Samsung potvrdio proizvodnju QHD i UHD AMOLED zaslona

Samsung potvrdio proizvodnju QHD i UHD AMOLED zaslona

Samsung AMOLED zaslon je stvar ponosa za kompaniju, i to s dobrim razlogom. Iako neki korisnici više preferiraju LCD zaslone zbog načina na koji AMOLED zasloni radi, ali nitko ne može poreći da Samsung može napraviti zaista lijep prikaz slike na zaslonu.

Samsung je bio pomalo spor s dolaskom na tržište sa zaslonom od 1080 piksela, a u trenutku lansiranja Galaxy S4 telefona za nekim konkurentima je kasnio i 6 mjeseci, no izgleda da, lansiranjem QHD 2K zaslona prije ostalih, Samsung nastoji ispraviti grešku iz prošlosti. Iako se očekivalo da će LG prvi lansirati QHD 2K zaslon na predstojećem G Pro 2 telefonu, ipak se čini da će taj uređaj imati zaslon od „samo“ 1080 piksela.

Međutim, zbog ovih činjenica postavlja se pitanje hoće li Samsung Galaxy S5 biti prvi telefon s QHD 2K zaslonom? Na današnjem Semiconductor and Display Technology Roadmap seminaru, Samsung je objavio da već proizvode QHD 2K zaslone, koji mogu prikazivati sliku u rezoluciji od 2560 x 1440 piksela.

Ovi zasloni imaju 4 puta više piksela nego 720p zasloni, i gotovo dva puta više piksela nego 1080p zasloni. Gledajući 5-inčni zaslon koji ćemo imati prilike vidjeti na Samsung Galaxy S telefonu, trenutni broj od 440 piksela po inču će skočiti na 560 piksela po inču.

Iz Samsunga nisu željeli otkriti hoće li novi QHD 2K zaslon biti premijerno prikazan na novom Galaxy S5 telefonu. Iz Samsunga su također potvrdili da rade na razvoju UHD 4K AMOLED zaslona, koji ima rezoluciju prikaza od 3480 x 2160 piksela. Stavljajući ovakvu rezoluciju na 5-inčni zaslon, dolazimo do brojke od nevjerojatnih 880 piksela po inču, što je znatno više od onoga što možemo vidjeti na trenutnim pametnim telefonima i drugim uređajima.

Međutim, postavlja se pitanje da li nam je zaista potrebna tolika gustoća piksela na malim mobilnim zaslonima. U ovom trenutku većina ljudi ne može primijetiti razlikuju su donijeli zasloni s 1080 piksela, a što će se taj broj više povećavati to će razlike biti manje. Naše oči mogu zamijetiti određenu količinu detalja, a 360 piksela po inču se smatra savršenom slikom kada se zaslon drži na standardnoj udaljenosti od očiju.

Samsung je također govorio o svojim planovima o lansiranju 8k UHD televizora, koji bi imao rezoluciju od zapanjujućih 7680 x 4320 piksela, odnosno televizor bi imao ukupno više 32 milijuna piksela.

Još iz kategorije

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

01.06.2020. komentiraj

Sabrent se priprema predstaviti masivni SSD M.2 disk od 8TB i on bi narednih nekoliko godina trebao biti rješenje gamerima za pohranu igara koje imaju, što znači da ne bi morali uklanjati ijednu od njih sa svojih računala.

Novi Panasonicov objektiv L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra

Novi Panasonicov objektiv L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra

01.06.2020. komentiraj

Panasonic predstavlja novi zamjenjivi standardni objektiv sa zumom LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 (S-R2060) utemeljen na sustavu L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra bez zrcala s jednim objektivom iz serije LUMIX S. Fokusirajući se posebno na profesionalnu upotrebu, serija LUMIX S svojim fotoaparatima i objektivima visoke kvalitete nudi beskompromisnu fotografsku izražajnost.

ADATA predstavlja T5000C – vanjsku bateriju u pastelnim bojama s cvjetnim uzorkom

ADATA predstavlja T5000C – vanjsku bateriju u pastelnim bojama s cvjetnim uzorkom

29.05.2020. komentiraj

ADATA Technology predstavlja vanjsku bateriju T5000C, kapaciteta 5000 mAh. Donoseći jedinstveni dizajnerski pristup vanjskim memorijama, kompaktni T5000C opremljen je prekrasno ugraviranim cvjetnim uzorkom osvježavajućeg, proljećem inspiriranog izgleda i ugodnog osjećaja na dodir. Baterija dolazi u dvije zračne, pastelne boje koje savršeno pristaju uz cvjetni uzorak. Osim sjajnog izgleda, T5000C donosi i sjajne karakteristike, uključujući USB tip A i tip C priključke koji podržavaju dvosmjerno punjenje.