BROJNE KATEGORIJE

Samsung je dobio brojne prestižne CTA nagrade

Samsung je dobio brojne prestižne CTA nagrade

Samsung se pohvalio da su njegove najnovije tehnologije osvojile višestruka priznanja za CES 2024 inovacije u raznim kategorijama. Udruženje potrošačke tehnologije (CTA) dala mu je priznanja u različitim kategorijama proizvoda, uključujući mobilne uređaje, televizore, audio uređaje, projektore, monitore i kućanske aparate.

Dobitnici nagrada bili su Galaxy Z Fold5, serija Galaxy Watch6 satova, Galaxy Buds FE za slušalice i osobne audio uređaje, Samsung Health, Samsung Food, SmartThings Energy, Less Microfiber filter i Exynos Connect U10.

Galaxy Z Fold5 odlikuje se nenadmašnim iskustvom sklopivog uređaja uz profesionalnu kvalitetu kamere i snažniju i inteligentniju izvedbu, te predstavlja najtanji Samsung Galaxy Fold model do sada, zahvaljujući novom dizajnu fleksibilne šarke.

Serija Galaxy Watch6 satova za fizičku kondiciju i sport nudi personaliziranu brigu o zdravlju, namjenski dizajn i unaprijeđeno mobilno iskustvo da biste bili informiraniji i zdraviji – sve to s jednostavnijim pristupom izravno sa zapešća.

Galaxy Buds FE slušalice nude izuzetan zvuk sa snažnim basom, kao i napredno aktivno eliminiranje buke (ANC) te jasnije pozive. Uz ergonomski dizajn i različite veličine bubica i vrhova, Galaxy Buds FE slušalice udobno i sigurno prianjaju i savršeno se uparuju s drugim Samsung uređajima, kao što su pametni telefon, tablet, osobno računalo ili čak televizijski uređaji za svakodnevnu upotrebu.

Samsung Health pruža personaliziranije, intuitivnije iskustvo praćenja fizičkog stanja za poboljšanje zdravlja. To obuhvaća analizu trčanja u stvarnom vremenu, sigurnosne funkcije koje su uvijek uključene i prilagođeno praćenje sna. Bez obzira na vaše zdravstvene ciljeve, Samsung Health je osmišljen da vam pomogne da ih ostvarite uz pružanje detaljnih i djelotvornih uvida.

Nedavno pokrenuta aplikacija Samsung Food koristi naprednu AI tehnologiju za poboljšanje prednosti koje korisnici dobivaju od Samsung aplikacija, pametnih kućanskih aparata i uređaja – i u skladu s tim je nagrađena u AI kategoriji. Aplikaciju pokreće najsuvremenija Samsung Food AI tehnologija koja radi zajedno sa Samsung SmartThings Cooking servisima i Samsung Family Hub+ frižiderima. Među glavnim funkcijama su personalizirane preporuke recepata na osnovu prehrambenih ciljeva i razine aktivnosti korisnika te pristup raznim kulinarskim zajednicama korisnici mogu razmjenjivati recepte i savjete.

Aplikacija SmartThings Energy, nagrađena u kategoriji pametnog doma, omogućuje korisnicima bolju kontrolu nad svojim ugljičnim otiskom i smanjenje mjesečnog računa za struju. Nudi AI energetski način rada, koji prati energetsku potrošnju povezanih aparata i automatski prilagođava njihov rad da bi se potrošnja smanjila, dok nova funkcija Carbon Intensity Awareness pruža uvid u lokalnu energetsku proizvodnju i intenzitet ugljika. Također automatski prilagođava uređaje uključene u programe zahtjeva potrošnje, pomažući korisnicima da ostvare novčane nagrade i uštede tijekom razdoblja visoke potrošnje energije.

Nagrađen u kategoriji održivosti, Less Microfiber filter je vanjski filter za perilicu rublja koji može smanjiti ispuštanje mikrovlakana tijekom ciklusa pranja. Pokretanje perilice rublja četiri puta tjedno s ovim filterom može smanjiti količinu mikrovlakana koja je ekvivalentna osam plastičnih boca od 500 ml  godišnje. Uz ugrađeni Wi-Fi, korisnici mogu provjeriti status filtera u aplikaciji SmartThings i primati upozorenja za čišćenje ili zamjenu.

Nagrađen u kategoriji ugrađenih tehnologija, Samsung Exynos Connect U100 predstavlja ultraširokopojasno (UWB) rješenje koje pruža vrlo precizne informacije o udaljenosti i lokaciji mobilnih, automobilskih i IoT uređaja.