Samsung Electronics predstavio novu eru Micro LED tehnologije na ISE 2022 sajmu

Samsung Electronics predstavio novu eru Micro LED tehnologije na ISE 2022 sajmu

Tvrtka Samsung Electronics predstavlja budućnost Micro LED tehnologije na sajmu Integrated Systems Europe (ISE) 2022 u Barceloni, s tri nova modela svoje najsuvremenije tehnologije zaslona - The Wall.

“Micro LED tehnologija je postavljena da definira budućnost inovacija zaslona. Od luksuzne industrije do ugostiteljstva i putovanja, potencijal Micro LED zaslona je beskonačan u omogućavanju tvrtkama da postignu više. ISE je najveći događaj te vrste na svijetu i uzbuđeni smo što možemo otkriti našu proširenu liniju The Wall zaslona. Sljedeća generacija The Wall tehnologije pružit će prednosti iznad očekivanja, transformirajući svaki posao i otvarajući nove prilike za sve korisnike“, rekla je Hyesung Ha, Izvršna potpredsjednica odjela za vizualne zaslone, Samsung Electronics.

Ove godine na ISE-u Samsung će predstaviti svoj model The Wall iz 2022– inovativni modularni Micro LED zaslon koji pruža impresivno iskustvo gledanja u visokoj razlučivosti, na velikom formatu ekrana. IWB će biti dostupan u varijantama s nagibom od 0,63 i 0,94 piksela, pri čemu je 0,63 najtanji piksel ikada u The Wall liniji.

Značajka mikro nagiba IWB-a demonstrira najdetaljniju Samsung sliku i proširenje dinamičkog raspona s brzinom osvježavanja od 120 Hz, HDR10/10+ rezolucijom i LED HDR. Nakon instalacije, The Wall nudi različite veličine zaslona, prihvaćajući 4K filmove za 110 inča i do nevjerojatne 8K kvalitete za 220 inča kako bi zadovoljio sve korisničke ili poslovne potrebe. Ova sposobnost razlučivosti poboljšana je snažnim Micro AI procesorom koji u trenutku analizira svaku sekundu sadržaja i optimizira kvalitetu slike uz uklanjanje šuma.

Ukupna veličina kućišta je povećana, što tvrtkama i potrošačima omogućuje da ugrade samo četiri kućišta za konfiguraciju UHD zaslona, što znači brži i isplativiji rad. Poboljšano kućište zaslona jača velike zaslone visoke razlučivosti i poboljšava mehaničku kvalitetu za impresivno gledanje, istovremeno poboljšavajući prilagodbu rubova. U stvari, vrijeme ugradnje je skraćeno, nudeći značajne prednosti tvrtkama u usporedbi s konvencionalnim LED signalizacijama.

The Wall je opremljen vodećim tehnologijama u industriji. Prvo, uz Multi View značajku, The Wall omogućuje istovremenu reprodukciju s do četiri izvora u isto vrijeme, sve na jednom zaslonu, bez dodatnog razdjelnika potrebnog za dinamički prikaz sadržaja. Spoj iznimno crnih osnovnih nijansi i specijalizirane Black Seal tehnologije donosi najčišći prikaz crne boje za nenadmašan kontrast i besprijekoran prikaz detalja. Ova tehnologija zaslon štiti i od udaraca i prašine, čak i iz neposredne blizine. Uz to, s 20-bitnom obradom, The Wall pruža izvanrednu kvalitetu slike i glatko iskustvo gledanja, podržano najvišom jačinom svjetlosti od 2000 nita koja pruža jasnije slike.

U Barceloni će također biti predstavljen i The Wall All-in-One (Ime modela: IAB) dostupan u tri različita modela: 4K 146-inčni, 2K 146-inčni i 2K 110-inčni. Ovaj nevjerojatan zaslon sljedeće generacije donosi inovaciju i u instalaciju, a ne samo u doživljaj gledanja. Standardna rezolucija The Wall All-in-One je 16:9 formata. Proizvod, koji se prodaje samo kao zaslon, bit će dostupan globalno nakon ISE 2022.

Najinovativnija značajka The Wall All-in-One zaslona je prikladna instalacija koja sadrži unaprijed podešeni rub i "Unaprijed sastavljeni komplet okvira". Ovaj komplet, koji cijeli proces čini jednostavnim, uključuje i ugrađeni deko okvir zaslona 16:9 formata i ugrađeni S-box za reprodukciju medija, što smanjuje ukupne troškove.

