Samsung odustaje od 16GB modela Galaxy Note 3

Samsung odustaje od 16GB modela Galaxy Note 3

Poznato je kako Galaxy Note 3 uskoro dolazi na tržište, odnosno najvjerojatnije se radio o 4. rujnu, i to ususret IFA-i na Samsungovom Unpacked 2013: Episode 2 događaju u Berlinu.

Ususret rujanskome lansiranju, Galaxy Note 3 ipak neće dolaziti u svom 16 GB izdanju. Odnosno, radi se o tome da Samsung odustaje od isporuke modela koji sadrže 16 GB memorije za pohranu podataka.

Ukoliko se sjećate Galaxy S4 16 GB verzije koja je lansirana na tržište ranije ove godine, onda znate da se radi o uređaju koji je, istina, imao 16 GB interne memorije, ali manje od 9 GB memorije bilo je zapravo iskoristivo. Znači li, stoga, da Samsung trenutno koristi čak i više prostora nego što su ga koristili u svom Galaxy S4 modelu? Lako je moguće. Nema sumnje u to da je Samsung u stanju pronaći stotine novih mogućnosti koje bi se mogle dodati svakome novome uređaju, kao što je to, primjerice, slučaj sa “S Pen” oko koje su mišljenja među korisnicima podijeljena.

Sve se više čini kako će Galaxy Note 3 biti lansiran na tržište u svojoj verziji od 32 GB i 64 GB interne memorije, što će mnogim korisnicima biti odlična vijest. Očekuje se da će ga krasiti 5,68 inčni Super AMOLED zaslon s 1920 x 1080 rezolucijom, Snapdragon 800 i Exynos 5420 (ovisno o tržištu), 2/3 GB RAM memorije, te 3200mAh baterija i, naravno, podršku za Android 4.3.

Ipak, za više konkretnijih informacija vezanih uz specifikacije Galaxy Note 3 pričekajmo početak rujna.

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.