Samsung Galaxy S6 s trostranim zaslonom i ubojitom kamerom

Samsung Galaxy S6 s trostranim zaslonom i ubojitom kamerom

Samsungov period godine je stigao jer krajem ožujka ili početkom travnja stiže novi Galaxy S pametni telefon. Riječ je o „šestici“, a trebala bi ponuditi trostrani zaslon i kameru kakvu još nismo imali prilike vidjeti na nekom od mobilnih uređaja.

Novinari koji prate svijet tehnologije nazivaju je "ubojicom", što dovoljno govori o njenim mogućnostima i specifikacijama. Ali dok je kamera nešto što kod svakog uređaja ide prema naprijed i ne treba čuditi kad megapikseli rastu, a s njima i opcije koje kamere na mobilnim uređajima imaju, trostrani zaslon nešto je novo i zanimljivo.

Već je Samsung na Galaxy Note Edge pokazao kako bi trebalo izgledati kad imamo zaslon i sa strane, odnosno sve kratice kojima možemo doći do najbitnijeg sadržaja bez da palimo zaslon i trošimo bateriju. Oduševilo je to apsolutno sve jer izgleda odlično i ideja je genijalna. A Galaxy S6 dolazi s puno naprednijim dizajnom.

Zaslon ne bi trebao biti samo na rubu s desne strane već i s lijeve strane, što bi "pokrilo" cijelu prednju stranu i imali bismo zaslon kao nikad dosad. No detalji ipak nisu poznati i morat ćemo pričekati jer nema smisa nagađati čemu bi sve trostrani zaslon mogao poslužiti kad je sve to nekako u magli.

No može se nagađati o kameri "ubojici" jer neslužbeni izvori iz Samsunga tvrde da će biti toliko moćna da će moći snimati ljude po mraku i u pokretu, a da fotografije svejedno budu besprijekorne. Shvaćaju u Samsungu da je kamera postala iznimno bitna stavka svakog uređaja i nakon što su predstavili "stroj za selfije" Galaxy A5, u istom ritmu nastavljaju i sa svojim premium uređajem.

Stoga je bitno da ga bolje prezentiraju nego Galaxy S5, za koji su u Samsungu mislili kako će se prodavati "sam od sebe" s obzirom na uspjehe Galaxy S3 i Galaxy S4. Ne, ovaj put same specifikacije neće biti dovoljne prezentacija svih noviteta mora biti odlična. Posebno jer se govori da će kamera imati 20 megapiksela straga i oko osam sprijeda. To se mora naglasiti i predstaviti kao nešto bombastično i novo, baš kao i trostrani zaslon.

Ako to obave kako treba, onda će se uistinu prva polovica godine nazivati Samsungovom.

Još iz kategorije

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

06.06.2020. komentiraj

Raspberry Pi Foundation udvostručila je maksimalnu količinu dostupne radne memorije (RAM) u svom Raspberry Pi 4 pa on sad ima 8GB te se prodaje za 75 američkih dolara. A kako bi se izvukla korist iz te radne memorije, Raspberry Pi Foundation na tržište izbacuje i novu 64-bitnu verziju svog operativnog sustava, koji se trenutno nalazi u ranoj beta fazi.

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

05.06.2020. komentiraj

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i najavio skori dolazak svojih prijenosnih računala na domaće tržište. Kako ističe Norman Muller iz Huaweija prvi prijenosnici mogu se očekivati na tržištu negdje u jesen ove godine. To će zasigurno pokazati, kako tvrdi Muller da Huawei nije samo kompanija koja proizvodi pametne telefon3e nego i sve druge uređaje od pametnih nosivih uređaja, ali i računala.

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.