Samsung predstavio Galaxy S4 Zoom

Samsung predstavio Galaxy S4 Zoom

Foto: Samsung

Samsung je predstavio Samsung Galaxy S4 Zoom, uređaj koji objedinjuje pametni telefon i digitalni fotoaparat izuzetnih performansi. Riječ je o prvom pametnom telefonu na svijetu opremljenom fotoaparatom s deseterostrukim optičkim uvećanjem. Tvrtka je također premijerno prikazala najmanji i najtanji „fish-eye“ objektiv na svijetu. Ova širokokutna leća dvostruko je manja i lakša od konkurencije, a namijenjena je priključivanju s pametnim fotoaparatima Samsungove NX serije.

Novim Galaxy S4 Zoom Samsung je za cilj imao ponuditi uređaj koji odgovara želji korisnika za pametnim telefonom izuzetnih performansi uz vrhunski kompaktni fotoaparat. Osim deseterostrukog optičkog uvećanja, Galaxy S4 Zoom, kako je rečeno prilikom predstavljanja, ističe se senzorom razlučivosti 16 megapiksela i ksenonskom bljeskalicom, uz napredna rješenja koja nasljeđuje iz Galaxy serije mobilnih telefona.

"Samsung Galaxy S4 Zoom korak je naprijed u Samsungovoj filozofiji unaprjeđenja života korisnika diljem svijeta. Naša komunikacija sve je češće vizualna i korisnici žele zabilježiti i podijeliti svakodnevne trenutke na najkvalitetniji način. No, kako često ne žele ili ne mogu nositi i kompaktni fotoaparat sa sobom, Galaxy S4 Zoom omogućit će im najbolju funkcionalnost i povezivost, združujući telekomunikacijske mogućnosti Galaxy S4 uz visokokvalitetno fotografsko iskustvo. Galaxy S4 Zoom objedinjuje najbolje od dva svijeta, bez kompromisa", naglasio je JK Shin, predsjednik i direktor odjela IT & Mobile Communications, Samsung Electronics.

Kako bi omogućio što jednostavnije i lakše korištenje, ovaj pametni telefon opremljen je tzv. „Zoom Ring“ sučeljem koje olakšava upravljanje optičkim povećanjem kao i pristup ključnim funkcijama. Tako je, primjerice, moguće snimiti fotografiju i tijekom telefonskog poziva, korištenjem „In Call Photo Share“ funkcije te ju odmah poslati sugovorniku kao privitak MMS poruci. „Zoom Ring“ omogućava i uključivanje „Quick Launch“ i „Shortcut“ funkcija, koje nude brz pristup načinima snimanja.

Galaxy S4 Zoom opremljen je i sustavom optičke stabilizacije, koji umanjuje zamućenost slike te ju umiruje prilikom uvećanja, kako tijekom snimanja fotografija, tako i tijekom snimanja video-zapisa. „Photo Suggest“ trenutno povezuje korisnike na galeriju fotografija autora diljem svijeta te predlaže najbolje lokacije za snimanje.

Uređaj nudi i već poznatu Samsungovu „Smart Mode“ značajku koja omogućava odabir predefiniranih postavki rada, a „Smart Mode Suggest“ funkcionalnost prepoznaje scenu koju korisnici žele snimiti te predlaže najbolje mogućnosti s obzirom na okruženje - razinu osvjetljenja, žarišnu udaljenost i prepoznavanje lica.

Galaxy S4 Zoom pokreće Android „Jelly Bean“ 4.2 operativni sustav, uz TouchWiz korisničko sučelje koje omogućava mnoštvo prilagodbi u skladu sa željama korisnika, uključujući zaslon zaključanog uređaja i traku s obavijestima. Tu su i značajke „Samsung Hub“ za pristup glazbi, video-zapisima, elektroničkim knjigama i igrama, kao i „Group Play“ koji povezuje uređaj s drugim pametnim telefonima, kako bi korisnici s prijateljima mogli uživati u glazbi i drugim multimedijskim sadržajima.

Još iz kategorije

Xiaomi predstavio nove AIoT proizvode za pametni način života

Xiaomi predstavio nove AIoT proizvode za pametni način života

28.07.2021.

Xiaomi je predstavio paletu AIoT proizvoda koji poboljšavaju pametna iskustva u svim aspektima života korisnika i to Mi Router AX9000, Mi 2K Gaming Monitor 27 ’’, Mi Electric Scooter 3, Redmi Buds 3 Pro i Mi Smart Air Fryer 3.5L.

Iz Samsunga tvrde kako će se otvoriti novo poglavlje inovacija pametnih telefona

Iz Samsunga tvrde kako će se otvoriti novo poglavlje inovacija pametnih telefona

28.07.2021.

Što očekivati za nadolazeći Galaxy Unpacked 2021: Get Ready to Unfold, koji će se održati 11. kolovoza u 16:00 sati putem službenog YouTube kanala tvrtke, kao i službene web stranice., najavio je TM Roh, predsjednik i voditelj odjela za mobilne komunikacije, Samsung Electronics i dodao kako je tvrtka razvila svoju Galaxy Z seriju pametnih telefona koja će preoblikovati način na koji doživljavamo pametni telefon te donijeti potpuno novo korisničko iskustvo.

TWS bežićne slušalice bilježe izniman rast popularnosti

TWS bežićne slušalice bilježe izniman rast popularnosti

27.07.2021.

Prave bežične slušačice (TWS - truly wireless) na globalnom tržištu stoje daleko bolje od onih s tradicionalnim bluetooth povezivanjem, za što treba zahvaliti činjenici da dobivaju sve više značajki koje su nekad bile namijenjene premium headsetovima.