Samsung na sajmu CES 2015 predstavlja nove audio proizvode

Samsung na sajmu CES 2015 predstavlja nove audio proizvode

Foto: Samsung

Tvrtka Samsung Electronics najavila je nove audio proizvode, zvučnike WAM7500/6500 i proširenu liniju zakrivljenih soundbarova koji će biti predstavljeni na najvećem sajmu potrošačke elektronike CES 2015.

Zvučnici WAM7500/6500 predstavljaju novi Samsungov koncept koji donosi bogat zvuk neovisno o tome gdje se nalazili. Za razliku od standardnih zvučnika koji projiciraju zvuk u samo jednom smjeru, zvučnici WAM7500/6500 ispunjavaju cijelu prostoriju zvukom. Ovaj novi pristup zvuku rezultat je korištenja tehnologije „Ring Radiator“ koja omogućava širenje zvuka u 360 stupnjeva te donosi sklad između visokih tonova i basova.

- Znamo koliko ljudi uživaju u glazbi i upravo zato proširujemo liniju naših audio proizvoda donoseći kvalitetno bežično audio iskustvo u njihove domove – izjavio je Jurack Chae, viši potpredsjednik tvrtke Samsung Electronics te dodao – s novim zvučnicima WAM7500/6500 korisnici će moći uživati u bogatom zvuku gdje god se nalazili, dok naši novi zakrivljeni soundbarovi izvrsno upotpunjuje iskustvo gledanja televizije.

Zvučnici WAM7500/6500 su dijelom razvijeni u Samsungovom audio laboratoriju u Valenciji, u Kaliforniji. Elegantni i dizajnirani od kvalitetnih materijala, zvučnici se mogu lako uklopiti u svako uređenje doma. Na tržištu će biti dostupna dva modela: stacionarni WAM7500 i mobilni WAM6500

Stacionarni WAM7500 objedinjuje lijep dizajn i izvrsnu kvalitetu zvuka. Mobilni WAM6500 dolazi s ugrađenom baterijom omogućujući korisniku uživanje u glazbi bilo da se nalazi u svom domu ili izvan njega. Oba modela jednostavno se povezuju s mobilnim uređajima, televizorima i soundbarovima.

Također, Samsung planira prvi u svijetu predstaviti novu liniju zakrivljenih soundbarova koja je u međuvremenu dodatno nadograđivana od prvog predstavljanja sredinom 2014. godine. Uz seriju 7500, Samsung će predstaviti linije 8500, 6500 i 6000, proširujući lepezu proizvoda na ukupno četiri koje odgovaraju Samsungovim zakrivljenim televizorima različitih veličina, od 45 do 78 inča.

Također, novopredstavljena serije 8500 donosi visoku kvalitetu zvuka zahvaljujući 9,1 kanalnim zvučnicima, središnjem zvučniku i dodatnim bočnim zvučnicima smještenim na oba kraja. To će dodatno pojačati doživljaj Samsungovih zakrivljenih televizora donoseći bogati surround-sound korisniku. Ovi proizvodi, i još puno toga, bit će službeno predstavljeni za vrijeme sajma CES 2015.

Još iz kategorije

USB4 je dvostruko brži, još manji i stiže 2020.

USB4 je dvostruko brži, još manji i stiže 2020.

20.09.2019. komentiraj

Vrijeme je za novu generaciju USB priključaka, potvrdila je to USB Promoter Group, koja se sastoji od tehnoloških velikana kao Apple, HP, Intel Microsoft i Texas Instruments. Riječ je o USB4, koji je baziran na Thunderboltu i bit će dvostruko manji od prethodnika te će se na tržištu pojaviti dogodine.

Od iduće godine dolaze diskovi kapaciteta preko 20TB

Od iduće godine dolaze diskovi kapaciteta preko 20TB

20.09.2019. komentiraj

Western Digital ne posustaje u namjeri da konstantno pomiče granice i donosi na tržište disk s najvećim kapacitetom koji se u tom trenutku može naći, a to će se nastaviti i dogodine jer najavljen je disk od 20TB, koji će se sastojati od devet manjih diskova od po 2.22TB. I, kako je bilo najavljeno, neće biti baziran na heliju.

6 alternativnih mobilnih operativnih sustava za Android

6 alternativnih mobilnih operativnih sustava za Android

20.09.2019. komentiraj

Googleovo otkazivanje Android licence Huaweiju izazvalo je podosta rasprava usmjerenih u ono što bi kineski tehnološki gigant trebao učiniti sljedeće, no malo tko zna sa sigurnošću odgovor na to. Stoga, možemo se baviti teoretiziranjem, kao primjerice mogućnostima prelaska na neki drugi mobilni operativni sustav. I u nastavku teksta donosimo šest trenutno najboljih na svijetu, a da su ujedno i open source.