Samsung Galaxy S6 imat će slabiju bateriju od prethodnika

Samsung Galaxy S6 imat će slabiju bateriju od prethodnika

Sve više cure informacije u vezi Galaxy S6 modela, a ovaj put vijesti i nisu tako dobre. Samsungovi uređaji do sada su imali obje microSD i SIM kartice na stražnjoj strani, dostupne putem prijenosnog stražnjeg poklopca.

No, nove informacije koje su procurile pokazuju kako Galaxy S6 više nema izmjenjivi stražnji poklopac što automatski isključuje prijenosne baterije. Informacije također ukazuju da će i kapacitet baterije biti manji nego kod prethodnika Galaxy S5, pa će tako baterija umjesto prošlogodišnjih 2800mAh biti smanjena na 2600mAh.

No, novi procesor kojeg će Samsung ugrađivati u Galaxy S6 znatno je štedljiviji od onog lanjskog, pa se smanjenje kapaciteta baterije ne bi trebalo osjetiti, dapače, čak bi mogla i duže trajati.

Samsung je zbog novog premium dizajna morao i žrtvovati neke mogućnosti na koje smo navikli kao standarde. Često je Samsung kritiziran kako ne nudi istu kvalitetu izrade kao i njegovi konkurenti, pa su se u Samsungu možda zamislili nad tim.

Ovaj put su, izgleda, sve podredili atraktivnosti uređaja. Nemojmo zaboraviti kako izgled prodaje, a to je ono na što Samsung najviše cilja.

Još iz kategorije

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

06.06.2020. komentiraj

Raspberry Pi Foundation udvostručila je maksimalnu količinu dostupne radne memorije (RAM) u svom Raspberry Pi 4 pa on sad ima 8GB te se prodaje za 75 američkih dolara. A kako bi se izvukla korist iz te radne memorije, Raspberry Pi Foundation na tržište izbacuje i novu 64-bitnu verziju svog operativnog sustava, koji se trenutno nalazi u ranoj beta fazi.

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

05.06.2020. komentiraj

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i najavio skori dolazak svojih prijenosnih računala na domaće tržište. Kako ističe Norman Muller iz Huaweija prvi prijenosnici mogu se očekivati na tržištu negdje u jesen ove godine. To će zasigurno pokazati, kako tvrdi Muller da Huawei nije samo kompanija koja proizvodi pametne telefon3e nego i sve druge uređaje od pametnih nosivih uređaja, ali i računala.

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.