Samsung najavio novu seriju SSD diskova 970 EVO Plus

Samsung najavio novu seriju SSD diskova 970 EVO Plus

Korejski elektronički div Samsung najavio je 970 EVO Plus, najnovije poboljšanje u svom NVMe SSD portfelju. Zahvaljujući visokim performansama i kapacitetu do dva terabajta, 970 EVO Plus postavlja novu granicu za pohranu visokih performansi.

Integracijom novih V-NAND čipova s optimiziranim firmwareom, 970 EVO Plus postiže značajna poboljšanja u odnosu na svog prethodnika u performansama u brzini pisanja i energetskoj učinkovitosti. Novi pogon isporučuje sekvencijalne brzine čitanja i pisanja do 3.500 MB/s i do 3.300 MB/s, dok slučajne brzine dolaze do 620.000 IOPS za čitanje i do 560.000 IOPS za pisane operacije.

„Od predstavljanja prvih NVMe SSD-ova u 2015., Samsung je nastavio nadilaziti tehničke prepreke u dizajnu i performansama SSD-a. Novi 970 EVO Plus sada će ponuditi nenadmašne performanse u svojoj klasi tijekom preuzimanja zahtjevnih zadataka kao što su uređivanje 4K sadržaja, 3D modeliranje i simulacija ili igranje video igara“, rekao je Mike Mang, potpredsjednik Brand Product Marketing, Memory Business u tvrtki Samsung.

Novi 970 EVO Plus dolazi u nekoliko verzija. Diskovi kapaciteta 250, 500GB i 1TB ovih su dana već dostupni za kupnju širom svijeta, a verzija od 2TB će se pojaviti na policama trgovina u travnju ove godine. Preporučene maloprodajne cijene kreću od 90 američkih dolara.

Još iz kategorije

Huawei raste i na domaćem tržištu

Huawei raste i na domaćem tržištu

23.04.2019. komentiraj

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei, zajedno sa svojim pod brendom Honor ima velike planove za cijeli svijet pa tako i za Hrvatsku. Prvi cilj proboj Huaweija na prvo mjesto proizvođača pametnih telefona na svijetu. Velike planove imaju i za brend Honor koji bi, prema navedenim očekivanjima, trebao postati drugi najveći proizvođač pametnih telefona u Kini i četvrti u svijetu. Kompanija će podupirati Honor u razvoju vrhunskih proizvoda i nastaviti ulaganja, održavajući istovremeno čvrstu strategiju dvojnog brenda.

Svatko ima svoje potrebe

Svatko ima svoje potrebe

22.04.2019. komentiraj

Mobilni telefoni nastaju kako ispunili potrebe korisnika, a proizvođači tvrde kako prate njihove potrebe i uvijek pitaju korisnike što žele novo. Naravno, ponekad se nameću neke potrebe poput umjetne inteligencije jer mnogi zapravo niti ne znaju što je to i što danas u njihovim telefonima, ali i različitim cloud uslugama umjetna inteligencija zapravo radi.

Noa nastavlja rast i širenje

Noa nastavlja rast i širenje

21.04.2019. komentiraj

Domaći brand pametnih telefona, tableta i televizora Noa nastavlja sa svojim širenjem, a jedno od posljednjih bilo je na irsko tržište, a o tome kako i kamo se žele razvijati razgovarali smo s direktorom marketinga Hangara 18 i Noe Mariom Pintarom još u Barceloni na MWC19 najvećem svjetskom sajmu gdje se već tradicionalno predstavljaju njihovi novi modeli koji tek dolaze na tržište.