Samsung i Tetris dizajnirali Samsung Stackers posude za spremanje hrane

Samsung i Tetris dizajnirali Samsung Stackers posude za spremanje hrane

Tvrtke Samsung Electronics i Tetris u partnerskoj suradnji predstavile  su Samsung Stackers ograničenu seriju posuda za spremanje hrane koja je inspirirana poznatom igricom Tetris. Osim nostalgičnog i simpatičnog dizajna, posude su posebno osmišljene za smanjenje bacanja hrane u kućanstvima.

Ovo inovativno i prvo takvo rješenje za spremanje hrane obuhvaća svih sedam legendarnih Tetrimino oblika i boja (cijan, žuta, ljubičasta, zelena, tamnoplava, crvena i narančasta) te omogućuje jednostavno, efikasno i sigurno odlaganje hrane u hladnjak ili zamrzivač na zabavan i originalan način. Kao dodatan doprinos globalnoj zajednici, sav prihod od Samsung Stackers posuda za pohranu hrane donirat će se Europskom savezu banaka hrane.

Istraživanja pokazuju da se količina hrane koja se baca ponovno povećala i vratila na nivo prije pandemije. Prema istraživanju, čak troje od desetero ispitanika (30%) priznaje da baca više hrane nego prije pandemije (20%) zbog slabog vlastitog angažmana po tom pitanju.

Korištenjem šarenog i nostalgičnog Tetris® dizajna, korisnici će moći Samsung Stackers posudice u svojem hladnjaku slagati baš kao u video igri. Pomicanjem posuda gore, dolje, lijevo ili desno, ovaj set idealan je za optimizaciju i uštedu prostora u hladnjaku, a uz to smanjuje količinu bačene hrane. Uzimajući u obzir blagdane koji stižu, Samsung Stackers posude mogu biti savršen poklon za sve ljubitelje igrica, gurmane, ali i ekološke entuzijaste koji ovog Božića traže nešto uistinu jedinstveno.

Baš kao i Samsung Stackers, Samsung Bespoke hladnjaci nude beskrajne mogućnosti prilagođavanja izvana i iznutra. Bilo da su u pitanju opcije kao što je prilagodljiv unutrašnji prostor ili police za vino koje maksimalno smanjuju gubitak prostora u hladnjaku ili SpaceMax™ tehnologija za pogodniji raspored svježeg voća i povrća – sve one su tu s posebnom svrhom. Ove inovativne značajke mogu se pronaći u Samsung Bespoke hladnjacima, jedinstvena kombinacija hladnjaka i zamrzivača koji pružaju veliki kapacitet, jednostavno korištenje i mogućnost prilagođavanja. Ova ograničena serija predstavlja savršen odgovor na europsko istraživanje koje je proveo Samsung, a koje je pokazalo da polovica Europljana (54%) priznaje da bi im bolja organizacija hrane pomogla pri smanjenju  bacanja hrane, dok dvije trećine (64%) smatra da bi im hrana duže trajala ako bi je pravilno odlagali.

„Naša misija je razvoj proizvoda i rješenja koji pomažu korisnicima u svakodnevici na više načina, što uključuje i smanjenje bacanja hrane. Zbog toga smo udružili snage s tvrtkom TetrisTM kako bi stvorili Samsung Stackers kao potpuno jedinstveno rješenje za spremanje hrane na zabavan način. Osim što se savršeno uklapaju u hladnjake, Samsung Stackers pruža našim korisnicima da još efikasnije iskoriste prostor po pitanju hrane i pritom smanje količinu koja je nepotrebno bačena, a sve to uz podršku Europskog saveza banaka hrane“, izjavio je Tim Beere, direktor odjela rashladnih uređaja, Samsung Electronics.

„Ponosni smo na našu suradnju prilikom stvaranja Samsung Stackers posuda. Lijepo je vidjeti kako će Samsung Stackers ponovno oživjeti našu omiljenu video igru i jedva čekamo vidjeti kako će korisnici  jedan običan prostor unutar hladnjaka i zamrzivača  pretvoriti u pravu zabavu. Isto tako, s obzirom na to da se svi prihodi doniraju Europskom savezu banaka hrane, ovo je sjajna prilika da na više načina pomognemo u globalnoj borbi protiv nepotrebnog bacanja hrane“, dodala je Maya Rogers, predsjednica i generalna direktorica tvrtke Tetris®.

Novi Samsung Stackers će biti dostupni u sljedećim europskim zemljama: Rumunjska, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Španjolska, Češka, Slovačka, Italija, Mađarska, Grčka, Francuska i UK.

Oni koji žele kupiti ograničenu seriju Samsung Stackersa to mogu učiniti po cijeni od 20,00 funti /25,00 eura na stranici: Yes I Want It. Sva zarada ide Europskom savezu banaka hrane, neprofitnoj organizaciji koju čini mreža od 335 banaka hrane širom Europe posvećenih sprječavanju bacanja i povećanju dostupnosti hrane.

Još iz kategorije

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

15.01.2022.

Kompanija Anker stoji iza jednog tržištu omiljenih prijenosnih projektora - Nebula Mars II Pro. A na CES sajmu u Las Vegasu predstavljen je novi temeljen na laserskoj tehnologiji - Nebula Cosmos Laser.

CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

15.01.2022.

OnePlus 10 Pro jedna je od najvećih priča CES sajma u Las Vegasu, bar što se pametnih telefona tiče. Posebno jer će sredinom siječnja biti predstavljen u Kini, a vrlo brzo nakon toga naći će se na tržištu diljem svijeta.

Xiaomi pozdravlja nalaz Njemačkog saveznog ureda za sigurnost informacija BSI

Xiaomi pozdravlja nalaz Njemačkog saveznog ureda za sigurnost informacija BSI

15.01.2022.

Korporacija Xiaomi je 13. siječnja primila obavijest Njemačkog saveznog ureda za informacijsku sigurnost (BSI) da je BSI završio s revizijom pametnih telefona Xiaomi s fokusom na Njemačku. BSI je zaključio kako ne može identificirati niti jednu nepravilnost koja bi zahtijevala daljnju istragu ili druge mjere. Konkretno, BSI nije otkrio prijenos bilo kakvih filtracijskih lista, kako je navedeno u izvornom izvješću.