S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Serijska greška koja se tiče baterije može se pri pretjeranom zagrijavanju zapaliti, a u zrakoplovima to i nije baš najidealniji scenarij, tako da se ništa nije željelo prepuštati slučaju. Inače, iako je MacBook Pro iz 2015., proizvodio se do veljače 2017. i zabrana vrijedi za sve, bez iznimke.

Naime, politika koju zastupa FAA takva je da ne dopušta potencijalno opasne predmete, uključujući litijske baterije, u zrakoplove s putnikom ili kao prtljagu. Stoga, predmet koji je potencijalno opasan mora prije unošenja u zrakoplov biti popravljen, zamijenjen ili učinjen sigurnim metodama koje je odobrio proizvođač.

Nastavno na to, Apple je sam uvidio tehničke probleme na luksuznom prijenosnom računalu te ga je povukao s tržišta u lipnju ove godine. Ali, rješenje postoji i vrlo jednostavno - zamjena baterije. Naravno, trošak zamjene ide na Apple, a ne na korisnika, tako da problema s te strane nema.

Dovoljno je javiti se u obližnju Apple trgovinu, predati uređaj i za maksimalno dva tjedna baterija će biti zamijenjena. S njom stiže i potvrda da je zamijenjena pa nikakvih problema pri letovima nema. Naravno, problemi ionako postoje samo u SAD-u te donekle u Italiji i Engleskoj pa hrvatski vlasnici prijenosnog računala ne bi trebali osjetiti probleme s putovanjem, osim ako nisu na američkom, talijanskom ili engleskom tlu.

Nešto slično 2016. je doživio Samsung, čiji je Note 7 doživio identične zabrane, ali u većem dijelu svijeta, zbog činjenice što mu se baterija pretjerano zagrijavala te u konačnici eksplodirala.

Još iz kategorije

Nova generacija HTC-ovog Vive COSMOS VR sustava

Nova generacija HTC-ovog Vive COSMOS VR sustava

28.02.2020. komentiraj

HTC predstavlja cjelokupnu VIVE Cosmos seriju - s tri nova proizvoda i tri nove modularne prednje ploče kojima se proširuje funkcionalnost VIVE Cosmos. Vive Cosmos je prilagodljivi vrhunski sustav virtualne realnosti koji se temelji na osobnom računalu, te koji ima mogućnost rasta sa korisničkim zahtjevima zamjenom prednje ploče na sustavu za virtualnu realnost istovremeno pružajući impresivne vizualizacije i udobnost kroz cjelokupnu Vive Cosmos liniju.

Huawei Y6s dostupan u Hrvatskoj

Huawei Y6s dostupan u Hrvatskoj

28.02.2020. komentiraj

Novi Huawei Y6s odsad je dostupan i na domaćem tržištu. Glavne odlike novog Y6s su prostrani Dewdrop zaslon dijagonale 6,09 inča, snažan osmojezgreni procesor te 13MP kamera visoke kvalitete, ističu u Huaweiju. „Zahvaljujući stražnjoj kameri rezolucije 13 MP sve će fotografije, bilo da se radi o noćnim ili dnevnim slikama, izgledati profesionalno i bez šuma, zahvaljujući otvoru blende f/1.8 koji upija do 50% više svjetla. Prednja kamera smještena je iznad zaslona u profinjen izrez u obliku kapi s rezolucijom od 8 MP i omogućuje fotografiranje oštrih i kvalitetnih portreta“, objašnjavaju u Huaweiju.

Huawei predstavio MatePad Pro 5G

Huawei predstavio MatePad Pro 5G

27.02.2020. komentiraj

Huawei je jučer u Barceloni predstavio MatePad Pro 5G tablet. Uređaj donosi poboljšani dizajn, a svojim korisnicima nudi i mogućnost povezivanja putem 5G mreže uz iznimne performanse te povećanu produktivnost, a osim Huawei MatePad Pro 5G tableta, predstavljena je i njegova 4G verzija, ističu iz Huaweija.