Samsung predstavio Galaxy S4 Zoom

Samsung predstavio Galaxy S4 Zoom

Foto: Samsung

Samsung je predstavio Samsung Galaxy S4 Zoom, uređaj koji objedinjuje pametni telefon i digitalni fotoaparat izuzetnih performansi. Riječ je o prvom pametnom telefonu na svijetu opremljenom fotoaparatom s deseterostrukim optičkim uvećanjem. Tvrtka je također premijerno prikazala najmanji i najtanji „fish-eye“ objektiv na svijetu. Ova širokokutna leća dvostruko je manja i lakša od konkurencije, a namijenjena je priključivanju s pametnim fotoaparatima Samsungove NX serije.

Novim Galaxy S4 Zoom Samsung je za cilj imao ponuditi uređaj koji odgovara želji korisnika za pametnim telefonom izuzetnih performansi uz vrhunski kompaktni fotoaparat. Osim deseterostrukog optičkog uvećanja, Galaxy S4 Zoom, kako je rečeno prilikom predstavljanja, ističe se senzorom razlučivosti 16 megapiksela i ksenonskom bljeskalicom, uz napredna rješenja koja nasljeđuje iz Galaxy serije mobilnih telefona.

"Samsung Galaxy S4 Zoom korak je naprijed u Samsungovoj filozofiji unaprjeđenja života korisnika diljem svijeta. Naša komunikacija sve je češće vizualna i korisnici žele zabilježiti i podijeliti svakodnevne trenutke na najkvalitetniji način. No, kako često ne žele ili ne mogu nositi i kompaktni fotoaparat sa sobom, Galaxy S4 Zoom omogućit će im najbolju funkcionalnost i povezivost, združujući telekomunikacijske mogućnosti Galaxy S4 uz visokokvalitetno fotografsko iskustvo. Galaxy S4 Zoom objedinjuje najbolje od dva svijeta, bez kompromisa", naglasio je JK Shin, predsjednik i direktor odjela IT & Mobile Communications, Samsung Electronics.

Kako bi omogućio što jednostavnije i lakše korištenje, ovaj pametni telefon opremljen je tzv. „Zoom Ring“ sučeljem koje olakšava upravljanje optičkim povećanjem kao i pristup ključnim funkcijama. Tako je, primjerice, moguće snimiti fotografiju i tijekom telefonskog poziva, korištenjem „In Call Photo Share“ funkcije te ju odmah poslati sugovorniku kao privitak MMS poruci. „Zoom Ring“ omogućava i uključivanje „Quick Launch“ i „Shortcut“ funkcija, koje nude brz pristup načinima snimanja.

Galaxy S4 Zoom opremljen je i sustavom optičke stabilizacije, koji umanjuje zamućenost slike te ju umiruje prilikom uvećanja, kako tijekom snimanja fotografija, tako i tijekom snimanja video-zapisa. „Photo Suggest“ trenutno povezuje korisnike na galeriju fotografija autora diljem svijeta te predlaže najbolje lokacije za snimanje.

Uređaj nudi i već poznatu Samsungovu „Smart Mode“ značajku koja omogućava odabir predefiniranih postavki rada, a „Smart Mode Suggest“ funkcionalnost prepoznaje scenu koju korisnici žele snimiti te predlaže najbolje mogućnosti s obzirom na okruženje - razinu osvjetljenja, žarišnu udaljenost i prepoznavanje lica.

Galaxy S4 Zoom pokreće Android „Jelly Bean“ 4.2 operativni sustav, uz TouchWiz korisničko sučelje koje omogućava mnoštvo prilagodbi u skladu sa željama korisnika, uključujući zaslon zaključanog uređaja i traku s obavijestima. Tu su i značajke „Samsung Hub“ za pristup glazbi, video-zapisima, elektroničkim knjigama i igrama, kao i „Group Play“ koji povezuje uređaj s drugim pametnim telefonima, kako bi korisnici s prijateljima mogli uživati u glazbi i drugim multimedijskim sadržajima.

Još iz kategorije

Vrijedni pokloni na dar uz Huawei P40 Pro+ u prednarudžbi

Vrijedni pokloni na dar uz Huawei P40 Pro+ u prednarudžbi

03.07.2020. komentiraj

Novi Huawei P40 Pro+ dostupan je na hrvatskom tržištu. Preporučena maloprodajna cijena iznosi 9.999 kuna, a ako se uređaj prednaruči odmah, na dar se dobiva Watch GT 2e pametni sat i najnoviji Huawei SuperCharge bežični punjač od 40 W. Korisnici će uz ova dva besplatna uređaja na dar dobiti i 12 mjeseci besplatnog prostora na Huawei Cloudu od čak 50 GB. Ponudu je moguće iskoristiti kod prodajnih partnera do 15. srpnja ili do isteka zaliha.

Samsung predstavio najnovijeg člana Galaxy A obitelji – Galaxy A31

Samsung predstavio najnovijeg člana Galaxy A obitelji – Galaxy A31

03.07.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung predstavila je novi Samsung Galaxy A31 pametni telefon koji dolazi s multifunkcionalnom četverostrukom kamerom, vrhunskim Infinity-U zaslonom i snažnom baterijom od 5,000 mAh-a. Također, dolazi s poboljšanim mogućnostima i inovacijama koje odlikuju popularnu Galaxy A obitelj, tvrde u kompaniji.

Predstavljen Cat S42 novi telefon za teške zadatke

Predstavljen Cat S42 novi telefon za teške zadatke

02.07.2020. komentiraj

Bullitt Group, globalni nositelj licence za Cat telefone, predstavio je danas u Londonu Cat S42, otporan i pouzdan pametni telefon spreman za  ekstremne uvjete. Uređaj je dostupan za prednarudžbe, a prve isporuke u Hrvatskoj se očekuju 14. srpnja ove godine.