Samsung najavio novo veliko softversko ažuriranje za Galaxy S10 i Galaxy Note10

Samsung najavio novo veliko softversko ažuriranje za Galaxy S10 i Galaxy Note10

Tvrtka Samsung Electronics najavila je da su od ožujka, zahvaljujući softverskom ažuriranju , nove, inovativne značajke Galaxy S20 serije dostupne i na Galaxy S10 i Galaxy Note10 pametnim telefonima. „Korisnici će moći isprobati najnapredniju tehnologiju kamere, uključujući popularnu značajku Single Capture. Osim toga, uživat će u mnogim softverskim poboljšanjima, pristupu inteligentnoj galeriji te novim mogućnostima dijeljenja sadržaja“, objašnjavaju u Samsungu i dodaju kako će značajke Galaxy S20 serije navedene u nastavku bit će dostupne i na Galaxy S10 i Galaxy Note10 pametnim telefonima s nadogradnjom.

„Ovo ažuriranje softvera korisnicima omogućuje da u odabranim funkcijama fotografija i videozapisa Galaxy S20 serije uživaju i uz Galaxy S10 i Note10 uređaje. Single Take značajka, koja sustav kamere i AI koristi za kreiranje više fotografija i videozapisa istovremeno, preporučuje najbolji način snimanja . Tako nećete propustiti niti jedan trenutak, a zahvaljujući revolucionarnoj umjetnoj inteligenciji možete snimati do 10 sekundi, stvarajući raznolik sadržaj“, ističu iz Samsunga.

Uz to, kako tvrde u Samsungu poboljšan je noćni način rada na Galaxy S10 seriji i dodatak Night Hyperlapse značajke na Galaxy S10 i Note10  serijama omogućuju kreiranje nevjerojatnih fotografija i videozapisa, čak i pri slabom svjetlu.

„Nakon fotografiranja savršene fotografije, značajka prilagođenog filtra (Custom Filter) omogućit će stvaranje vlastitog filtra s omiljenim bojama i stilovima, kojeg je moguće spremiti i koristiti u budućnosti. Svi ljubiteljima snimanja Pro Video daje još veću kontrolu tijekom kreiranja video sadržaja, omogućavajući podešavanja osetljivosti leća, izloženosti senzora prilikom snimanja te količine svjetlosti koju koristi kamera. Tijekom snimanja videozapisa moguće je i prebacivanje između glavne i prednje kamere“, ističu iz Samsunga.

Kako tvrde u korejskoj kompaniji zahvaljujući AI tehnologiji i Clean View-om, aplikacija Gallery automatski grupira slične snimke istog predmeta, a također, u galeriji je moguće povećati fotografiju te ju, uz Quick crop značajku u gornjem lijevom kutu, obrezati na željenu veličinu.

Još iz kategorije

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

06.06.2020. komentiraj

Raspberry Pi Foundation udvostručila je maksimalnu količinu dostupne radne memorije (RAM) u svom Raspberry Pi 4 pa on sad ima 8GB te se prodaje za 75 američkih dolara. A kako bi se izvukla korist iz te radne memorije, Raspberry Pi Foundation na tržište izbacuje i novu 64-bitnu verziju svog operativnog sustava, koji se trenutno nalazi u ranoj beta fazi.

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

05.06.2020. komentiraj

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i najavio skori dolazak svojih prijenosnih računala na domaće tržište. Kako ističe Norman Muller iz Huaweija prvi prijenosnici mogu se očekivati na tržištu negdje u jesen ove godine. To će zasigurno pokazati, kako tvrdi Muller da Huawei nije samo kompanija koja proizvodi pametne telefon3e nego i sve druge uređaje od pametnih nosivih uređaja, ali i računala.

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.