Samsung Neo QLED televizori dolaze u novom eko pakiranju

Samsung Neo QLED televizori dolaze u novom eko pakiranju

Jeste li znali da svake godine samo 17% od 50 milijuna tona elektronskih uređaja u otpadu završi na reciklaži? Preostalih 83% ostane na nekom od odlagališta, obalama rijeka te u morima ili oceanima. Također, procjenjuje se da će količina elektroničkog otpada do 2030. godine doseći čak 74 milijuna godišnje, što je svjetske proizvođače natjeralo na promjenu proizvodnih procesa s ciljem smanjenja štetnog otpada. Također, u javnosti se sve više priča o utjecaju kartonskih kutija na životnu sredinu koje se najviše koriste upravo za pakiranje elektroničkih uređaja, odnosno utjecaja ovog materijala ukoliko se pravilno ne reciklira.

S time na umu, tvrtka Samsung Electronics je prošle godine predstavila inovativno ekološko pakiranje za pojedine modele televizora, koje je sada prisutno i među najnovijom Neo QLED serijom za 2021. godinu. Dizajnirano od recikliranog valovitog kartona, ovo pakiranje ne samo da prilikom proizvodnje ne doprinosi zagađenju životne sredine, već ima i višestruku praktičku i estetsku primjenu. Tako se kutije novih Samsung Neo QLED televizora mogu s lakoćom pretvoriti u kartonsku kućicu za kućne ljubimce, policu za knjige i cvijeće ili pak stalak za uredski materijal.

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša koji se obilježava 5. lipnja, Samsung želi motivirati korisnike da se okrenu kreativnim i održivim rješenjima pokretanjem Small World kampanje u suradnji s nizozemskim umjetnikom poznatijim kao Papersmith. Tom suradnjom stvorena je posebna kartonska kolekcija gdje Samsung svojim dizajnom pakiranja daruje novi život u obliku dekorativnih maketa zgrada, životinja i biljaka. Pored toga, korisnici širom svijeta imaju priliku pridružiti se ovom projektu preuzimajući dvanaest besplatnih modela s likovima iz Small World kampanje, pritom dijeleći ih na društvenim mrežama uz hashtag #ReimagineABetterPlanet.

Posvećenost tvrtke Samsung prema podizanju svijesti o zaštiti okoliša seže mnogo dalje od ekoloških pakiranja proizvoda. Razvojni timovi zaduženi za dizajn daljinskih upravljača za televizore tijekom godina kreirali su revolucionarne, naprednije uređaje pogonjene solarnom energijom. S dizajnom od 28% reciklirane lastike, ovi daljinski upravljači značajno smanjuju emisiju ugljičnih dioksida i drugih štetnih plinova prilikom proizvodnje. Međutim, ovi daljinski upravljači predstavljaju tek početak ponude proizvoda tvrtke koji su posvećeni održivosti jer Samsung u sljedećem periodu namjerava značajno proširiti portfelj proizvoda dizajniranih od recikliranih materijala, bez kompromisa po pitanju njihove kvalitete i performansi.

Pored prednosti za okoliš, novi Samsung Neo QLED televizori donose vrhunski prikaz sadržaja u 4K i 8K rezoluciji zavisno prema modelima, a sve to zahvaljujući naprednoj Quantum Dot tehnologiji koja analizira količinu svjetlosti u scenama te prema njima optimizira prikaz boja na zaslonu. To znači da će svaki sadržaj kojeg korisnici gledaju, bez obzira je li riječ o akcijskom filmu, glazbenom spotu ili nogometnoj utakmici, biti uvijek prikazan u najvećoj mogućoj kvaliteti uzimajući u obzir i okruženje. Također, uz optimizaciju vizualnog prikaza, Neo QLED televizori dolaze i sa SpaceFit tehnologijom koja isto tako analizira okruženje te prema tome automatski podešava zvuk televizora.

Iskoristite posebnu promociju za Samsung Neo QLED televizore koja traje sve do 11. srpnja 2021. godine, gdje uz kupovinu televizora na poklon dobivate i soundbar nakon registracije kupovine na ce.promotion@samsung.com. Također, korisnici mogu iskoristiti i posebnu ponudu produženog jamstva u trajanju od pet godina do 30. lipnja 2021. godine.

Još iz kategorije

Na tržište dolaze nove LG slušalice

Na tržište dolaze nove LG slušalice

17.08.2022.

Linija bežičnih slušalica TONE Free LG Electronicsa (LG) za 2022. pruža vrhunski doživljaj zvuka s naprednim audio tehnologijama, dizajnom koji je još bolje prilagođen uhu i mnoštvom novih, korisnih značajki, tvrde u kompaniji i dodaju da modeli slušalica TONE Free savršeno se uklapaju u današnji način života u pokretu te pokazuju konstantnu usmjerenost LG-a na korisnika i njegove potrebe.

Novi Xiaomi pametni telefon i to preklopni

Novi Xiaomi pametni telefon i to preklopni

16.08.2022.

Kompanija Xiaomi predstavila je svoj novi napredni sklopivi flagship pametni telefon, Xiaomi MIX Fold 2, uz dugo očekivani godišnji govor Lei Juna, osnivača, predsjednika i izvršnog direktora Xiaomija.

Huawei Mate Xs 2 stigao na hrvatsko tržište

Huawei Mate Xs 2 stigao na hrvatsko tržište

15.08.2022.

Huawei je nakon uspješne Istanbulske premijere lokalno predstavio najnoviji preklopni flagship model pametnog telefona – atraktivni Huawei Mate Xs 2.