Samsung Galaxy S20+ prodaje se bolje od baznog S20 i S20 Ultra

Samsung Galaxy S20+ prodaje se bolje od baznog S20 i S20 Ultra

Samsung je u veljači predstavio Galaxy S20 seriju pametnih telefona i ponovno se u njoj moglo pronaći tri modela, ali ovaj put bitnih razlika između osnovnog S20 i luksuznog S20 Ultra 5G modela nije bilo. Osim veličine, malo jače kamere i 5G mogućnosti, naravno. Zato se postavljalo pitanje što će S20+ uopće u cijeloj priči postići...

Išlo se toliko daleko pa nazivalo Samsung luckastim što se odlučuje "ubacivati" taj model između baznog i luksuznog no brojke su razuvjerile sve kritičare te potvrdile da u južnokorejskom tehnološkom gigantu itekako znaju što rade. Naime, S20+ bi mogao po brojkama prodaje premašiti druga dva modela!

Dapače, taj model je jedini od ovog trojca uspio ući među deset najprodavanijih pametnih telefona tijekom prvog kvartala ove godine. Ukupno, prodano je 3,5 milijuna S20+ 5G i klasičnih S20+ modela. Dakle, u drugom bi kvartalu brojke trebale biti daleko bolje za Samsung, što je logično s obzirom da se S20 serija pojavila krajem veljače.

Općenito, Samsung je tijekom prvog kvartala odlično stajao, nakon iPhonea 11, koji je prodan u 19,5 milijuna primjeraka, slijedi njegov A51 sa 6,8 milijuna. Na sedmom mjestu je A10s, prodan u 3,9 milijuna primjeraka i deseti je A30s, prodan u 3,4 milijuna primjeraka diljem svijeta. Unazad nekoliko godina, nije se dogodilo da među deset nema nijednog Huawei modela pametnih telefona.

Zanimljivost je i da se S20+ pozicionirao kao jedini 5G model među deset najprodavanijih, što je također izniman uspjeh za Samsung u konačnici i dugoročno iznimno dobra stvar.

Ali, pravi će pokazatelj Samsungove snage biti drugi kvartal, koji je zbog koronakrize bio težak za sve proizvođače. Pošiljke su stale, proizvodnja se usporila i tržište je podosta mirovalo u većem dijelu svijeta. Pa, ako je Samsung svejedno uspio ostvariti milijune isporuka, to je za očekivanja u trećem kvartalu više nego odlično.

Još iz kategorije

Huawei FreeBuds 3 i FreeBuds 3i osvojile dvije nagrade za impresivno poništavanje buke

Huawei FreeBuds 3 i FreeBuds 3i osvojile dvije nagrade za impresivno poništavanje buke

09.07.2020. komentiraj

Huaweijeve bežične slušalice iz FreeBuds 3 serije – FreeBuds 3 i FreeBuds 3i, nedavno su osvojile VGP nagradu (Audio Visual Grand Prix). Riječ je o jednoj od najprestižnijih nagrada za audio i vizualne proizvode u Japanu, a na ovaj način još je jednom potvrđena kvaliteta Huaweijevih TWS slušalica i tehnologije za smanjenje buke.

Svega 150 tisuća uređaja koristi najnoviju verziju Windows 10

Svega 150 tisuća uređaja koristi najnoviju verziju Windows 10

08.07.2020. komentiraj

Windows 10 operativni sustav najkorišteniji je u svijetu računala, ali tek se s verzijom 2004 napokon otkrilo što točno korisnici imaju na svojim uređajima. Jer, nije svaka “desetka” ista. Primjerice, taj najnoviji Window 10 M20U (2004) koristi se na sedam posto uređaja ili njih oko 150.000. Na tržištu je proteklih mjesec dana pa ne čudi tako malen broj, normalno je da velika većina korisnika pričeka najstabilniju moguću verziju i onda krene s njenim postavljanjem.

Vrijedni pokloni na dar uz Huawei P40 Pro+ u prednarudžbi

Vrijedni pokloni na dar uz Huawei P40 Pro+ u prednarudžbi

03.07.2020. komentiraj

Novi Huawei P40 Pro+ dostupan je na hrvatskom tržištu. Preporučena maloprodajna cijena iznosi 9.999 kuna, a ako se uređaj prednaruči odmah, na dar se dobiva Watch GT 2e pametni sat i najnoviji Huawei SuperCharge bežični punjač od 40 W. Korisnici će uz ova dva besplatna uređaja na dar dobiti i 12 mjeseci besplatnog prostora na Huawei Cloudu od čak 50 GB. Ponudu je moguće iskoristiti kod prodajnih partnera do 15. srpnja ili do isteka zaliha.