Samsung lansirao novu uslugu SmartThings Find

Samsung lansirao novu uslugu SmartThings Find

Tvrtka Samsung Electronics predstavila je novu uslugu SmartThings Find  koja omogućuje korisnicima brz i jednostavan pronalazak Galaxy uređaja. Nakon što se 6 milijuna korisnika  diljem Koreje, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a prijavilo za rani pristup usluzi, SmartThings Find spreman je za globalno lansiranje na uređajima s operativnim sustavom Android 8 ili novijim. SmartThings Find koristi tehnologije Bluetooth Low Energy (BLE)  i ultra-wideband (UWB)  kako bi pomogli korisnicima prilikom pronalaska svojih Galaxy pametnih telefona, tableta, pametnih satova i bežičnih slušalica.

„Koristeći najnovije tehnologije BLE i UWB, SmartThings Find učinit će život korisnika manje stresnim kada je riječ o potrazi za izgubljenim Galaxy uređajima. Uz dodatnu prednost korištenja AR tehnologije  u kombinaciji s kartama i zvukovima koji ih navode do njihovih pametnih uređaja, SmartThings Find je jednostavno i vizualno rješenje koje će im pomoći da lako pronađu svoj omiljeni uređaj. Ovo je samo jedan primjer novih značajnih mobilnih iskustava koje će UWB tehnologija donijeti korisnicima širom svijeta“, rekao je Jaeyeon Jung, potpredsjednik i voditelj tima SmartThings, Odjel mobilnih komunikacija, Samsung Electronics.

Nakon završetka brzog postupka registracije, SmartThings korisnici mogu lako pronaći svoje Galaxy uređaje – od pametnih telefona, tableta i pametnih satova pa sve do bežičnih slušalica. Bilo da su svoj Galaxy Note20 Ultra ispustili iza kauča ili se ne mogu sjetiti gdje su spremili svoje Galaxy Buds Live bežične slušalice, usluga SmartThings Find pomoći će im da ih pronađu.

„Pomoću usluge SmartThings Find korisnici mogu pronaći svoj nestali uređaj, čak i kada je izvan mreže . To je zato što se SmartThings korisnici sada mogu odlučiti za sigurno korištenje svog Galaxy tableta ili pametnog telefona kako bi pomogli drugima u lociranju izgubljenih uređaja. Jednom kada je uređaj van mreže 30 minuta, počinje proizvoditi BLE signal koji mogu primiti drugi uređaji. Ako korisnici prijave svoj uređaj kao izgubljen putem SmartThings Finda, bilo koji obližnji Galaxy pametni telefon ili tablet koji je izabrao pomoć pri pronalaženju izgubljenih uređaja može upozoriti Samsung poslužitelja o njegovom položaju, a oni će potom obavijestiti korisnike. Svi korisnički podaci SmartThings Finda su šifrirani i zaštićeni, tako da je lokacija uređaja vidljiva samo njegovom vlasniku“, tvrde u Samsungu.

Lociranje nestalog uređaja je sada brže i jednostavnije s integriranim uputama na karti i mogućnošću reprodukcije zvuka izgubljenog uređaja kako bi ga korisnici brže pronašli, pojašnjavaju u kompaniji i dodaju da kada korisnici izgube uređaj, mogu jednostavno otvoriti SmartThings Find aplikaciju na pametnom telefonu ili tabletu i odabrati uređaj koji žele locirati. Kako tvrde u Samsungu tada će se prikazati točna lokacija njihovog uređaja na karti, a kad se približe uređaju, mogu odabrati da uređaj reproducira zvuk ili ga mogu locirati pomoću funkcije pretraživanja bazirane na AR koja grafički prikazuje korisniku kako se približava uređaju.

„Od 30. listopada 2020. novo ažuriranje softvera za aplikaciju SmartThings za pametne telefone i tablete Galaxy s operativnim sustavom Android 8 ili novijim dostupno je širom svijeta . Nakon toga korisnici mogu pristupiti usluzi SmartThings Find dodirivanjem oznake na dnu početnog zaslona u aplikaciji SmartThings. Uz to, od početka sljedeće godine Samsung će dodatno proširiti mogućnosti praćenja, što će korisnicima pomoći da lociraju ne samo Galaxy uređaje, već i druge“, zaključuju u Samsungu.

Još iz kategorije

Novi Samsung Galaxy preklopni telefoni koriste reciklirane materijale

Novi Samsung Galaxy preklopni telefoni koriste reciklirane materijale

13.08.2022.

Tvrtka Samsung Electronics ostvarila je napredak prema ispunjenju svojih ciljeva na polju održivosti zadanih do 2025. godine u sektoru mobilnog poslovanja. Među ključnim inicijativama su razvoj i uključivanje recikliranih materijala u proizvode, izrada više ekološke ambalaže i „novi život“ za starije Samsung Galaxy uređaje, kako bi se smanjio elektronički otpad.

Hoće li pametne naočale zamijeniti pametne telefone

Hoće li pametne naočale zamijeniti pametne telefone

12.08.2022.

Google je 19. srpnja najavio testiranje novih pametnih naočala s tehnologijom proširene stvarnosti (AR), zbog čega se ponovno pojavilo pitanje postaljeno još 2013., o tome mogu li one zamijeniti pametne telefone.

Stižu novi Samsungovi pametni satovi

Stižu novi Samsungovi pametni satovi

10.08.2022.

Tvrtka Samsung Electronics najavila je Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro modele pametnih satova – koji oblikuju zdrave navike s intuitivnim uvidima, naprednim značajkama i još snažnijim mogućnostima. Galaxy Watch5 poboljšava značajke na koje se potrošači oslanjaju svaki dan, dok je Galaxy Watch5 Pro – najnoviji dodatak Galaxy Watch seriji – najizdržljiviji i najkompletniji Samsung pametni sat dosad, tvrde u Samsungu i dodaju da Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro Ovi omogućavaju korisnicima da lakše ispunjavaju svoje.