Samsung Galaxy S8 bit će predstavljen 29. ožujka u New Yorku

Samsung Galaxy S8 bit će predstavljen 29. ožujka u New Yorku

Foto: Dražen Tomić

Samsung je prekinuo tradiciju predstavljanja najnovijeg premium pametnog telefona na Mobile World Congressu u Barceloni i umjesto toga ponudio je samo dijelove onoga što se može očekivati od Galaxy S8 i S8 Edge. Ali, predstavio je tablete Galaxy Tab S3 i Galaxy Book, koji ipak nisu izazvali toliko pažnje kao što bi pametni telefoni...

Očito je Samsung odlučio potpuno promijeniti imidž i krenuti Appleovim putem pa će tako 29. ožujka u prijenosu uživo cijelom svijetu predstaviti najnovije uređaje, koji su pomno izvedeni kako bi se udaljili od "eksplozivnog" Galaxy Note 7, s kojim su krenuli veliki problemi za Samsung i gubitak povjerenja od strane korisnika.

Dok se pak ne dogodi to famozno predstavljanje, ostaju glasine, a ima ih uistinu mnogo. Naime, S8 Edge bi se trebao po novome zvati Galaxy S8 Plus jer i S8 model će dobiti zakrivljene rubove pa nema smisla nazivati jednog Edge kad oba imaju identičan izgled. Stoga će i u tom segmentu možda uslijediti kopija Applea s "Plus" nazivom.

Oba modela imat će Super AMOLED 2650x1440 zaslon, s tim da bi na S8 trebao imati 5,8 inča, a na S8 Plus 6,2 inča. Dakle, "manji" model bit će uistinu velik. Oba će imati Snapdragon 835 procesor i time postaju prvi uređaji s njime na tržištu. Oba će imati Android Nougat 7.1 kao početni operativni sustav i 4GB RAM i 64GB prostora, uz microSD. Baterija na manjem telefonu imat će 3250 mAh, a na većem 3750 mAh i bit će vodootporni i otporni na prašinu. Glavna kamera bi pak trebala imati 12 megapiksela, s potporom za 4K video snimanje i dual-LED flash. Prednja kamera bi trebala imati osam megapiksela...

No, sve se može promijeniti s 29. ožujkom i jedino što se sto posto zna u ovom trenutku jest da je taj datum predstavljanja točan, da je baterija na svakom uređaju prošla osam razina testiranja i potpuno je spremna za tržište, a uz to će u samom uređaju biti ostavljen prostor kako ne bi dolazilo do zagrijavanja...

Još iz kategorije

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

15.02.2019. komentiraj

Microsoft ulaže značajne napore u postavljanje Windows 10 operativnog sustava na svaki računalni uređaj pa kao dio tih napora korisnici odsad mogu imati punu verziju „desetke“ za ARM uređaje na Raspberry Pi.

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

14.02.2019. komentiraj

NOA će u Barceloni na Mobile World Congressu 2019 predstaviti još jedan pametni telefon iz Element F serije, NOA F10 Pro. Posebnosti tog uređaja su kamera kojom upravlja umjetna inteligencija, kapacitet baterije, brzo bežično punjenje i dizajn zaslona. Ono što će se sigurno svidjeti korisnicima je trostruka kamera na stražnjoj strani mobitela te prednja od čak 25 MP.

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

11.02.2019. komentiraj

Pametni telefoni u prošloj su godini pali po pitanju prodaje za četiri posto u odnosu na 12 mjeseci ranije i to jasno pokazuju rezultati koje za 2018. pružaju IDC i Counterpoint. Najgore od svega jest što s krajem siječnja još uvijek nije pronađen odgovor kako negativnu situaciju pretvoriti u pozitivnu.