7 inčni FHD+ Super AMOLED Infinity-U zaslon, dok uživaju u bateriji od 4,500mAh i glavnoj kameri od 48MP.

Samsung je također potvrdio da će od 18. rujna dugo očekivani Galaxy Fold biti dostupan u Francuskoj, Njemačkoj, Singapuru i Velikoj Britaniji, a nakon toga će uslijediti i prodaja u Sjedinjenim Američkim Državama . Zahvaljujući revolucionarnom korisničkom iskustvu, vrhunskim završnim detaljima, jedinstvenom savitljivom ekranu, svestranoj kameri i premium performansama, Galaxy Fold pripada potpuno novoj kategoriji mobilne tehnologije. Kada je riječ o bojama, uređaj dolazi u dvije nijanse - Cosmos Black i Space Silver. Na odabranim tržištima bit će dostupna i 5G varijanta, čime će korisnicima biti pružen najnoviji tip povezivanja.

Također, Samsung je tijekom ljetnih mjeseci predstavio i velik broj drugih proizvoda, koji su nastali kao rezultat posvećenosti pružanju izuzetnog korisničkog iskustva, bez kompromisa kada je u pitanju kvaliteta. Galaxy Note10 i Note10+ pružaju fenomenalne performanse koje korisnicima omogućavaju da rade ili istaknu svoju kreativnu stranu, čak i dok su u pokretu. Novi Galaxy Tab S6 dolazi s prepoznatljivom S Pen olovkom i predstavlja prvi tablet s dvojnom kamerom, s Ultra Wide Lens objektivom i super AMOLED ekranom od 10.5 inča. Uz navedeno, tu je i Galaxy Book S, koji je dizajniran za multitasking i korisnike koji ne žele biti opterećeni težinom laptopa te kombinira nosivost i umreženost pametnih telefona s moćnom produktivnošću računala. Također, Samsung će 6. rujna lansirati i novi Galaxy Watch Active2.