Samsung Galaxy S6 s trostranim zaslonom i ubojitom kamerom

Samsung Galaxy S6 s trostranim zaslonom i ubojitom kamerom

Samsungov period godine je stigao jer krajem ožujka ili početkom travnja stiže novi Galaxy S pametni telefon. Riječ je o „šestici“, a trebala bi ponuditi trostrani zaslon i kameru kakvu još nismo imali prilike vidjeti na nekom od mobilnih uređaja.

Novinari koji prate svijet tehnologije nazivaju je "ubojicom", što dovoljno govori o njenim mogućnostima i specifikacijama. Ali dok je kamera nešto što kod svakog uređaja ide prema naprijed i ne treba čuditi kad megapikseli rastu, a s njima i opcije koje kamere na mobilnim uređajima imaju, trostrani zaslon nešto je novo i zanimljivo.

Već je Samsung na Galaxy Note Edge pokazao kako bi trebalo izgledati kad imamo zaslon i sa strane, odnosno sve kratice kojima možemo doći do najbitnijeg sadržaja bez da palimo zaslon i trošimo bateriju. Oduševilo je to apsolutno sve jer izgleda odlično i ideja je genijalna. A Galaxy S6 dolazi s puno naprednijim dizajnom.

Zaslon ne bi trebao biti samo na rubu s desne strane već i s lijeve strane, što bi "pokrilo" cijelu prednju stranu i imali bismo zaslon kao nikad dosad. No detalji ipak nisu poznati i morat ćemo pričekati jer nema smisa nagađati čemu bi sve trostrani zaslon mogao poslužiti kad je sve to nekako u magli.

No može se nagađati o kameri "ubojici" jer neslužbeni izvori iz Samsunga tvrde da će biti toliko moćna da će moći snimati ljude po mraku i u pokretu, a da fotografije svejedno budu besprijekorne. Shvaćaju u Samsungu da je kamera postala iznimno bitna stavka svakog uređaja i nakon što su predstavili "stroj za selfije" Galaxy A5, u istom ritmu nastavljaju i sa svojim premium uređajem.

Stoga je bitno da ga bolje prezentiraju nego Galaxy S5, za koji su u Samsungu mislili kako će se prodavati "sam od sebe" s obzirom na uspjehe Galaxy S3 i Galaxy S4. Ne, ovaj put same specifikacije neće biti dovoljne prezentacija svih noviteta mora biti odlična. Posebno jer se govori da će kamera imati 20 megapiksela straga i oko osam sprijeda. To se mora naglasiti i predstaviti kao nešto bombastično i novo, baš kao i trostrani zaslon.

Ako to obave kako treba, onda će se uistinu prva polovica godine nazivati Samsungovom.

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.