Sada svi možemo vrhunski gejmati, čak i na mobitelu

Sada svi možemo vrhunski gejmati, čak i na mobitelu

Pandemija koronavirusa ostavila je svoj trag u ožujku na mnoge hrvatske tvrtke, ali i na dosadašnji način života sa savjetom ostanka doma, a kako pokazuje najnovije izvješće SuperDate, mnogi su se okrenuli videoigrama kao pouzdanoj opciji zabave. Igrači su potrošili deset milijardi dolara na digitalne igre u tom mjesecu što je porast za čak jedanaest posto na godišnjoj razini.

Najprofitabilniji segment su i dalje mobilne igre čiji su prihodi porasli za petnaest posto na godišnjoj razini i dosegli 5,7 milijardi dolara u tom mjesecu. Taj segment trenutno nudi više od dvije milijarde igara, a ta brojka je u konstantnom rastu zbog čega pronalazak kvalitetnih ponekad zna nekima predstavljati i problem. Dok je na raznim gaming forumima i portalima moguće pronaći razne liste igara za svaki dostupni žanr, Samsung je odlučio napraviti i svoju listu kako bi pomogao onima koji tek sada ulaze u svijet mobilnog igranja.

Prvi na toj listi nalazi se Garena Free Fire - kombinacija FPS borbe i preživljavanja na pustom otoku gdje se morate boriti protiv 49 drugih igrača. Slično kao i u svjetski popularnom PUBG-u, igrači moraju dobro istražiti mapu, iskoristiti okolinu oko sebe i svojim vještinama igranja nadmudriti suparnike. Sljedeća igra na toj listi je The House of Da Vinci 2, a kako tvrdi Samsung: "namijenjena je za sve koji preferiraju krimiće i detektivske priče". To je igra u kojoj će igrač moći tražiti skrivene objekte i otključavati nove prostorije kako bi napredovao dalje u priči.

Na trećem mjestu nalazi se free-to-play mobilna igra za sve fanove utrkivanja - Need for Speed: No Limits, a u pitanju je čak dvadeset prvi nastavak u dugogodišnjem Need for Speed serijalu kojeg je moguće zaigrati samostalno ili sa svojim prijateljima u online multiplayeru. Zadnja igra na ovoj listi nalazi se Old Man's Journey koju Samsung preporučuje svim onima koji žele isprobati nešto novo, pogotovo onima kojima je potreban uvod u gaming svijet.

Igranje tih mobilnih igara ponekad i zahtijeva kvalitetni pametni telefon za što bolje iskustvo, a Samsung tvrdi kako je njegova Galaxy S20 serija namijenjena baš za to sa zaslonom od 120 Hz, ugrađenim Game Boosterom i sistemom za smanjivanje kašnjenja tijekom dodirivanja ekrana.

Još iz kategorije

Počinje službena prodaja Samsung The Serif i The Frame televizora u Hrvatskoj

Počinje službena prodaja Samsung The Serif i The Frame televizora u Hrvatskoj

28.05.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je na domaćem tržištu početak prodaje novih modela iz Lifestyle linije televizora za 2020. godinu – The Serif i The Frame. Ove modele karakterizira istančan dizajn, koji se uklapa u svaki interijer, ali i dobro poznata Quantum Dot tehnologija, visoka rezolucija i napredne funkcije na bazi umjetne inteligencije koje svaku sliku unaprjeđuje do 4K kvalitete.

Uz gadgete i modernu tehnologiju do pozitivnih promjena u životnom stilu

Uz gadgete i modernu tehnologiju do pozitivnih promjena u životnom stilu

25.05.2020. komentiraj

Neovisno o tome čime se bavimo i što želimo postići, važno je održati motivaciju i kontinuitet. Kako bismo u tome uspjeli, osobito u novim i nepredvidivim okolnostima, moramo stvoriti i slijediti svakodnevnu rutinu. Gledajući njihovu pozitivnu stranu vidimo kako, zahvaljujući prednostima digitalnog doba, naprednoj tehnologiji te alternativnim načinima komunikacije, na raspolaganju imamo brojne aktivnosti.

Stiže novi SSD uređaj Ultimate SU720 kapaciteta do 1 TB

Stiže novi SSD uređaj Ultimate SU720 kapaciteta do 1 TB

25.05.2020. komentiraj

Iz Adate stiže Ultimate SU720 – SSD uređaj koji se priključuje na SATA  sučelje propusnosti 6 Gb/s. Savršen za korisnike koji se žele s tvrdog diska prebaciti na SSD, SU720 nudi visoke performanse i veliku pouzdanost po povoljnoj cijeni. Opremljen 3D NAND memorijom i inteligentnim SLC cacheom, SU720 dostiže brzine čitanja odnosno zapisivanja do 520 odnosno 450 MB  po sekundi.