Samsung najavio novu seriju SSD diskova 970 EVO Plus

Samsung najavio novu seriju SSD diskova 970 EVO Plus

Korejski elektronički div Samsung najavio je 970 EVO Plus, najnovije poboljšanje u svom NVMe SSD portfelju. Zahvaljujući visokim performansama i kapacitetu do dva terabajta, 970 EVO Plus postavlja novu granicu za pohranu visokih performansi.

Integracijom novih V-NAND čipova s optimiziranim firmwareom, 970 EVO Plus postiže značajna poboljšanja u odnosu na svog prethodnika u performansama u brzini pisanja i energetskoj učinkovitosti. Novi pogon isporučuje sekvencijalne brzine čitanja i pisanja do 3.500 MB/s i do 3.300 MB/s, dok slučajne brzine dolaze do 620.000 IOPS za čitanje i do 560.000 IOPS za pisane operacije.

„Od predstavljanja prvih NVMe SSD-ova u 2015., Samsung je nastavio nadilaziti tehničke prepreke u dizajnu i performansama SSD-a. Novi 970 EVO Plus sada će ponuditi nenadmašne performanse u svojoj klasi tijekom preuzimanja zahtjevnih zadataka kao što su uređivanje 4K sadržaja, 3D modeliranje i simulacija ili igranje video igara“, rekao je Mike Mang, potpredsjednik Brand Product Marketing, Memory Business u tvrtki Samsung.

Novi 970 EVO Plus dolazi u nekoliko verzija. Diskovi kapaciteta 250, 500GB i 1TB ovih su dana već dostupni za kupnju širom svijeta, a verzija od 2TB će se pojaviti na policama trgovina u travnju ove godine. Preporučene maloprodajne cijene kreću od 90 američkih dolara.

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.