The Wall All-in-One zidni višenamjenski uređaj nudi elegantan dizajn s tankim zaslonom od samo 49 mm, što je u konačnici 59 mm u ukupnoj instalaciji kada se mjeri od zida do zaslona. Ovaj tanak dizajn bez okvira pruža izravnu ulaznu vezu sa zaslonom bez zasebnog uređaja – omogućujući jednostavno i praktično postavljanje.

Dodatno, zajedno s 20-bitnom obradom, Black Seal tehnologijom i Micro AI procesorom, dva 4K 146-inčna zaslona mogu se instalirati jedan pored drugog kako bi se stvorio model faktora oblika 32:9 s odvojivom značajkom stvarajući cijeli zid s izvanrednom kvalitetom prikaza slike.

Uz vodeću Micro LED tehnologiju u industriji, Samsung na ISE-u predstavlja različite nove proizvode za zaslone koji će zadovoljiti potrebe nove ere. Nova linija bit će primjer stalnih inovacija tvrtke Samsung u izgradnji rješenja koja uključuju beskontaktne komunikacije i poboljšane sigurnosne značajke.

Najnovija Samsung linija modela za vanjsku upotrebu za 2022. (naziv modela: OHA 55'', 75'') certificirana je za vidljivost na otvorenom od strane Underwriters Laboratories (UL), dok tanka kompozicija omogućuje jednostavnu instalaciju i dugotrajne performanse zahvaljujući certificiranoj IP56 zaštiti. Sa svojim izdržljivim i visokoučinkovitim hardverom, OHA može raditi u raznim uvjetima. Jedan od primjera upotrebe su stanice za punjenje električnih vozila (EV) za kojima je sve veća potražnja kako prodaja električnih vozila nastavlja rasti diljem svijeta.

U obrazovanju, Samsung nastavlja pružati hibridna iskustva učenja sa svojim inovativnim proizvodima i rješenjima. Nova linija Samsung Flip Pro (naziv modela: WMB) uređaja za 2022., dostupna u dva velika modela od 75 i 85 inča, interaktivna je ploča koja može pružiti nastavnicima i učenicima poboljšanu upotrebljivost i specijalizirane značajke za ispunjavanje obrazovnih potreba koje se stalno mijenjaju.

USB Type-C - novo dodana mogućnost povezivanja na Samsung Flip Pro, pruža integriranu kontrolu videa i snagu s punjenjem od 65 W, dok tehnologija latencije dodira i značajke višestrukog dodira omogućuju istovremenu suradnju za do 20 osoba . Također, dodana je i nova upravljačka ploča, senzori za kontrolu svjetline, četiri prednja i stražnja zvučnika koja poboljšavaju cjelokupno iskustvo u učionici i omogućuju besprijekornu video komunikaciju na daljinu ili u hibridnom okruženju učionice. Uz SmartView+, do 50 uređaja može se istovremeno bežično povezati na zaslon, uz omogućavanje višestrukog prikaza na do četiri zaslona što je idealno za veće sobe za sastanke, kao i digitalizirane učionice. Tehnologija besprijekorno radi u pozadini, čineći ovaj uređaj lakim za korištenje nastavnicima i učenicima.

Još iz kategorije

Stižu novi Lenovo gaming prijenosnici

Stižu novi Lenovo gaming prijenosnici

22.05.2022.

Lenovo je predstavio najnoviju generaciju gaming prijenosnih računala: snažna prijenosna računala Lenovo Legion 7i i 7 (16”, 7), te tanka i lagana prijenosna računala Lenovo Legion Slim 7 i 7i (16”, 7). Na vrhu gaming performansi, novi Lenovo Legion 7i i 7 sada su najmoćnija 16-inčna gaming prijenosna računala na svijetu.

Prvi iPhone bez rubova stiže u 2024.

Prvi iPhone bez rubova stiže u 2024.

21.05.2022.

Appleov dobro upućeni analitičar Ming-Chi kuo navodi da će 2024. stići prvi iPhone sa stopostotnim ekranom, što znači da neće uopće imati rubova ili ikakvih dodataka. Velika je to vijest jer znači da će kamera biti ispod zaslona, odmah uz Face ID.

Nastavlja se značajan rast potražnje za slušalicama

Nastavlja se značajan rast potražnje za slušalicama

21.05.2022.

Isporuke slušalica prema prognozi Juniper Researcha će premašiti 200 milijuna jedinica do 2024., dok ona za ovu godinu ukazuje da će ih biti 165 milijuna. Dakle, riječ je o rastu od 30 posto kroz sljedeće dvije godine.