Samsung Galaxy S6 s trostranim zaslonom i ubojitom kamerom

Samsung Galaxy S6 s trostranim zaslonom i ubojitom kamerom

Samsungov period godine je stigao jer krajem ožujka ili početkom travnja stiže novi Galaxy S pametni telefon. Riječ je o „šestici“, a trebala bi ponuditi trostrani zaslon i kameru kakvu još nismo imali prilike vidjeti na nekom od mobilnih uređaja.

Novinari koji prate svijet tehnologije nazivaju je "ubojicom", što dovoljno govori o njenim mogućnostima i specifikacijama. Ali dok je kamera nešto što kod svakog uređaja ide prema naprijed i ne treba čuditi kad megapikseli rastu, a s njima i opcije koje kamere na mobilnim uređajima imaju, trostrani zaslon nešto je novo i zanimljivo.

Već je Samsung na Galaxy Note Edge pokazao kako bi trebalo izgledati kad imamo zaslon i sa strane, odnosno sve kratice kojima možemo doći do najbitnijeg sadržaja bez da palimo zaslon i trošimo bateriju. Oduševilo je to apsolutno sve jer izgleda odlično i ideja je genijalna. A Galaxy S6 dolazi s puno naprednijim dizajnom.

Zaslon ne bi trebao biti samo na rubu s desne strane već i s lijeve strane, što bi "pokrilo" cijelu prednju stranu i imali bismo zaslon kao nikad dosad. No detalji ipak nisu poznati i morat ćemo pričekati jer nema smisa nagađati čemu bi sve trostrani zaslon mogao poslužiti kad je sve to nekako u magli.

No može se nagađati o kameri "ubojici" jer neslužbeni izvori iz Samsunga tvrde da će biti toliko moćna da će moći snimati ljude po mraku i u pokretu, a da fotografije svejedno budu besprijekorne. Shvaćaju u Samsungu da je kamera postala iznimno bitna stavka svakog uređaja i nakon što su predstavili "stroj za selfije" Galaxy A5, u istom ritmu nastavljaju i sa svojim premium uređajem.

Stoga je bitno da ga bolje prezentiraju nego Galaxy S5, za koji su u Samsungu mislili kako će se prodavati "sam od sebe" s obzirom na uspjehe Galaxy S3 i Galaxy S4. Ne, ovaj put same specifikacije neće biti dovoljne prezentacija svih noviteta mora biti odlična. Posebno jer se govori da će kamera imati 20 megapiksela straga i oko osam sprijeda. To se mora naglasiti i predstaviti kao nešto bombastično i novo, baš kao i trostrani zaslon.

Ako to obave kako treba, onda će se uistinu prva polovica godine nazivati Samsungovom.

Još iz kategorije

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

11.12.2019. komentiraj

Poslovna putovanja sastavni su dio radne svakodnevice modernog čovjeka i da bi ona prolazila bez prevelikih problema, potrebno je biti spreman - u potpunosti. Dakle, neke stvari jednostavno ne bi trebalo zaboravljati jer bez njih može doći do situacija koje nikome nisu drage.

Bliži se kraj za Google Glass

Bliži se kraj za Google Glass

10.12.2019. komentiraj

Google Glass “živi” kao proizvod za industriju, u okruženjima koja ih trebaju, ali posljednjih dana u javnost dopiru informacije da bi većina mogućnosti s veljačom 2020. mogla iščeznuti. Naime, Google je odlučio polako prekidati projekt Google Glass i bez obzira što one za Explorerse koji su potrošili oko 1500 američkih dolara od 2013. do 2015. trebaju te pametne naočale, morat će ih se odreći.

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

10.12.2019. komentiraj

Svega nekoliko dana nakon što je u Hrvatskoj započela prednarudžba Samsung Galaxy Fold uređaja rasprodane su sve količine ovog najiščekivanijeg pametnog telefona godine, objavili su iz Samsunga. Međutim, kako ističu zbog iznimnog interesa korisnika tvrtka Samsung Electronics je od utorka, 10. prosinca, osigurala dodatne količine uređaja i omogućila nastavak prednarudžbi.