Rekordna isporuka Android telefona u 2013. godini

Rekordna isporuka Android telefona u 2013. godini

Znamo da Android raste kao lud i da se proširio po cijelom svijetu. No, koliko je taj mobilni operativni sustav brzo rastao? Unatoč tome što zauzima tri četvrtine tržišta, Android je rastao po najnižoj stopi do sada, što je zaparao i očekivano. Android u ovom trenu ima 78,9 posto udjela na tržištu, a uz tako visok udio teško je zadržati visoku stopu rasta.

Prema navodima Strategy Analyticsa, u 2013. godini isporučeno je rekordnih 781,2 milijuna smartphone uređaja koji koriste Android operativni sustav, a ako uzmemo u obzir da je ukupno isporučeno 990 milijuna smartphone uređaja u svijetu, tada je ova brojka o isporučenim Android uređaja još impresivnija.

Tablica s podacima prikazuje neke poprilično iznenađujuće brojeve. Više od 227 milijuna Android telefona je isporučeno u četvrtom kvartalu, što je značajan porast u usporedbi sa 152,5 milijuna isporučnih Android telefona u istom kvartalu prethodne godine. Uz ovakve brojke o isporuci, broj godišnje isporučenih Android uređaja se i više nego udvostručio s 481,5 milijuna iz 2012. na 781,2 milijuna u 2013. godini.

No, ono što je najzanimljivije je broj isporučenih Windows Phone telefona. U 2012. je isporučeno samo 18,8 milijuna Windows Phone uređaja, dok se taj broj u 2013. godini povećao na 35,7 milijuna. Iako ovo ne izgleda kao velik skok, za nekog poput Microsofta ovo je vrlo značajan rast, posebice ako se u obzir uzme to da Microsoft proizvodi mobilne uređaje koji koriste njihov vlastiti mobilni operativni sustav.

Prema posljednjim podacima Android ima 78,9 posto udjela na tržištu, iOS 15,5 posto, Microsoft 3,6 posto, dok ostali sustavi čine ostatak od 2 posto. Pod ostale spadaju Blackberry, WebOS, Symbian i drugi manji operativni sustavi.

Još iz kategorije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

15.11.2019. komentiraj

Huawei je službeno predstavio HUAWEI nova 5T u kolovozu, a ovaj je uređaj odmah privukao brojne gaming entuzijaste svojim 6,26-inčnim ekranom i moćnim Kirin 980 čipom. Mobitel upogonjen na EMUI 9.1 sadržava značajke koje poboljšavaju gaming iskustvo – poput Game Acceleration, Uninterrupted Gaming i AppAssistant koji ne samo da blokiraju obavijesti koje odvraćaju pozornost, već i pružaju bolju kvalitetu slike.

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

13.11.2019. komentiraj

Tržište nosivih uređaja nastavlja s rastom i dogodine će, prognozira Gartner u svom novom izvješću koje se tiče ove industrije, dostići vrijednost od 52 milijarde američkih dolara, što je rast od 27 posto u odnosu na 2019. Pozitivne su to vijesti za proizvođače, koji su nekako došli na svoje poslije početnog lutanja i pesimizma kako im trud neće polučiti plodom. Ujedno, rast će se nastaviti i narednih godina.

AOC predstavio novi monitor Q27T1

AOC predstavio novi monitor Q27T1

12.11.2019. komentiraj

Kao što je najavljeno početkom ove godine, korisnici usmjereni na dizajn imaju priliku konačno na svoj radni stol staviti novi AOC Q27T1 monitor čiji dizajn potpisuje Porsche F.A Studio. Monitor od 68.6 cm (27 inča) s QHD rezolucijom IPS panela, dizajnom bez ruba i s tri strane skoro bez okvira, te jedinstvenim asimetričnim postoljem, spoj je živahnog dizajna i prvoklasne tehnologije koji posao pretvaraju u zadovoljstvo, a od sada je dostupan i u trgovinama.