Samsung, BMW i ostali partneri demonstrirali nova interaktivna iskustva

Samsung, BMW i ostali partneri demonstrirali nova interaktivna iskustva

Foto: Samsung

Samsung je u suradnji s tvrtkama BMW, Trek Bikes, Kidrobot i 3D Systems predstavio interaktivna iskustva za korisnike Galaxy uređaja u Samsungovom izložbenom prostoru u sklopu sajma potrošačke elektronike CES 2014.

BMW i3, prvi u potpunosti umreženi električni automobil na svijetu, posjeduje integriranu SIM karticu čime omogućava vozačima pristup vozilu s bilo kojeg mjesta u bilo kojem trenutku.

Koristeći BMW-ovu iRemote aplikaciju, vozači mogu razmjenjivati informacije s vozilom izravno putem svojih mobilnih uređaja kako bi mogli koristiti korisne funkcije, kao što su provjera baterija i dosega vozila te mogućnosti provjere prozora ili daljinskog prilagođavanja klime u vozilu.

Uz pomoć Galaxy Gear sata, korisnici mogu kontrolirati svoj BMW i3 izravno sa svog zapešća. Od provjere statusa njihovog BMW-a i3 do daljinskog upravljanja na nekoliko različitih načina,  povezanost Samsung Galaxy Geara i i3 uistinu nudi korisniku potpuno novo iskustvo života u pokretu.

Predstavljeni Galaxy Gear s BMW iRemote funkcionalnošću pruža korisnicima važne informacije o stanju vozila, kao što su punjenje baterije i njegov status, a uključuje: status punjenja baterije BMW-a i3 i trenutni maksimalni doseg vozila; status vrata, prozora i ostakljenog krova automobila; potrebne servise i provjere sustava.

Pored informacija o statusu vozila, korisnici mogu putem sata regulirati temperaturu unutrašnjosti njihovog vozila prije ulaska uz pomoć korisničkog sučelja na dodir ili Samsungove S-Voice glasovne naredbe na njihovom Galaxy uređaju.

Samsung i Trek Bikes, jedan od vodećih svjetskih proizvođača kvalitetnih i izdržljivih bicikala i biciklističke opreme, udružili su se kako bi unaprijedili biciklističko iskustvo uz pomoć snažne tehnologije pametnih telefona.

Trek je dizajnirao dva konceptualna bicikla kako bi demonstrirao višestruke mogućnosti integriranja pametnih telefona s biciklima, čime se pružaju brojne mogućnosti  biciklistima; dok okreću pedale, bicikl može puniti baterije Galaxy Note 3 uređaja, što omogućava   korisnicima da uživaju u dugim vožnjama biciklom, a da pri tome ne moraju brinuti hoće li se baterija njihovog pametnog telefona isprazniti, čak i prilikom kontinuiranog korištenja GPS-a, navigacije i drugih aplikacija.

Korištenjem Galaxy Note uređaja prikladno namještenog na upravljaču ili putem Galaxy Gear sata na zapešću, biciklisti se mogu bežično spojiti sa senzorom integriranim u okvir bicikla kako bi pratili ključne statističke podatke kao što su brzina, broj okretaja i prijeđena udaljenost.

Samsung i Kidrobot, svjetski proizvođač i distributer umjetničkih igračaka u limitiranim serijama, odjeće s potpisom i lifestyle modnih dodataka, udružili su se kako bi dizajnirali jedinstvene figurice inspirirane snagom Samsung Galaxy mobilnih uređaja. Kao sve važnija platforma za umjetničko izražavanje, mobilna tehnologija povezuje se s korisnicima kroz dodatke za mobilne uređaje, kreativne aplikacije ili digitalni dizajn samog uređaja. Odražavajući nadahnuti dizajn tvrtke Kidrobot na dodacima za Galaxy uređaje te na samim uređajima, stvorene su brojne dodirne točke za umjetničko izražavanje.

Samsung je ostvario suradnju i sa tvrtkom 3D Systems, pružateljem rješenja za ispis 3D sadržaja, kako bi korisnicima pokazao mogućnosti ispisa 3D sadržaja.

U suradnji s 3D Systems, Samsung je u mogućnosti prikazati uživo kako jednostavan može biti kreativni proces i kako ga korisnici mogu dovesti na novu razinu uz prikaz vlastitog dizajna u 3D formatu, čime se otvara potpuno novi svijet dizajnerskih mogućnosti.

3D Systems razvio je aplikaciju koja će omogućiti  korisnicima uređaja Samsung Galaxy Note da dizajniraju i kreiraju posebno ispisane 3D kovanice koje potom mogu biti umetnute u posebna Galaxy Note kućišta.

Još iz kategorije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

15.11.2019. komentiraj

Huawei je službeno predstavio HUAWEI nova 5T u kolovozu, a ovaj je uređaj odmah privukao brojne gaming entuzijaste svojim 6,26-inčnim ekranom i moćnim Kirin 980 čipom. Mobitel upogonjen na EMUI 9.1 sadržava značajke koje poboljšavaju gaming iskustvo – poput Game Acceleration, Uninterrupted Gaming i AppAssistant koji ne samo da blokiraju obavijesti koje odvraćaju pozornost, već i pružaju bolju kvalitetu slike.

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

13.11.2019. komentiraj

Tržište nosivih uređaja nastavlja s rastom i dogodine će, prognozira Gartner u svom novom izvješću koje se tiče ove industrije, dostići vrijednost od 52 milijarde američkih dolara, što je rast od 27 posto u odnosu na 2019. Pozitivne su to vijesti za proizvođače, koji su nekako došli na svoje poslije početnog lutanja i pesimizma kako im trud neće polučiti plodom. Ujedno, rast će se nastaviti i narednih godina.

AOC predstavio novi monitor Q27T1

AOC predstavio novi monitor Q27T1

12.11.2019. komentiraj

Kao što je najavljeno početkom ove godine, korisnici usmjereni na dizajn imaju priliku konačno na svoj radni stol staviti novi AOC Q27T1 monitor čiji dizajn potpisuje Porsche F.A Studio. Monitor od 68.6 cm (27 inča) s QHD rezolucijom IPS panela, dizajnom bez ruba i s tri strane skoro bez okvira, te jedinstvenim asimetričnim postoljem, spoj je živahnog dizajna i prvoklasne tehnologije koji posao pretvaraju u zadovoljstvo, a od sada je dostupan i u trgovinama.