Samsung na CES-u predstavlja novi Quantum Dot zakrivljeni monitor

Samsung na CES-u predstavlja novi Quantum Dot zakrivljeni monitor

Foto: Samsung CH711

Na  sajmu CES 2017. Samsung će predstaviti svoj novi Quantum Dot zakrivljeni monitor model CH711. On je dizajniran za gamere i bit će dostupan u 27 i 31,5-inčnoj verziji. Planirani početak prodaje tog modela je na samom početku 2017. godine, odnosno odmah nakon sajma CES.

Uz zakrivljenost od 1,800R i ultra široki kut gledanja od 178- stupnjeva, CH711 čini sadržaj jasno vidljivim gdje god se nalazili u sobi. Njegov ergonomski dizajn omogućava korisnicima vodoravno i uspravno prilagođavanje monitora za optimalnu ugodnost gledanja. U kombinaciji s gotovo 125 postotnim sRGB spektrom boja i rezolucijom od 2560 s 1440 točaka prikazivat će detaljne boje bez obzira na udaljenost promatrača.

Samsung će na sajmu ujedno predstaviti i svoje prve Quantum Dot monitore CFG70. Riječ je o monitorima dijagonale 24 i 27 inča koji su uoči božićnih blagdana krenuli u prodaju na američkom tržištu. U sklopu predstavljanja najnovijih monitora posjetitelji sajma imat će priliku da u Samsungovoj interaktivnoj gaming zoni iz prve ruke iskuse kako izgledaju u uvjetima igranja.

Samsungov štand će uključivati interaktivne stanice na kojima će korisnici moći zaigrati neke od najpopularnijih video naslova današnjice  na CFG70 Quantum Dot zakrivljenim monitorima. Na stanicama će se također nalaziti i popratni SMART LED zasloni velikih formata na kojima će se prenositi natjecanja i pomoću kojih će široj publici biti demonstrirani najnoviji monitori.

Posjetitelji CES-a će također moći vidjeti i najavu novog vala Samsungovih monitora visoke razlučivosti čije je predstavljanje najavljeno za početak 2017. Među njima su 28-inčni monitor oznake UH750 te 23.8 i 27-inčni modeli oznake SH850.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Koje se aplikacije najviše preuzimaju na iOS-u

INFOGRAFIKA: Koje se aplikacije najviše preuzimaju na iOS-u

26.06.2019. komentiraj

Apple se iznimno ponosi App Store trgovinom aplikacija jer donosi mu na desetke milijardi američkih dolara prihoda, što Googleov Play Store nikako ne može dostići, unatoč značajnijem broju korisnika i preuzimanja aplikacija. Ali, takav je to odnos snaga i zato je zanimljivije gledati što nude obje trgovine, bez da ih se međusobno uspoređuje.

TCL pokreće proizvodnju fleksibilnih OLED zaslona u četvrtom kvartalu 2019. godine

TCL pokreće proizvodnju fleksibilnih OLED zaslona u četvrtom kvartalu 2019. godine

23.06.2019. komentiraj

Vrijeme pametnih telefona sa savitljivim zaslonom svakako dolazi, a tome je dokaz i najava TCL-a koji se bavi proizvodnjom zaslona, ali je i otkupio poznate brandove pametnih telefona BlackBerry i Alcatel, da od posljednjeg kvartala ove godine kreće s proizvodnjom prvih OLED savitljivih zaslona.

Sony najavio novi FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS

Sony najavio novi FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS

22.06.2019. komentiraj

Tvrtka Sony najavila je još jedan novi objektiv kojim je proširila svoju liniju objektiva punog formata, FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS super-telefoto zoom objektiv. Sony E-mount zoom najvećeg raspona, model G Lens serije koristi mnoge od najnaprednijih tehnologija u dizajnu objektiva tvrtke Sony da bi se osigurala odlična kvaliteta fotografije, visoke AF performanse i izvanredna kontrola. Kada se upari s nekim od najnovijih, najbržih tijela E-mount fotoaparata, pouzdano će pratiti i precizno uhvatiti sve vrste pokretnih subjekata, uključujući ptice, divlje životinje, sportaše u pokretu i još mnogo toga.