Samsung Galaxy S8 bit će predstavljen 29. ožujka u New Yorku

Samsung Galaxy S8 bit će predstavljen 29. ožujka u New Yorku

Foto: Dražen Tomić

Samsung je prekinuo tradiciju predstavljanja najnovijeg premium pametnog telefona na Mobile World Congressu u Barceloni i umjesto toga ponudio je samo dijelove onoga što se može očekivati od Galaxy S8 i S8 Edge. Ali, predstavio je tablete Galaxy Tab S3 i Galaxy Book, koji ipak nisu izazvali toliko pažnje kao što bi pametni telefoni...

Očito je Samsung odlučio potpuno promijeniti imidž i krenuti Appleovim putem pa će tako 29. ožujka u prijenosu uživo cijelom svijetu predstaviti najnovije uređaje, koji su pomno izvedeni kako bi se udaljili od "eksplozivnog" Galaxy Note 7, s kojim su krenuli veliki problemi za Samsung i gubitak povjerenja od strane korisnika.

Dok se pak ne dogodi to famozno predstavljanje, ostaju glasine, a ima ih uistinu mnogo. Naime, S8 Edge bi se trebao po novome zvati Galaxy S8 Plus jer i S8 model će dobiti zakrivljene rubove pa nema smisla nazivati jednog Edge kad oba imaju identičan izgled. Stoga će i u tom segmentu možda uslijediti kopija Applea s "Plus" nazivom.

Oba modela imat će Super AMOLED 2650x1440 zaslon, s tim da bi na S8 trebao imati 5,8 inča, a na S8 Plus 6,2 inča. Dakle, "manji" model bit će uistinu velik. Oba će imati Snapdragon 835 procesor i time postaju prvi uređaji s njime na tržištu. Oba će imati Android Nougat 7.1 kao početni operativni sustav i 4GB RAM i 64GB prostora, uz microSD. Baterija na manjem telefonu imat će 3250 mAh, a na većem 3750 mAh i bit će vodootporni i otporni na prašinu. Glavna kamera bi pak trebala imati 12 megapiksela, s potporom za 4K video snimanje i dual-LED flash. Prednja kamera bi trebala imati osam megapiksela...

No, sve se može promijeniti s 29. ožujkom i jedino što se sto posto zna u ovom trenutku jest da je taj datum predstavljanja točan, da je baterija na svakom uređaju prošla osam razina testiranja i potpuno je spremna za tržište, a uz to će u samom uređaju biti ostavljen prostor kako ne bi dolazilo do zagrijavanja...

Još iz kategorije

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

13.11.2019. komentiraj

Tržište nosivih uređaja nastavlja s rastom i dogodine će, prognozira Gartner u svom novom izvješću koje se tiče ove industrije, dostići vrijednost od 52 milijarde američkih dolara, što je rast od 27 posto u odnosu na 2019. Pozitivne su to vijesti za proizvođače, koji su nekako došli na svoje poslije početnog lutanja i pesimizma kako im trud neće polučiti plodom. Ujedno, rast će se nastaviti i narednih godina.

AOC predstavio novi monitor Q27T1

AOC predstavio novi monitor Q27T1

12.11.2019. komentiraj

Kao što je najavljeno početkom ove godine, korisnici usmjereni na dizajn imaju priliku konačno na svoj radni stol staviti novi AOC Q27T1 monitor čiji dizajn potpisuje Porsche F.A Studio. Monitor od 68.6 cm (27 inča) s QHD rezolucijom IPS panela, dizajnom bez ruba i s tri strane skoro bez okvira, te jedinstvenim asimetričnim postoljem, spoj je živahnog dizajna i prvoklasne tehnologije koji posao pretvaraju u zadovoljstvo, a od sada je dostupan i u trgovinama.

Novi oblik korisničkog iskustva

Novi oblik korisničkog iskustva

12.11.2019. komentiraj

Rakuten Viber, jedna od vodećih komunikacijskih platformi u svijetu, otkriva novo osvježenje aplikacije. Funkcija Izdvojeno stavlja veći naglasak na otkrivanje izdvojenih lokalnih sadržaja. Stvara interaktivan i zanimljiv prečac do svih važnih tema i aktivnosti na lokalnoj razini. Kartica Izdvojeno dostupna je za iOS i Android uređaje, a već je sada vidljiva većini korisnika.