Rekordna isporuka Android telefona u 2013. godini

Rekordna isporuka Android telefona u 2013. godini

Znamo da Android raste kao lud i da se proširio po cijelom svijetu. No, koliko je taj mobilni operativni sustav brzo rastao? Unatoč tome što zauzima tri četvrtine tržišta, Android je rastao po najnižoj stopi do sada, što je zaparao i očekivano. Android u ovom trenu ima 78,9 posto udjela na tržištu, a uz tako visok udio teško je zadržati visoku stopu rasta.

Prema navodima Strategy Analyticsa, u 2013. godini isporučeno je rekordnih 781,2 milijuna smartphone uređaja koji koriste Android operativni sustav, a ako uzmemo u obzir da je ukupno isporučeno 990 milijuna smartphone uređaja u svijetu, tada je ova brojka o isporučenim Android uređaja još impresivnija.

Tablica s podacima prikazuje neke poprilično iznenađujuće brojeve. Više od 227 milijuna Android telefona je isporučeno u četvrtom kvartalu, što je značajan porast u usporedbi sa 152,5 milijuna isporučnih Android telefona u istom kvartalu prethodne godine. Uz ovakve brojke o isporuci, broj godišnje isporučenih Android uređaja se i više nego udvostručio s 481,5 milijuna iz 2012. na 781,2 milijuna u 2013. godini.

No, ono što je najzanimljivije je broj isporučenih Windows Phone telefona. U 2012. je isporučeno samo 18,8 milijuna Windows Phone uređaja, dok se taj broj u 2013. godini povećao na 35,7 milijuna. Iako ovo ne izgleda kao velik skok, za nekog poput Microsofta ovo je vrlo značajan rast, posebice ako se u obzir uzme to da Microsoft proizvodi mobilne uređaje koji koriste njihov vlastiti mobilni operativni sustav.

Prema posljednjim podacima Android ima 78,9 posto udjela na tržištu, iOS 15,5 posto, Microsoft 3,6 posto, dok ostali sustavi čine ostatak od 2 posto. Pod ostale spadaju Blackberry, WebOS, Symbian i drugi manji operativni sustavi.

Još iz kategorije

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

03.06.2020. komentiraj

Sony Interactive Entertainment je odlučio odgoditi zakazano predstavljanje PlayStation 5 igara, izjavivši kako ovo nije vrijeme za slavlje – nagovještavajući na proteste koji se trenutno održavaju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

02.06.2020. komentiraj

Huawei MatePad Pro, flagship tablet predstavljen krajem veljače u Barceloni, odsad je dostupan i na hrvatskom tržištu. Tablet koji se odlikuje vrhunskim dizajnom i moćnim preformansama, dostupan je u prednarudžbi od 1. lipnja kod ovlaštenih distributera. Korisnici koji se u prva dva tjedna odluče prednaručiti tablet, na poklon će dobiti M-pencil stylus i pripadajuću Smart Magnetic tipkovnicu, ističu u Huaweiju.

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

01.06.2020. komentiraj

Sabrent se priprema predstaviti masivni SSD M.2 disk od 8TB i on bi narednih nekoliko godina trebao biti rješenje gamerima za pohranu igara koje imaju, što znači da ne bi morali uklanjati ijednu od njih sa svojih računala.