Samsung predstavio Galaxy S4 Zoom

Samsung predstavio Galaxy S4 Zoom

Foto: Samsung

Samsung je predstavio Samsung Galaxy S4 Zoom, uređaj koji objedinjuje pametni telefon i digitalni fotoaparat izuzetnih performansi. Riječ je o prvom pametnom telefonu na svijetu opremljenom fotoaparatom s deseterostrukim optičkim uvećanjem. Tvrtka je također premijerno prikazala najmanji i najtanji „fish-eye“ objektiv na svijetu. Ova širokokutna leća dvostruko je manja i lakša od konkurencije, a namijenjena je priključivanju s pametnim fotoaparatima Samsungove NX serije.

Novim Galaxy S4 Zoom Samsung je za cilj imao ponuditi uređaj koji odgovara želji korisnika za pametnim telefonom izuzetnih performansi uz vrhunski kompaktni fotoaparat. Osim deseterostrukog optičkog uvećanja, Galaxy S4 Zoom, kako je rečeno prilikom predstavljanja, ističe se senzorom razlučivosti 16 megapiksela i ksenonskom bljeskalicom, uz napredna rješenja koja nasljeđuje iz Galaxy serije mobilnih telefona.

"Samsung Galaxy S4 Zoom korak je naprijed u Samsungovoj filozofiji unaprjeđenja života korisnika diljem svijeta. Naša komunikacija sve je češće vizualna i korisnici žele zabilježiti i podijeliti svakodnevne trenutke na najkvalitetniji način. No, kako često ne žele ili ne mogu nositi i kompaktni fotoaparat sa sobom, Galaxy S4 Zoom omogućit će im najbolju funkcionalnost i povezivost, združujući telekomunikacijske mogućnosti Galaxy S4 uz visokokvalitetno fotografsko iskustvo. Galaxy S4 Zoom objedinjuje najbolje od dva svijeta, bez kompromisa", naglasio je JK Shin, predsjednik i direktor odjela IT & Mobile Communications, Samsung Electronics.

Kako bi omogućio što jednostavnije i lakše korištenje, ovaj pametni telefon opremljen je tzv. „Zoom Ring“ sučeljem koje olakšava upravljanje optičkim povećanjem kao i pristup ključnim funkcijama. Tako je, primjerice, moguće snimiti fotografiju i tijekom telefonskog poziva, korištenjem „In Call Photo Share“ funkcije te ju odmah poslati sugovorniku kao privitak MMS poruci. „Zoom Ring“ omogućava i uključivanje „Quick Launch“ i „Shortcut“ funkcija, koje nude brz pristup načinima snimanja.

Galaxy S4 Zoom opremljen je i sustavom optičke stabilizacije, koji umanjuje zamućenost slike te ju umiruje prilikom uvećanja, kako tijekom snimanja fotografija, tako i tijekom snimanja video-zapisa. „Photo Suggest“ trenutno povezuje korisnike na galeriju fotografija autora diljem svijeta te predlaže najbolje lokacije za snimanje.

Uređaj nudi i već poznatu Samsungovu „Smart Mode“ značajku koja omogućava odabir predefiniranih postavki rada, a „Smart Mode Suggest“ funkcionalnost prepoznaje scenu koju korisnici žele snimiti te predlaže najbolje mogućnosti s obzirom na okruženje - razinu osvjetljenja, žarišnu udaljenost i prepoznavanje lica.

Galaxy S4 Zoom pokreće Android „Jelly Bean“ 4.2 operativni sustav, uz TouchWiz korisničko sučelje koje omogućava mnoštvo prilagodbi u skladu sa željama korisnika, uključujući zaslon zaključanog uređaja i traku s obavijestima. Tu su i značajke „Samsung Hub“ za pristup glazbi, video-zapisima, elektroničkim knjigama i igrama, kao i „Group Play“ koji povezuje uređaj s drugim pametnim telefonima, kako bi korisnici s prijateljima mogli uživati u glazbi i drugim multimedijskim sadržajima.

Još iz kategorije

Prošla 2019. godina bila je jako dobra za Samsungove pametne telefone

Prošla 2019. godina bila je jako dobra za Samsungove pametne telefone

23.01.2020. komentiraj

U rastućoj industriji pametnih telefona svaki mjesec predstavljaju se novi uređaji, no samo oni najkvalitetniji uspijevaju privući pažnju i svojim performansama zaslužiti povjerenje korisnika. Među njima su i uređaji iz Samsung Galaxy S10 i Galaxy Note10 serije, koje su se tijekom 2019. godine istaknule vrhunskom kvalitetom softvera, hardvera i dizajna, tvrde u Samsungu.

LG dobio rekordan broj nagrada na sajmu CES 2020

LG dobio rekordan broj nagrada na sajmu CES 2020

23.01.2020. komentiraj

LG Electronics (LG) je osvojio rekordan broj nagrada koje su dodijelili stručnjaci iz industrije na sajmu CES. Tako je LG dobio više od 150 priznanja ove godine, među kojima je i po šesti put zaredom nagradu za najbolji televizor – Best TV of CES Award. Nagrade Best of CES Awards (službeni program nagrada CES koji vodi portal Engadget u ime organizacije Consumer Technology Association) su prepoznale i izdvojile seriju LG CX OLED televizora kao najbolju i to u konkurenciji od doslovno tisuće novih televizora koji su prikazani na sajmu.

Huawei FreeBuds 3 i Huawei Watch GT 2 nagrađeni na ovogodišnjem CES-u

Huawei FreeBuds 3 i Huawei Watch GT 2 nagrađeni na ovogodišnjem CES-u

22.01.2020. komentiraj

Tijekom sajma CES2020 koji se svake godine održava u Las Vegasu, Huawei Freebuds 3 i Huawei Watch GT 2 privukli su pažnju svjetskih tehnoloških medija i oduševili kritičare osvajanjem “Best of CES2020” i “Editor’s Choice” nagrade.