Samsung najavio novu seriju SSD diskova 970 EVO Plus

Samsung najavio novu seriju SSD diskova 970 EVO Plus

Korejski elektronički div Samsung najavio je 970 EVO Plus, najnovije poboljšanje u svom NVMe SSD portfelju. Zahvaljujući visokim performansama i kapacitetu do dva terabajta, 970 EVO Plus postavlja novu granicu za pohranu visokih performansi.

Integracijom novih V-NAND čipova s optimiziranim firmwareom, 970 EVO Plus postiže značajna poboljšanja u odnosu na svog prethodnika u performansama u brzini pisanja i energetskoj učinkovitosti. Novi pogon isporučuje sekvencijalne brzine čitanja i pisanja do 3.500 MB/s i do 3.300 MB/s, dok slučajne brzine dolaze do 620.000 IOPS za čitanje i do 560.000 IOPS za pisane operacije.

„Od predstavljanja prvih NVMe SSD-ova u 2015., Samsung je nastavio nadilaziti tehničke prepreke u dizajnu i performansama SSD-a. Novi 970 EVO Plus sada će ponuditi nenadmašne performanse u svojoj klasi tijekom preuzimanja zahtjevnih zadataka kao što su uređivanje 4K sadržaja, 3D modeliranje i simulacija ili igranje video igara“, rekao je Mike Mang, potpredsjednik Brand Product Marketing, Memory Business u tvrtki Samsung.

Novi 970 EVO Plus dolazi u nekoliko verzija. Diskovi kapaciteta 250, 500GB i 1TB ovih su dana već dostupni za kupnju širom svijeta, a verzija od 2TB će se pojaviti na policama trgovina u travnju ove godine. Preporučene maloprodajne cijene kreću od 90 američkih dolara.

Još iz kategorije

Brojni noviteti za kućnu zabavu iz Panasonica

Brojni noviteti za kućnu zabavu iz Panasonica

23.02.2019. komentiraj

Panasonic je sredinom veljače najavio veći broj uređaja iz audio video segmenta koji će se uskoro pojaviti na tržištu. Riječ je o televizorima, slušalicama, kućnim audio sustavima te Blu-ray playerima.

MWC 2019: Hangar18 u Barceloni predstavlja nove uređaje unutar NOA branda

MWC 2019: Hangar18 u Barceloni predstavlja nove uređaje unutar NOA branda

23.02.2019. komentiraj

NOA već treću godinu sudjeluje na najvećem svjetskom sajmu mobilnih tehnologija, Mobile World Congress koji se održava u Barceloni. Uz već najavljenu novu F seriju pametnih uređaja temeljenu na AI te ostale pametne telefone, predstavit će i NOA Vision televizore, NOA tablete, dodatnu opremu NOAline te nove modele iz RUGGED serije.

Kineski mobiteli sada drže trećinu udjela na europskom tržištu

Kineski mobiteli sada drže trećinu udjela na europskom tržištu

22.02.2019. komentiraj

Kineski proizvođači pametnih telefona iznimno su moćni i to nije nikakva tajna, ali svejedno impresioniraju brojke kao one posljednje o stanju na europskom tržištu, gdje skoro pa trećinu udjela čine upravi kineski proizvođači. Konkretnije, riječ je o 32 posto, a sve zahvaljujući kompanijama kao Huawei, Oppo i Xiaomi.