Samsung Galaxy S8 bit će predstavljen 29. ožujka u New Yorku

Samsung Galaxy S8 bit će predstavljen 29. ožujka u New Yorku

Foto: Dražen Tomić

Samsung je prekinuo tradiciju predstavljanja najnovijeg premium pametnog telefona na Mobile World Congressu u Barceloni i umjesto toga ponudio je samo dijelove onoga što se može očekivati od Galaxy S8 i S8 Edge. Ali, predstavio je tablete Galaxy Tab S3 i Galaxy Book, koji ipak nisu izazvali toliko pažnje kao što bi pametni telefoni...

Očito je Samsung odlučio potpuno promijeniti imidž i krenuti Appleovim putem pa će tako 29. ožujka u prijenosu uživo cijelom svijetu predstaviti najnovije uređaje, koji su pomno izvedeni kako bi se udaljili od "eksplozivnog" Galaxy Note 7, s kojim su krenuli veliki problemi za Samsung i gubitak povjerenja od strane korisnika.

Dok se pak ne dogodi to famozno predstavljanje, ostaju glasine, a ima ih uistinu mnogo. Naime, S8 Edge bi se trebao po novome zvati Galaxy S8 Plus jer i S8 model će dobiti zakrivljene rubove pa nema smisla nazivati jednog Edge kad oba imaju identičan izgled. Stoga će i u tom segmentu možda uslijediti kopija Applea s "Plus" nazivom.

Oba modela imat će Super AMOLED 2650x1440 zaslon, s tim da bi na S8 trebao imati 5,8 inča, a na S8 Plus 6,2 inča. Dakle, "manji" model bit će uistinu velik. Oba će imati Snapdragon 835 procesor i time postaju prvi uređaji s njime na tržištu. Oba će imati Android Nougat 7.1 kao početni operativni sustav i 4GB RAM i 64GB prostora, uz microSD. Baterija na manjem telefonu imat će 3250 mAh, a na većem 3750 mAh i bit će vodootporni i otporni na prašinu. Glavna kamera bi pak trebala imati 12 megapiksela, s potporom za 4K video snimanje i dual-LED flash. Prednja kamera bi trebala imati osam megapiksela...

No, sve se može promijeniti s 29. ožujkom i jedino što se sto posto zna u ovom trenutku jest da je taj datum predstavljanja točan, da je baterija na svakom uređaju prošla osam razina testiranja i potpuno je spremna za tržište, a uz to će u samom uređaju biti ostavljen prostor kako ne bi dolazilo do zagrijavanja...

Još iz kategorije

Huawei u Zagrebu predstavio novu P30 seriju

Huawei u Zagrebu predstavio novu P30 seriju

18.04.2019. komentiraj

Kineski Huawei u Hrvatskom je domu likovnih umjetnika u Zagrebu predstavio svoju P30 seriju pametnih telefona. Nove mobilne perjanice predstavljene su 26. ožujka na ekskluzivnom događaju u Parizu, a ovom ih je prigodom pobliže mogla upoznati šira javnost u Hrvatskoj.

Panasonic predstavio konceptni prozirni OLED zaslon

Panasonic predstavio konceptni prozirni OLED zaslon

17.04.2019. komentiraj

Panasonic je na sajmu Salone del Mobile, najvećoj i najprestižnijoj svjetskoj izložbi namještaja i lifestyle proizvoda, predstavio konceptni prozirni OLED zaslon. Taj je koncept predstavljen u sklopu instalacije švicarske marke namještaja Vitra.

Hangar18 otvorio prvu trgovinu u Irskoj

Hangar18 otvorio prvu trgovinu u Irskoj

16.04.2019. komentiraj

Početkom travnja, otvoren je prvi NOA “brand shop” u Irskoj u jednom od najvećih shopping centara u Sjevernom Dublinu, Swords Pavilions. Ovo prva otvorena trgovina od ukupno 100 planiranih u EU, te prva od 15 planiranih u Irskoj, ističu u Hangar18 koji stoji iza branda Noa. Njihov brand pametnih telefona i televizora Noa je postala prepoznat brand u Europi, a i šire te će nastaviti s izvozom i otvaranjem novih tržišta u narednom razdoblju.