Sada konačno možete sinhronizirati vaš Android uređaj s Windows PC

Sada konačno možete sinhronizirati vaš Android uređaj s Windows PC

Foto: DepositPhotos

Apple je u svom ekosustavu odavno omogućio besprijekorno korištenje iPhonea i Maca, što znači da nakon povezivanja nema nikakvih zadrški ili problema u pregledavanju sadržaja telefona na računalu, no Windows i Android su kaskali po tom pitanju - donedavno!

Iako su postojale mogućnosti kojima bi se spajali uređaji i potom obavljale razne stvari, najčešće se oko toga brinula "treća strana". Ili sami proizvođači, koji bi osigurali barem ono osnovno pri spajanju svog pametnog telefona s računalom.

Microsoft je dugo "koketirao" u ovom području, prvo s Your Phone, a sad puno ozbiljnije i funkcionalnije s Phone Link aplikacijom. Stoga, napokon se može reći da se Android uspješno integrirao s Windows sustavom.

Prije svega, na računalu s Windows operativnim sustavom potrebno je preuzeti najnoviju verziju aplikacije, što se može u Microsoft Storeu upisivanjem "Phone Link". Kad se izlista, dovoljan je jedan klik za njeno preuzimanje, a potom i instalaciju. Aplikacija se veže uz postojeći Microsoft korisnički račun ili neki drugi, sami birate taj detalj.

Nakon svih ovih početnih koraka, vrijeme je uključivanje pametnog telefona u ovu priču. Najprije, potrebno je instalirati aplikaciju "Link to Windows" da bi krenulo potrebno povezivanje. Ako pak imate određene Samsung uređaje ili Surface Duo, to će biti unaprijed instalirano i povezano.

Sad se vratite na računalo i označite "Imam spremnu Link to Windows aplikaciju" (eng. I have the Link to Windows app ready), zatim kliknite na "Upari s QR kodom" (eng. Pair with QR code) i dobit ćete ga. Skenirajte taj QR kod pametnim telefonom i to je u principu to. Još ćete biti upitani oko dopuštenja, a sami odlučite koja ćete dozvoliti.

Završetkom svih ovih koraka, na računalu će se pokrenuti Phone Link, ali niste gotovi. Na pametnom telefonu morate dozvoliti da se notifikacije pokazuju i na računalu. Idie u Settings, zatim Device i Notifications. Potražite Link to Windows aplikaciju i kliknite "Allow" kraj nje.

Završetkom svih tih koraka, vaše računalo i pametni telefon su upareni!

Još iz kategorije

Huawei postao vrlo poželjan potrošački brend

Huawei postao vrlo poželjan potrošački brend

30.06.2022.

Huawei je poznat po svom širokom portfelju uređaja koji će sada postati još veći i ugodniji, rekao je u intervjuu za ICTbusiness.info Xu Dong, direktor Huawei Consumer Business Group za Hrvatsku.

Potražnja za premium pametnim telefonima u padu od 8 posto, dominira Apple

Potražnja za premium pametnim telefonima u padu od 8 posto, dominira Apple

29.06.2022.

Tržište premium pametnih telefona, na koje spadaju svi s cijenom od minimalno 400 američkih dolara, doživjelo je pad od osam posto na godišnjoj razini tijekom prvog kvartala ove godine, ali svejedno je i to bolji rezultat od ukupnog pada tržišta pametnih telefona od deset posto, navodi Counterpoint Research.

Ugašeni iPhone je zlatni rudnik za hakere

Ugašeni iPhone je zlatni rudnik za hakere

29.06.2022.

Stručnjaci s njemačkog tehnološkog sveučilišta Darmstadt otkrili su da je iPhone ranjiv na kibernetičke napade čak i kad je isključen. Jer, i u tom stanju svih 24 sata aktivni su bežični čipovi, što uključuje bluetooth, NFC i UWB.