Samsung potvrdio proizvodnju QHD i UHD AMOLED zaslona

Samsung potvrdio proizvodnju QHD i UHD AMOLED zaslona

Samsung AMOLED zaslon je stvar ponosa za kompaniju, i to s dobrim razlogom. Iako neki korisnici više preferiraju LCD zaslone zbog načina na koji AMOLED zasloni radi, ali nitko ne može poreći da Samsung može napraviti zaista lijep prikaz slike na zaslonu.

Samsung je bio pomalo spor s dolaskom na tržište sa zaslonom od 1080 piksela, a u trenutku lansiranja Galaxy S4 telefona za nekim konkurentima je kasnio i 6 mjeseci, no izgleda da, lansiranjem QHD 2K zaslona prije ostalih, Samsung nastoji ispraviti grešku iz prošlosti. Iako se očekivalo da će LG prvi lansirati QHD 2K zaslon na predstojećem G Pro 2 telefonu, ipak se čini da će taj uređaj imati zaslon od „samo“ 1080 piksela.

Međutim, zbog ovih činjenica postavlja se pitanje hoće li Samsung Galaxy S5 biti prvi telefon s QHD 2K zaslonom? Na današnjem Semiconductor and Display Technology Roadmap seminaru, Samsung je objavio da već proizvode QHD 2K zaslone, koji mogu prikazivati sliku u rezoluciji od 2560 x 1440 piksela.

Ovi zasloni imaju 4 puta više piksela nego 720p zasloni, i gotovo dva puta više piksela nego 1080p zasloni. Gledajući 5-inčni zaslon koji ćemo imati prilike vidjeti na Samsung Galaxy S telefonu, trenutni broj od 440 piksela po inču će skočiti na 560 piksela po inču.

Iz Samsunga nisu željeli otkriti hoće li novi QHD 2K zaslon biti premijerno prikazan na novom Galaxy S5 telefonu. Iz Samsunga su također potvrdili da rade na razvoju UHD 4K AMOLED zaslona, koji ima rezoluciju prikaza od 3480 x 2160 piksela. Stavljajući ovakvu rezoluciju na 5-inčni zaslon, dolazimo do brojke od nevjerojatnih 880 piksela po inču, što je znatno više od onoga što možemo vidjeti na trenutnim pametnim telefonima i drugim uređajima.

Međutim, postavlja se pitanje da li nam je zaista potrebna tolika gustoća piksela na malim mobilnim zaslonima. U ovom trenutku većina ljudi ne može primijetiti razlikuju su donijeli zasloni s 1080 piksela, a što će se taj broj više povećavati to će razlike biti manje. Naše oči mogu zamijetiti određenu količinu detalja, a 360 piksela po inču se smatra savršenom slikom kada se zaslon drži na standardnoj udaljenosti od očiju.

Samsung je također govorio o svojim planovima o lansiranju 8k UHD televizora, koji bi imao rezoluciju od zapanjujućih 7680 x 4320 piksela, odnosno televizor bi imao ukupno više 32 milijuna piksela.

Još iz kategorije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

15.11.2019. komentiraj

Huawei je službeno predstavio HUAWEI nova 5T u kolovozu, a ovaj je uređaj odmah privukao brojne gaming entuzijaste svojim 6,26-inčnim ekranom i moćnim Kirin 980 čipom. Mobitel upogonjen na EMUI 9.1 sadržava značajke koje poboljšavaju gaming iskustvo – poput Game Acceleration, Uninterrupted Gaming i AppAssistant koji ne samo da blokiraju obavijesti koje odvraćaju pozornost, već i pružaju bolju kvalitetu slike.

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

13.11.2019. komentiraj

Tržište nosivih uređaja nastavlja s rastom i dogodine će, prognozira Gartner u svom novom izvješću koje se tiče ove industrije, dostići vrijednost od 52 milijarde američkih dolara, što je rast od 27 posto u odnosu na 2019. Pozitivne su to vijesti za proizvođače, koji su nekako došli na svoje poslije početnog lutanja i pesimizma kako im trud neće polučiti plodom. Ujedno, rast će se nastaviti i narednih godina.

AOC predstavio novi monitor Q27T1

AOC predstavio novi monitor Q27T1

12.11.2019. komentiraj

Kao što je najavljeno početkom ove godine, korisnici usmjereni na dizajn imaju priliku konačno na svoj radni stol staviti novi AOC Q27T1 monitor čiji dizajn potpisuje Porsche F.A Studio. Monitor od 68.6 cm (27 inča) s QHD rezolucijom IPS panela, dizajnom bez ruba i s tri strane skoro bez okvira, te jedinstvenim asimetričnim postoljem, spoj je živahnog dizajna i prvoklasne tehnologije koji posao pretvaraju u zadovoljstvo, a od sada je dostupan i u trgovinama.