S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Serijska greška koja se tiče baterije može se pri pretjeranom zagrijavanju zapaliti, a u zrakoplovima to i nije baš najidealniji scenarij, tako da se ništa nije željelo prepuštati slučaju. Inače, iako je MacBook Pro iz 2015., proizvodio se do veljače 2017. i zabrana vrijedi za sve, bez iznimke.

Naime, politika koju zastupa FAA takva je da ne dopušta potencijalno opasne predmete, uključujući litijske baterije, u zrakoplove s putnikom ili kao prtljagu. Stoga, predmet koji je potencijalno opasan mora prije unošenja u zrakoplov biti popravljen, zamijenjen ili učinjen sigurnim metodama koje je odobrio proizvođač.

Nastavno na to, Apple je sam uvidio tehničke probleme na luksuznom prijenosnom računalu te ga je povukao s tržišta u lipnju ove godine. Ali, rješenje postoji i vrlo jednostavno - zamjena baterije. Naravno, trošak zamjene ide na Apple, a ne na korisnika, tako da problema s te strane nema.

Dovoljno je javiti se u obližnju Apple trgovinu, predati uređaj i za maksimalno dva tjedna baterija će biti zamijenjena. S njom stiže i potvrda da je zamijenjena pa nikakvih problema pri letovima nema. Naravno, problemi ionako postoje samo u SAD-u te donekle u Italiji i Engleskoj pa hrvatski vlasnici prijenosnog računala ne bi trebali osjetiti probleme s putovanjem, osim ako nisu na američkom, talijanskom ili engleskom tlu.

Nešto slično 2016. je doživio Samsung, čiji je Note 7 doživio identične zabrane, ali u većem dijelu svijeta, zbog činjenice što mu se baterija pretjerano zagrijavala te u konačnici eksplodirala.

Još iz kategorije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

15.11.2019. komentiraj

Huawei je službeno predstavio HUAWEI nova 5T u kolovozu, a ovaj je uređaj odmah privukao brojne gaming entuzijaste svojim 6,26-inčnim ekranom i moćnim Kirin 980 čipom. Mobitel upogonjen na EMUI 9.1 sadržava značajke koje poboljšavaju gaming iskustvo – poput Game Acceleration, Uninterrupted Gaming i AppAssistant koji ne samo da blokiraju obavijesti koje odvraćaju pozornost, već i pružaju bolju kvalitetu slike.

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

13.11.2019. komentiraj

Tržište nosivih uređaja nastavlja s rastom i dogodine će, prognozira Gartner u svom novom izvješću koje se tiče ove industrije, dostići vrijednost od 52 milijarde američkih dolara, što je rast od 27 posto u odnosu na 2019. Pozitivne su to vijesti za proizvođače, koji su nekako došli na svoje poslije početnog lutanja i pesimizma kako im trud neće polučiti plodom. Ujedno, rast će se nastaviti i narednih godina.

AOC predstavio novi monitor Q27T1

AOC predstavio novi monitor Q27T1

12.11.2019. komentiraj

Kao što je najavljeno početkom ove godine, korisnici usmjereni na dizajn imaju priliku konačno na svoj radni stol staviti novi AOC Q27T1 monitor čiji dizajn potpisuje Porsche F.A Studio. Monitor od 68.6 cm (27 inča) s QHD rezolucijom IPS panela, dizajnom bez ruba i s tri strane skoro bez okvira, te jedinstvenim asimetričnim postoljem, spoj je živahnog dizajna i prvoklasne tehnologije koji posao pretvaraju u zadovoljstvo, a od sada je dostupan i u trgovinama.