Samsung Galaxy S8 bit će predstavljen 29. ožujka u New Yorku

Samsung Galaxy S8 bit će predstavljen 29. ožujka u New Yorku

Foto: Dražen Tomić

Samsung je prekinuo tradiciju predstavljanja najnovijeg premium pametnog telefona na Mobile World Congressu u Barceloni i umjesto toga ponudio je samo dijelove onoga što se može očekivati od Galaxy S8 i S8 Edge. Ali, predstavio je tablete Galaxy Tab S3 i Galaxy Book, koji ipak nisu izazvali toliko pažnje kao što bi pametni telefoni...

Očito je Samsung odlučio potpuno promijeniti imidž i krenuti Appleovim putem pa će tako 29. ožujka u prijenosu uživo cijelom svijetu predstaviti najnovije uređaje, koji su pomno izvedeni kako bi se udaljili od "eksplozivnog" Galaxy Note 7, s kojim su krenuli veliki problemi za Samsung i gubitak povjerenja od strane korisnika.

Dok se pak ne dogodi to famozno predstavljanje, ostaju glasine, a ima ih uistinu mnogo. Naime, S8 Edge bi se trebao po novome zvati Galaxy S8 Plus jer i S8 model će dobiti zakrivljene rubove pa nema smisla nazivati jednog Edge kad oba imaju identičan izgled. Stoga će i u tom segmentu možda uslijediti kopija Applea s "Plus" nazivom.

Oba modela imat će Super AMOLED 2650x1440 zaslon, s tim da bi na S8 trebao imati 5,8 inča, a na S8 Plus 6,2 inča. Dakle, "manji" model bit će uistinu velik. Oba će imati Snapdragon 835 procesor i time postaju prvi uređaji s njime na tržištu. Oba će imati Android Nougat 7.1 kao početni operativni sustav i 4GB RAM i 64GB prostora, uz microSD. Baterija na manjem telefonu imat će 3250 mAh, a na većem 3750 mAh i bit će vodootporni i otporni na prašinu. Glavna kamera bi pak trebala imati 12 megapiksela, s potporom za 4K video snimanje i dual-LED flash. Prednja kamera bi trebala imati osam megapiksela...

No, sve se može promijeniti s 29. ožujkom i jedino što se sto posto zna u ovom trenutku jest da je taj datum predstavljanja točan, da je baterija na svakom uređaju prošla osam razina testiranja i potpuno je spremna za tržište, a uz to će u samom uređaju biti ostavljen prostor kako ne bi dolazilo do zagrijavanja...

Još iz kategorije

Samsungov Galaxy Note10 i Note10+ stigli u Hrvatsku

Samsungov Galaxy Note10 i Note10+ stigli u Hrvatsku

25.08.2019. komentiraj

Nakon službenog predstavljanja u New Yorku, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji predstavljeni su premijerno i u Hrvatskoj, a cjenovno se kreću do 7400 do 9300 kuna. Galaxy Note10, nova serija vrhunskih pametnih telefona koja spaja elegantan i tanak dizajn s moćnim značajkama performansi i produktivnosti, korisnicima omogućuje da maksimalno iskoriste svaki trenutak.

Novi gaming monitori predstavljeni na Gamescomu

Novi gaming monitori predstavljeni na Gamescomu

24.08.2019. komentiraj

Ovogodišnji Gamescom u Koelnu Samsung Electronics iskoristio je za predstavljanje novog gaming monitora oznake CRG5. To je, kako tvrde u Saumsungu, posljednji u seriji Samsung zakrivljenih gaming monitora. Gamescom, najveći svjetski gaming sajam, važan je događaj za Samsung na kojem prikazuju svoju najnoviju gaming tehnologiju. Osim CRG5, posjetitelji gamescoma su mogli iskusiti i druge Samsungove inovacije u polju gaming monitora, uključujući Space Gaming Monitor (SR75Q) i Super Ultra-wide CRG9 49”, ističu iz ovog korejskog proizvođača.

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.